neljapäev, 18. detsember 2014

Nullpunkt (2014)

 

Hinne: 5/5
Žanr: romantiline, action

Tegelased:
Märt Pius - Johannes
Epp Eespäev - Johannese ema
Uko Arop - Zaiid
Saara Kadak - Bianka
Henrik Kalmet - Esko
Brigitte Susanne Hunt - Paula

Ses suhtes, et Brigitte kui Paula oli ikkagi parim... :D

Lühikokkuvõte: Peategelane Johannes on pärit probleemsest perest ning lisaks peredraamadele on ka koolidraamad. Uus kool, uued inimesed ja mitte just kõige sõbralikumad... Sõprade sekeldused ja enda minevik tõmbavad Johannese mitmesse jamasse. Nii saavutab poiss oma elu nullpunkti.

P.S: Eriti meeldis, et osa tegevusest 21. Koolis filmitud (Y). :)


 


reede, 28. november 2014

The Hunger Games: Mockingjay - part 1 (2014)

MockingjayPart1Poster3.jpg 

Pealkiri: Näljamängud: Pilapasknäär 1. osa
Hinne: 5/5
Žanr: düstoopia, fantaasia, action

Tegelased:
Jennifer Lawrence - Katniss Everdeen
Josh Hutcherson - Peter Mellark
Liam Hemsworth - Gale Hawthorne
Elizabeth Banks - Effie Trinket
Sam Claflin - Finnick Odair
Philip Seymour Hoffman - Plutarch Heavensbee
Julianne Moore - president Alma Coin
Donald Sutherland - president Coriolanus Snow

Lühikokkuvõte: Teine film lõppes sellega kuidas Katniss areenilt päästeti. Ta viiakse 13ndasse ringkonda, mida juhib president Alma Coin. Plutarch'i idee on Katniss propaganda videoid tegema panna, et teiste ringkondade elanikud Kapitooliumi vastu ässitada.
Külastatakse äsja Kapitooliumi poolt pommitatud 8. ringkonda ja külaskäigu ajal pommitatakse haiglat, kuhu kõik järelejäänud elanikud kogunenud olid. Katnissi sõnad ja videopilt pani tegutsema 7. ringkonna, kes karja rahuvalvajaid õhku lasid. 
Katniss näeb 12. ringkonna jäänuseid ja nünnib järjekordne südantlõhesatav propo + The Hanging Tree laul (Y).
Lõpuks minnakse ka missioonile, et Peeta, Johanna ja Annie ära päästa Kapitooliumist. Päästemissioon on kahtlaselt lihtne ja selgub ka põhjus, kui Peeta Katnissi surnuks kägistada püüab. 




kolmapäev, 19. november 2014

Now You See Me (2013)

Now You See Me Poster.jpg

Pealkiri: Nüüd sa näed mind
Hinne: 5/4
Žanr: action, krimi, põnevus

Tegelased:
Jesse Eisenberg - J. Daniel "Danny" Atlas
Mark Ruffalo - Dylan Rhodes
Melanie Laurent - Alma Dray
Isla Fisher - Henley Reeves
Dave Franco - Jack Wilder
Morgan Freeman - Thaddeus Bradley

Lühikokkuvõte:  
Neli amatöörmustkunstnikku saavad salapärase kutse, mis viib neid ühte New Yorki korterisse - moodustub Neli Ratsanikku aka mustkunstritrupp.
Aasta hiljem ühe show käigus hakkab Las Vegase publiku sekka sadama Pariisis pangast tulev raha.Leitakse, et raha on ehtne ning Pariisi panga rahakamber tõesti tühi, mis paneb asjasse sekkuma FBI eesotsas Dylan Rhodes'ega. Appi võetakse ka endine mustkunstnik Thaddeus, kes tegeleb trikkide lahti seletamisega.
FBI järgneb trupile nende järgmisele showle, mille käigus, trupi suurtoetaja kontolt raha publikus olevate inimeste kontodele kantakse. FBI püüab ratsanikud kätte saada, kuid põgenemistrikid on mustkunstnike pärusmaa.
Juhtumis teeb läbimurde prantslaste poolt asja uurima pandud politseinik Alma Dray, kes kahtlustab, et Neljal Ratsanikul on abiväge viienda liikme näol ning saab teada, et Thaddeuse tegevuse järel suri üks mustkunstnik, kelle laps Ratsanikega seotud on.
Plot twist on aga see, et Thaddeus lavastatakse kõiges süüdi, sest Dylan oli see, kelle isa suri ebaõnnestunud triki käigus, kui too oma au peale Thaddeuse paljastusi päästa proovis. Neli Ratsanikku ise ka ei teadnud, kes neile käsklusi annab, kuid filmi lõpus tuli see kõik välja.


  

neljapäev, 13. november 2014

The Best of Me (2014)

The Best of Me poster.jpg 

Pealkiri: Parima osa minust
Hinne: 5/5
Žanr: romantiline, draama

Tegelased:
James Marsden - Dawson Cole
Luke Bracey - noor Dawson
Michelle Monaghan - Amanda Collier
Liana Liberato - noor Amanda
Gerald McRaney - Tuck Hostetler

Lühikokkuvõte: Kuna olen Nicholas Sparksi raamatute ja nende põhjal tehtud filmid suur fänn, siis oli kindel, et tuleb salvakad kaasa võtta ja seda filmi vaatama minna. :)
Tööõnnetusest (plahvatu) napilt eluga pääsenud Dawson hakkab peale õnnetust mõtlema minevikule ja oma noorsupõlve armastusele. Mõned kuud hiljem tuleb teade, et tema hea sõber ja surrogaatisa Tuck on surnud ning testamendi lugemiseks peab ta peale kahtekümmet aastat naasma kodulinna. Tema üllatuseks on seal ka nooruspõlve armastus Amanda, kes samuti testamendi lugemiseks kohale kutsuti. 
Järgneb flashback sellest kuidas noored Dawson ja Amanda armusid ja kuidas Dawson oma pätisalgast perekonnast eemale üritas hoida. Enne lõpuballi käisid Dawsoni isa ja vennad Tuck'i peksmas ning Dawson läks vihasena neid otsima, kavatsusega oma vanamees tappa. Jageluse käigus sai surma aga Dawsoni nõbu ja hea sõber, kelle tüdruksõber last ootas. Dawsonit ootas vanglakaristus, kuid isa ja vennad üles andes sai ta kergema karistuse. Vangis olles aga eraelul eriti ruumi pole ning sellepärast jättis ta Amanda maha, et tüdruk rahulikult ülikooli saaks minna.
Tagasi olevikus, kus Dawsoni ja Amanda tunded lõõmavad, kuid peale ööd koos naaseb Amanda koju oma abikaasa juurde, et abielu päästa ning poja eest hoolitseda. Mõni aeg hiljem on naisel plaanis abikaasast lahku minna ja Dawsoni juurde naasta, kuid vahele tuleb erakorraline kõne haiglast seoses pojaga ning Dawsoni juurde ta ei jõudnuki, sest Dawsoni isa ei olnud just õnnelik poja naasmise üle...
Sparksil on kolme sorti lõppe: kurb, pool-õnnelik ja õnnelik. See film kuulub pigem kurva alla. 


 

kolmapäev, 22. oktoober 2014

If I Stay (2014)

If I Stay poster.jpg 

Pealkiri: Kui ma jään
Hinne: 5/5+
Žanr: romantiline, draama, muusika

Tegelased:
Chloe Craze Moretz - Mia Hall
Jamie Blackley - Adam Wilde
Joshua Leonard - Dennis "Denny" Hall
Mireille Enos - Kathleen "Kat" Hall
Jakob Davies - Theodore "Teddy" Hall
Liana Liberato - Kim Schein

Tänu sellele filmile hakkasin Chloe Craze Moretz'i fännama. :) Ülihästi sobis filmi!!
 
Lühikokkuvõte: Film algab ühe tavalise perekonna hommiku näitamisega ning raadiost teatatakse, et koolid on suletud lumetormi tõttu. Perekond otsustab väiksele trip'ile minna ning üks auto sõidab nende autole otsa. 
Film on ülesehitatud flashbackide näol, kus näidatakse peategelase Mia ja kooli popp-poisi rokkari Adami kohtumist ja armumist. Mia harjutab kooriruumis parasjagu tšellot, kui ta Adamile silma jääb ning miski tõmbab poissi tüdruku poole. Mõned ebakindlused, pealekäimised ja kohtingud hiljem ning paarikese vahel kujuneb suhe.
Muusikal on suur roll. Adam'i rokkbänd mängib mitu korda ja mõni laul on päris hää ja kummitamajääv. Mial on samuti esinemisi tšelloga - Julliardi sissesaamiskatsed ja niisama jammimine. 
Flashbackide vahepeal tullakse olevikku tagasi, kus Mial on out-of-body kogemus ja ta näeb, kuidas ta vanavanemad, sõbrad, tuttavad ema, isa ja vend Teddy't leinavad. Samuti kuidas tema enda operatsiooni ajal üks kena medõde talle toetavaid sõnu lausub ja kui vanaisa haiglavoodi kõrval tal minna lubab. Parima sõbranna Kim'i nutused sõnad ja Adami serenaad, mis lõpeb palvega, et Mia jääks tema juurde.
Nutufilm igatahes. :D



Võrdlus raamatuga: Raamatu lugesin läbi juba 2010ndal aastal. Kui kuulsin, et film tuleb, siis olin muidugi üliõnnelik ja põnevil. Filmis oli kõik nii nagu raamatut lugedes ette kujutasin. Mõni tegelane oli välja jäetud, aga ükski tähtsam stseen sellest kannatada ei saanud. Flashbacki süsteem oli raamatus natukene vähem arusaadav kui filmis, nii et (Y).


neljapäev, 2. oktoober 2014

Two Night Stand (2014)

Two night stand.jpg 
Pealkiri: Kaheöösuhe
Hinne: 5/5
Žanr: Romantiline komöödia

Tegelased:  
Miles Teller - Alec
Analeigh Tipton- Megan
 
Parimad näitlejad nendes rollides... Miles Teller  - hallooo, polegi vaja midagi kommenteerida. Ning mina kui Ameerika Tippmodelli fänn olin muidugi elevil kui ühte saates osalejat aka Analeigh Tipton'it peaosalise nimekirjas nägin. Suurepärane modell ja tuleb välja, et ka näitlejanna. :)

Lühikokkuvõte: Kui segada kokku töötus, näägutavad elukaaslased, eks-kihlatu nägemine ja kohtingusait saame kõnealuse filmi suurepärase süžee. 
Megan otsustab ühelt kohtingusaidilt leitud kutiga üheöösuhtesse astuda, sest tal oli päris halb õhtu. Üritades aktijärgsel hommikul Alec'i kodust põgeneda ootab ees aga üllatus - väljas on selline luetorm olnud, et välisuks ei tule lahti. Mis siis ikka, veedetakse koos veel aega mille käigus üritab kumbki osapool partnerit seksnippidega aidata. Palju vaidlusi ja romantikat ja naeru ning kena õnnelik lõpp paarikese jaoks.




reede, 1. august 2014

Open Road (2012)

Open Road Movie Poster.jpg 
Hinne: 5/4
Žanr: romantiline, draama

Tegelased:  
Camilla Belle - Angie
Colin Egglesfield - David
Juliette Lewis - Jill

Lühikokkuvõte: Angie on eneseotsingutel, mis viib teda ühest paigast teise. Tööotsad kohalikes kohvikutes aitavad tal toime tulla ning telgis või autos magamine raha kokku hoida. Ka sõber on olemas kodutu mehe näol. Kena kohalik politseinik tabab ta üks hommik autos magamast ja bam! - romantika ka filmis juures :)


neljapäev, 26. juuni 2014

The Fault In Our Stars (2014)

Movie poster featuring Shailene Woodley and Ansel Elgort in character 

Pealkiri: Süü on tähtedel
Hinne: 5/5
Žanr: romantiline draama

Tegelased:
Shailene Woodly - Hazel Grace Lancaster
Ansel Elgort - Augustus "Gus" Waters
Nat Wolf - Isaac

Peale Lahkulööjat oli veider Shai'd lühikeste juustega näha ja veelgi veidram et tema "vend" nüüd tema boyfriend oli :) Aga suurepäraselt välja mängitud kõik.

Lühikokkuvõte: Hazel ja Gus kohtuvad endiste ja praeguste vähipatsientide tugirühmas. Hazelil on vähirakud kopsudesse jõudnud, kuid Gus on peale vähi tõttu jala kaotamist vähivaba. Noored suhtlevad ja jagavad hobisid ning soovitavad raamatuid, mida lugeda.
Raamat, mis Hazel Gus'ile soovitas lõppes aga nii äkitselt ja ebatäpselt, et Gus otsustas loo autori Amsterdamist üles otsida. Koos Hazeliga sõidavad nad Amsterdami, et loo lõpu kohta selgust nõuda. Nad on küll raamatu autori käitumises sügavalt pettunud, kuid avaldavad teineteise vastu armastust. Selgub ka kurb fakt, et Gus'i vähk on tagasi.
Naastes koju korraldavad noored eel-matused ja ütlevad kõik, mida nad päris matustel öelda tahaksid. (Selleks ajaks oli kindlalt salvrätikut vaja). Gus suri mõned päevad hiljem. Üllatus-üllatus matustele tuli ka too sama Amsterdami põgenenud kirjanik ja rääkis Hazelile loo tagamaid.
Film lõppes sõnaga "Okei", mis oli Hazeli ja Gusi "lemmiksõna", nende "thing".


neljapäev, 27. märts 2014

Divergent (2014)

Lead characters Tris and Four stand above a futuristic Chicago. 

Pealkiri: Lahkulööja
Hinne: 5/5+
Žanr: Fantaasia, action, düstoopia

Tegelased: 
Shailene Woodly - Beatrice "Tris" Prior
Theo James - Tobias "Four" Eaton
Ansel Elgort - Caleb Prior
Kate Winslet - Jeanine Matthew
Zoe Kravitz - Christina
Miles Teller - Peter

Shai sobis Tris'i mängima ideaalselt no ja Theo kenadus.... lihtsalt ilus vaadata :D See, et Kate Winslet nö "paha" mängis oli ka minu arvates väga lahe. Fun fact: Elleni ühes episoodis rääkis Kate, et pidi raseduse varjamiseks koguaeg midagi kõhu ees hoidma. :)

Lühikokkuvõte: Tegelased tunnevad oma linna kui tervet maailma, sest nad ei tea, kas ja mis neid linna ümbritseva tara taga ootaks. Rahvas on linnas kildadeks jagatud: targad, isetud, ausad, julged, sõbralikud. 16-aastaselt läbitakse test, mis peaks ütlema, kuhu kilda sa kuulud. Enamasti see toimib, aga siis tulevad mängu lahkulööjad, kuhu punti kuulub ka Beatrice.
Suur segadus testi tõttu, kuid valik vaja teha ning Beatrice vahetas kilda istetute juurest julgete juurde. Killa vahetamine polnud aga lõbuasi, sest uued värvatud pandi kohe võitlema ja oma hirmudega silmitsi seisma. Kerge romantika grupi koolitaja/treeneriga muidugi lõbustas asja.
Jamaks läks siis, kui saadi teada, et lahkulööjaid tahetakse ära tappa, et süsteemi säilitada. Tapatalgud isetute linnaosas, vanemate surm ja palju võitlemist ning filmi lõpus rongiga teadmatusse sõitmine...

Võrdlus raamatuga: Põhistory jäeti filmis ikka samaks, kuid mitmed tegelased jäeti filmist välja. Nende nimed käisid küll vahepeal läbi (Ed), kuid nendega seotud tegevus oli läinud. Üldiselt oli film selline nagu raamatut lugedes ette kujutasin. Vastas igati ootustele. :)