teisipäev, 26. jaanuar 2016

In Your Eyes (2014)

In Your Eyes Tribeca poster.jpg 

Hinne: 5/5
Žanr: paranormaalne, romantiline

Tegelased:
Zoe Kazan - Rebecca Porter
Michael Stahl-David - Dylan Kershaw

Lühikokkuvõte: Kummalisel kombel on teineteise jaoks võõraste Rebecca ja Dylan'i vahel mingi side, mis võimaldab neil näha ja kuulda, mida teine näebja kuuleb ning tunda, mida teine tunneb. Omavahelise sideme kaudu õpitakse teineteist paremini tundma ning peagi tekivad ka romantilist laadi tunded.
Rebecca on aga abielus eduka arstiga ja tema abikaasa paneb naise veidrat käitumist ja endaette rääkimist tähele. Selle tõttu paneb ta Rebecca raviasutusse. Naise päästmiseks murrab Dylan oma katseaja tingimusi ning tormab teise osariiki Rebeccat päästma.

 
 

reede, 22. jaanuar 2016

The 5th Wave (2016)

 5th-Wave poster.jpg

Pealkiri: Viies laine
Hinne: 5/5+
Žanr: fantaasia, seiklus, põnevus

Tegelased:
Chloe Grace Moretz - Cassie Sullivan
Zackary Arthur - Sam "Sammy" Sullivan
Nick Robinson - Ben Parish /Zombie
Alex Roe - Evan Walker

Kommenteeriks siinkohal taas näitlejaid...  No see on juba teada, et Moretz mulle meeldib ja ta sobis siia filmi. Alex Roe oli aga vääääga positiivne avastus. :D Juba ainuüksi tema pärast võib filmi veel ja veel vaadata.
 

Lühikokkuvõte: Ühel tavalisel päeval ilmub Maa kohale taevasse kummaline objekt, mis inimestes õudu tekitama hakkab. Alguses pole selleks põhjust, kuid peagi asuvad "Teised" rünnakule. Esimese lainena võetakse inimestelt elekter ning lülitatakse välja kõik mehhaaniline.
Teise lainena saabuvad üleujutused, mis nii mõnegi linna maatasa teevad. Ellujääjad hakkavad aktiivselt kodudest lahkuma ja tsivilisatsioonist eemal peavarju otsima. Ka Sullivanide naabruskonnast põgenevad inimesed ära, kuid Cassie koos oma isa ja vennaga lahkuvad kodust alles peale seda, kui kolmas laine on neilt ema võtnud.
Saades peavarju ühes linnavälises laagris, loodavad inimesed, et kõik muutub paremaks ning nad arvavad, et on päästetud, kui USA sõjaväelased platsi ilmuvad ja kõik varjupaika viia lubavad. Cassie on ainuke, kes sealt laagrist ellu jääb (peale laste, kes ära sõidutati), et rääkida milliseid valesid ta just tunnistas.
Tüdrukul ei jää muud üle, kui relv võtta ning oma venda otsima minna. Sealjuures peab ta ise kuidagi ellu jääma.


Võrdlus raamatuga: Filmis ei olnud selliseid suuri erinevusi, mis häirinud oleks. Enam-vähem klappis kõik raamatuga. Mõni tegelane jäeti ära ning filmis polnud ka seda, kuidas metsas olev põgenikelaager õhku lasti. See polnud muidugi ainukt stseen, mis ära jäi, aga kõik oluline oli olemas.

 

kolmapäev, 13. jaanuar 2016

How to Build a Better Boy (2014)

How to Build a Better Boy.jpg

Hinne: 5/5
Žanr: komöödia

Tegelased:
China Anne McClain - Gabby Harrison
Kelli Berglund - Mae Hartley
Marshall Williams - Albert Banks/X-17


Lühikokkuvõte: Gabby ja Mae on ülitargad tüdrukud ja juhumisi parimad sõbrannad. Peale avalikku häbistamist koolis ütleb Mae oma vihavaenlasele, et tal on poiss-sõber (kuid tegelt pole). See viib selleni, et Gabby aitab sõbrannal luua virtuaalse poiss-sõbra (Albert) kasutades Mae isa loodud arvutiprogrammi. 
Tüdrukud arvavad, et programm on mõeldud videomängude tegelaste loomiseks, kuid tegelikult on tegu ülisalajase riikliku programmiga ning tüdrukud andsid soovitud iseloomujooned robotile, kes nüüd Mae'd oma tüdrukuks peab.
Robotiga saab veel tegeletud, kuid kui USA sõdurid neid taga ajama hakkavad lähevad lood keeruliseks.

 

esmaspäev, 11. jaanuar 2016

Cloud 9 (2014)

Cloud 9 - 2014 film.jpg

Hinne: 5/5
Žanr: romantiline, sport

Tegelased:
Dove Cameron - Kayla Morgan
Luke Benward - Will Cloud
Mike Manning - Nick Swift

Lühikokkuvõte: Kayla on Swift'i lumelauatiimi liige ning osaleb kohalikel võistlustel oma tiimiga. Ühte võistluseelse peo järel satuvad Kayla, tema poiss-sõber Nick ning nende teised sõbrad jamasse sõites Willi kelguga ümber vana ja kuulsa kuurorti sildi. Kutid põgenevad ning Kayla võtab kogu süü enda peale.
Karistuseks peab Kayla töötama Willi ja ta ema koerakennelis, et Willi kelguraha tagasi teenida. Noored ei saa omavahel alguses üldse läbi ning Will teatab tüdrukule, et ta on lumelauatiimis ja võidab võistlusi ainult sellepärast, et tüdruku isa kuurorti omanik on. Tõde teada saades lähevad Kayla suhted rappa nii tema vanemate kui ka Nick'iga. Õnneks jõuab tüdruk kokkuleppele Williga, et poiss aitab tal võistlusteks treenida.

 

laupäev, 9. jaanuar 2016

The Cutting Edge: Fire and Ice (2010)

 Cutting edge fire and ice.jpg

Hinne: 5/5
Žanr: draama, romantiline, sport

Tegelased:
Francia Raisa - Alexandra "Alex" Delgado
Brendan Fehr - James McKinsey

Lühikokkuvõte: Alex jääb peale partneri vigastust uisutamisest kõrvale ning pöördub õpetamise juurde. James McKinsey on ennasttäis kiiruisutaja, kes võistlustekeelu järel üritab kuulsust otsida teiste kanalite kaudu. Mehele jääb silma Alex ning ta otsustab naist veenda koos iluuisutamise võistlustel osalema.



 

The Cutting Edge: Chasing the Dream (2008)

The cutting edge 3.jpg

Hinne: 5/5
Žanr: draama, romantiline, sport

Tegelased:
Matt Lanter - Zach Conroy
Francia Raisa - Alexandra "Alex" Delgado
Sarah Gadon - Celeste Mercier
Christy Carlson Romano - Jackie Dorsey


Lühikokkuvõte: Zach ja tema endine armastus ning jääpartner Celeste jäävad napilt teiseks rahvusvahelistel iluuisutamise võistlustel. Neil on siht võita riiklikel kuldmedal, kuid Celeste kukub trennis ning murrab pahkluu. Paari treener asub Zachile uut paarilist otsima, kuid see protsess on vaevaline.
Zach leiab omale paarilise ise, nähes Alex'it jäähokit mängimas. Treener pole aga Alexsist vaimustuses ning keeldub paari treenimast. Õnneks leitakse asendustreener Jackie ning intensiivne treenimine algab.


 
 

neljapäev, 7. jaanuar 2016

Turn the Beat Around (2010)



Hinne: 5/5
Žanr: romantiline, tants

Tegelased:
Romina D'Ugo - Zoe
David Giuntoli - Michael Krasny
Adam Taylor Brooks - Chris

Lühikokkuvõte: Zoe unistuseks on saada kuulsaks tantsijannaks nagu tema iidol ning ta veenab kohalikku klubiomanikku Michael'i, et too avaks disko-teemalise klubi. Zoe poiss-sõber pole õnnelik selle partnerluse üle, eriti kui Zoe ja Michael lähedasteks saavad.


 

teisipäev, 5. jaanuar 2016

Sisters (2015)

Sisters movie poster.jpg

Pealkiri: Õed sõgedad
Hinne: 5/4
Žanr: komöödia

Tegelased: 
Tina Fey - Katherine Anne "Kate" Ellis
Amy Poehler - Maura Ellis

Lühikokkuvõte: Vanemad ütlevad Maurale, et nad müüvad oma maja maha ning kuna Kate suhtub halbadesse uudistesse dramaatiliselt, siis palutakse talle mitte midagi maja müügi kohta esialgu öelda. Maura ütleb lihtalt, et nad Orlandos kokku saaksid.
Kui majamüügi uudis välja tuleb siiski, otsutavad õed oma lapsepõlvekodus viimase ägeda peo maha pidada.

 

laupäev, 2. jaanuar 2016

The Good Dinosaur (2015)

 The Good Dinosaur poster.jpg

Pealkiri: Hea dinosaurus
Hinne:  5/5
Žanr: animatsioon, komöödia, seiklus

Tegelased:
Raymond Ochoa - Arlo
Jack Bright - Spot

Lühikokkuvõte: Alternatiivses maailmas möödus 65 million aastat tagasi Maad tabanud asteroid meie planeedist ning dinosaurused jäid ellu ning elavad inimestega koos.
Arlo pere talvevarusid rüüstab üks inimene ning Arlo saab ülesandeks ta kinni püüda ja tappa, kuid Arlo ei suuda seda teha. Väikese dinosauruse isa on temas pettunud ning koos lähevad nad toiduvarast püüdma. Teekonnal satuvad nad tormi kätte ning Arlo isa hukkub tulvavees.
Ükspäev märkab Arlo toiduvarast ning järgneb talle, kuid kukkub vette ning kaotab seal teadvuse. Vesi kannab ta kodust päris kaugele. Toiduvarga abiga, keda Arlo Spot'iks hüüdma hakkab, otsitakse teed tagasi koju.