reede, 29. märts 2024

The Beautiful Game (2024)

 


Hinne: 5/5 - päris südamlik film tegelt, polnud aimugi, et päriselt ka selline turniir olemas on - äge.
Žanr: draama, sport
Tegelased:
Bill Nighy - Mal
Michael Ward - Vinny
Kit Young - Cal
Valeria Golino - Gabriella

Lühikokkuvõte: Mal on tuntud värbaja jalgpallimaastikul, kuid tegeleb nüüdseks põhiliselt kodutute jalgpallitiimi treenimisega. Vinny on üks mängijatest, keda Mal kunagi värbas ning kes West Ham'i eest mängima läks ning ainuke, kellel sellest karjäärist asja ei saanud. Nüüd elab Vinny oma autos ning Mal kutsub ta Inglismaa'd kodutute MM'il esindama. Mõlemad mehed saavad nii omamoodi uue võimaluse. 




reede, 15. märts 2024

Irish Wish (2024)

 


Hinne: 4.5/5 - veits omamoodi lugu, aga samas mitte midgi liiga uudset
Žanr: romantiline komöödia, fantaasia
Tegelased:
Lindsay Lohan - Maddie
Ed Speelers - James
Alexander Vlahos - Paul Kennedy
Elizabeth Tan - Emma

Lühikokkuvõte: Maddie on sisse võetud Paul Kennedy'st, kelle raamatut naine toimetada aitas ning valmistub mehele oma tunnetest rääkima kuid ühel raamatupeol tutvusb Paul Maddie sõbrannadega nng tal tekib side hoopis Emmaga. Paul ja Emma valmistuvad peagi abielluma ning selleks sõidetakse Pauli kodumaale Iirimaale. Maddie on endiselt natukene pettunud ja kibestunud, et Emma ja Paul abiellumas on, mitte tema ja Paul ning endale teadmata ühel maagilisel kivil istudes soovib, et tema oleks Emma asemel. Ärgates tundub, et tema soov ongi täide minemas, kuid asjad ei suju päris nii hästi kui oleks võinud arvata. 


 



pühapäev, 10. märts 2024

Damsel (2024)

 


Hinne: 5+/5 - päris hea ja omamoodi originaalne lugu, põnev ja hästi tehtud
Žanr: fantaasia, seiklus
Tegelased:
Millie Bobby Brown - Elodie
Ray Winstone - lord Bayford
Brooke Carter - Floria
Nick Robinson - prints Henry
Robin Wright - kuninganna Isabelle

Lühikokkuvõte: Elodie elab oma isa lord Bayford'i, õe Floria ja kasuemaga küllaltki külmal ja väheviljakal maal ning nende inimesed on raskustes toidupuuduse tõttu. Elodie isal õnnestub teha kokkulepe ühe kuningriigiga, et Elodie nende printsile naiseks anda ning vastu saada kulda oma rahva jaoks. Pulmad ei möödu aga üldse nii nagu Elodie arvata võis ning abiellumise järel visatakse tüdruk draakonikoopasse ohverduseks. 





Beautiful Wedding / Kaunis pulm (2024)

 


Hinne: 3.5/5 - nooo päri jabur huumor ikka. Suurema osa ajast oli taustaks lihtsalt.
Žanr: romantiline komöödia
Tegelased:
Dylan Sprouse - Travis Maddox
Virginia Gardner - Abby Abernathy
Austin North - Travis
Libe Barer - America

Lühikokkuvõte: Travise ja Abby lugu jätkub kui nad Vegases tähistades kogemata abielluvad. Põgenesed oma sõpradega Mehhikosse kohtlevad nad reisi kui oma pulmareisi. Reisi ajal slegub, et on aga palju asju, mida Travis ja Abby üksteise kohta ei tea ja mis neid häirib. 




laupäev, 9. märts 2024

Which Brings Me to You (2024)

 


Hinne: 4/5 - omamoodi lugu, aga põnevust oli vähe
Zanr: romantiline komöödia
Tegelased:
Lucy Hale - Jane
Nat Wolff - Will

Lühikokkuvõte: Jane ja Will kohtuvad pulmas ning peale natukene piinlikku olukorda mantlikapis hakkavad rääkima oma varasematest ebaõnnestunud suhetest. Koos terve öö aega veetes õpitakse üksteise kohta nii mõndagi.




The Hating Game (2021)

 


Hinne: 4/5 - lugu oli täitsa põnev, aga film venis kuidagi... oleks võinud kiiremini edasi areneda
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Lucy Hale - Lucy Hutton
Austin Stowell - Josh Templeman

Lühikokkuvõte: Lucy ja Josh töötavad koos alates hetkest kui kirjastused, kus nad töötasid, ühinesid ning esimestest hetkedest peale vihkavad üksteist. Ei möödu päevagi ilma teravate väljaütlemisteta. Ühel hetkel muutub see vihkamise mäng aga tüütuks ning nendevaheline tõmme tugevamaks. Kuigi mülemad püüdlevad sama ametikõrgenduse poole ning omavahelised lähedasemad suhted pole hea mõte, ei suuda nad ka vastu panna. 






Wish / Soov (2023)

 


Hinne: 5/5 - huvitav ja armas lugu
Žanr: muusikal, animatsioon, fantaasia
Tegelased:
Ariana DeBose - Asha
Chris Pine - kuningas Magnifico
Alan Tudyk - Valentino
Angelique Cabral - kuninganna Amaya

Lühikokkuvõte: Kuningas Magnifico ja kuninganna Amaya asutasid Rosase kuningriigi ühele saarekesele ning võtsid sinna vastu kõik, kes tulla tahtsid. 18-aastasena saavad Rosase elanikud loovutada oma suurima soovi kuningale ning kuningas täidab talle antud soove oma võlukunsti abiga mingite aegade tagant. Asha soovib kuninga heaks töötama minna, kuid töövestlusel saab teada, et kuningas ei plaanigi päris igat soovi täita. Asha tahaks inimestele nende soovid tagastada, kuid kuningas on selle vastu. Nii asub tüdruk teekonnale, et inimeste soovid neile tagastada ning selleks saadab oma soovi tähtede poole.