reede, 28. november 2014

The Hunger Games: Mockingjay - part 1 (2014)

MockingjayPart1Poster3.jpg 

Pealkiri: Näljamängud: Pilapasknäär 1. osa
Hinne: 5/5
Žanr: düstoopia, fantaasia, action

Tegelased:
Jennifer Lawrence - Katniss Everdeen
Josh Hutcherson - Peter Mellark
Liam Hemsworth - Gale Hawthorne
Elizabeth Banks - Effie Trinket
Sam Claflin - Finnick Odair
Philip Seymour Hoffman - Plutarch Heavensbee
Julianne Moore - president Alma Coin
Donald Sutherland - president Coriolanus Snow

Lühikokkuvõte: Teine film lõppes sellega kuidas Katniss areenilt päästeti. Ta viiakse 13ndasse ringkonda, mida juhib president Alma Coin. Plutarch'i idee on Katniss propaganda videoid tegema panna, et teiste ringkondade elanikud Kapitooliumi vastu ässitada.
Külastatakse äsja Kapitooliumi poolt pommitatud 8. ringkonda ja külaskäigu ajal pommitatakse haiglat, kuhu kõik järelejäänud elanikud kogunenud olid. Katnissi sõnad ja videopilt pani tegutsema 7. ringkonna, kes karja rahuvalvajaid õhku lasid. 
Katniss näeb 12. ringkonna jäänuseid ja nünnib järjekordne südantlõhesatav propo + The Hanging Tree laul (Y).
Lõpuks minnakse ka missioonile, et Peeta, Johanna ja Annie ära päästa Kapitooliumist. Päästemissioon on kahtlaselt lihtne ja selgub ka põhjus, kui Peeta Katnissi surnuks kägistada püüab. 




kolmapäev, 19. november 2014

Now You See Me (2013)

Now You See Me Poster.jpg

Pealkiri: Nüüd sa näed mind
Hinne: 5/4
Žanr: action, krimi, põnevus

Tegelased:
Jesse Eisenberg - J. Daniel "Danny" Atlas
Mark Ruffalo - Dylan Rhodes
Melanie Laurent - Alma Dray
Isla Fisher - Henley Reeves
Dave Franco - Jack Wilder
Morgan Freeman - Thaddeus Bradley

Lühikokkuvõte:  
Neli amatöörmustkunstnikku saavad salapärase kutse, mis viib neid ühte New Yorki korterisse - moodustub Neli Ratsanikku aka mustkunstritrupp.
Aasta hiljem ühe show käigus hakkab Las Vegase publiku sekka sadama Pariisis pangast tulev raha.Leitakse, et raha on ehtne ning Pariisi panga rahakamber tõesti tühi, mis paneb asjasse sekkuma FBI eesotsas Dylan Rhodes'ega. Appi võetakse ka endine mustkunstnik Thaddeus, kes tegeleb trikkide lahti seletamisega.
FBI järgneb trupile nende järgmisele showle, mille käigus, trupi suurtoetaja kontolt raha publikus olevate inimeste kontodele kantakse. FBI püüab ratsanikud kätte saada, kuid põgenemistrikid on mustkunstnike pärusmaa.
Juhtumis teeb läbimurde prantslaste poolt asja uurima pandud politseinik Alma Dray, kes kahtlustab, et Neljal Ratsanikul on abiväge viienda liikme näol ning saab teada, et Thaddeuse tegevuse järel suri üks mustkunstnik, kelle laps Ratsanikega seotud on.
Plot twist on aga see, et Thaddeus lavastatakse kõiges süüdi, sest Dylan oli see, kelle isa suri ebaõnnestunud triki käigus, kui too oma au peale Thaddeuse paljastusi päästa proovis. Neli Ratsanikku ise ka ei teadnud, kes neile käsklusi annab, kuid filmi lõpus tuli see kõik välja.


  

neljapäev, 13. november 2014

The Best of Me (2014)

The Best of Me poster.jpg 

Pealkiri: Parima osa minust
Hinne: 5/5
Žanr: romantiline, draama

Tegelased:
James Marsden - Dawson Cole
Luke Bracey - noor Dawson
Michelle Monaghan - Amanda Collier
Liana Liberato - noor Amanda
Gerald McRaney - Tuck Hostetler

Lühikokkuvõte: Kuna olen Nicholas Sparksi raamatute ja nende põhjal tehtud filmid suur fänn, siis oli kindel, et tuleb salvakad kaasa võtta ja seda filmi vaatama minna. :)
Tööõnnetusest (plahvatu) napilt eluga pääsenud Dawson hakkab peale õnnetust mõtlema minevikule ja oma noorsupõlve armastusele. Mõned kuud hiljem tuleb teade, et tema hea sõber ja surrogaatisa Tuck on surnud ning testamendi lugemiseks peab ta peale kahtekümmet aastat naasma kodulinna. Tema üllatuseks on seal ka nooruspõlve armastus Amanda, kes samuti testamendi lugemiseks kohale kutsuti. 
Järgneb flashback sellest kuidas noored Dawson ja Amanda armusid ja kuidas Dawson oma pätisalgast perekonnast eemale üritas hoida. Enne lõpuballi käisid Dawsoni isa ja vennad Tuck'i peksmas ning Dawson läks vihasena neid otsima, kavatsusega oma vanamees tappa. Jageluse käigus sai surma aga Dawsoni nõbu ja hea sõber, kelle tüdruksõber last ootas. Dawsonit ootas vanglakaristus, kuid isa ja vennad üles andes sai ta kergema karistuse. Vangis olles aga eraelul eriti ruumi pole ning sellepärast jättis ta Amanda maha, et tüdruk rahulikult ülikooli saaks minna.
Tagasi olevikus, kus Dawsoni ja Amanda tunded lõõmavad, kuid peale ööd koos naaseb Amanda koju oma abikaasa juurde, et abielu päästa ning poja eest hoolitseda. Mõni aeg hiljem on naisel plaanis abikaasast lahku minna ja Dawsoni juurde naasta, kuid vahele tuleb erakorraline kõne haiglast seoses pojaga ning Dawsoni juurde ta ei jõudnuki, sest Dawsoni isa ei olnud just õnnelik poja naasmise üle...
Sparksil on kolme sorti lõppe: kurb, pool-õnnelik ja õnnelik. See film kuulub pigem kurva alla.