reede, 22. jaanuar 2016

The 5th Wave (2016)

 5th-Wave poster.jpg

Pealkiri: Viies laine
Hinne: 5/5+
Žanr: fantaasia, seiklus, põnevus

Tegelased:
Chloe Grace Moretz - Cassie Sullivan
Zackary Arthur - Sam "Sammy" Sullivan
Nick Robinson - Ben Parish /Zombie
Alex Roe - Evan Walker

Kommenteeriks siinkohal taas näitlejaid...  No see on juba teada, et Moretz mulle meeldib ja ta sobis siia filmi. Alex Roe oli aga vääääga positiivne avastus. :D Juba ainuüksi tema pärast võib filmi veel ja veel vaadata.
 

Lühikokkuvõte: Ühel tavalisel päeval ilmub Maa kohale taevasse kummaline objekt, mis inimestes õudu tekitama hakkab. Alguses pole selleks põhjust, kuid peagi asuvad "Teised" rünnakule. Esimese lainena võetakse inimestelt elekter ning lülitatakse välja kõik mehhaaniline.
Teise lainena saabuvad üleujutused, mis nii mõnegi linna maatasa teevad. Ellujääjad hakkavad aktiivselt kodudest lahkuma ja tsivilisatsioonist eemal peavarju otsima. Ka Sullivanide naabruskonnast põgenevad inimesed ära, kuid Cassie koos oma isa ja vennaga lahkuvad kodust alles peale seda, kui kolmas laine on neilt ema võtnud.
Saades peavarju ühes linnavälises laagris, loodavad inimesed, et kõik muutub paremaks ning nad arvavad, et on päästetud, kui USA sõjaväelased platsi ilmuvad ja kõik varjupaika viia lubavad. Cassie on ainuke, kes sealt laagrist ellu jääb (peale laste, kes ära sõidutati), et rääkida milliseid valesid ta just tunnistas.
Tüdrukul ei jää muud üle, kui relv võtta ning oma venda otsima minna. Sealjuures peab ta ise kuidagi ellu jääma.


Võrdlus raamatuga: Filmis ei olnud selliseid suuri erinevusi, mis häirinud oleks. Enam-vähem klappis kõik raamatuga. Mõni tegelane jäeti ära ning filmis polnud ka seda, kuidas metsas olev põgenikelaager õhku lasti. See polnud muidugi ainukt stseen, mis ära jäi, aga kõik oluline oli olemas.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar