kolmapäev, 22. oktoober 2014

If I Stay (2014)

If I Stay poster.jpg 

Pealkiri: Kui ma jään
Hinne: 5/5+
Žanr: romantiline, draama, muusika

Tegelased:
Chloe Craze Moretz - Mia Hall
Jamie Blackley - Adam Wilde
Joshua Leonard - Dennis "Denny" Hall
Mireille Enos - Kathleen "Kat" Hall
Jakob Davies - Theodore "Teddy" Hall
Liana Liberato - Kim Schein

Tänu sellele filmile hakkasin Chloe Craze Moretz'i fännama. :) Ülihästi sobis filmi!!
 
Lühikokkuvõte: Film algab ühe tavalise perekonna hommiku näitamisega ning raadiost teatatakse, et koolid on suletud lumetormi tõttu. Perekond otsustab väiksele trip'ile minna ning üks auto sõidab nende autole otsa. 
Film on ülesehitatud flashbackide näol, kus näidatakse peategelase Mia ja kooli popp-poisi rokkari Adami kohtumist ja armumist. Mia harjutab kooriruumis parasjagu tšellot, kui ta Adamile silma jääb ning miski tõmbab poissi tüdruku poole. Mõned ebakindlused, pealekäimised ja kohtingud hiljem ning paarikese vahel kujuneb suhe.
Muusikal on suur roll. Adam'i rokkbänd mängib mitu korda ja mõni laul on päris hää ja kummitamajääv. Mial on samuti esinemisi tšelloga - Julliardi sissesaamiskatsed ja niisama jammimine. 
Flashbackide vahepeal tullakse olevikku tagasi, kus Mial on out-of-body kogemus ja ta näeb, kuidas ta vanavanemad, sõbrad, tuttavad ema, isa ja vend Teddy't leinavad. Samuti kuidas tema enda operatsiooni ajal üks kena medõde talle toetavaid sõnu lausub ja kui vanaisa haiglavoodi kõrval tal minna lubab. Parima sõbranna Kim'i nutused sõnad ja Adami serenaad, mis lõpeb palvega, et Mia jääks tema juurde.
Nutufilm igatahes. :D



Võrdlus raamatuga: Raamatu lugesin läbi juba 2010ndal aastal. Kui kuulsin, et film tuleb, siis olin muidugi üliõnnelik ja põnevil. Filmis oli kõik nii nagu raamatut lugedes ette kujutasin. Mõni tegelane oli välja jäetud, aga ükski tähtsam stseen sellest kannatada ei saanud. Flashbacki süsteem oli raamatus natukene vähem arusaadav kui filmis, nii et (Y).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar