neljapäev, 25. jaanuar 2024

Mean Girls / Õelad tüdrukud (2024)

 


Hinne: 4.5/5 - millegi pärast oli mu kõrvust mööda läinud, et tegu muusikaliga ja see oli veits ootamatu. Päris see ikka ei olnud, mis originaal, aga veits kaasaegsem variant. 
Žanr: muusikal, komöödia
Tegelased:
Angourie Rice - Cady
Renee Rapp - Regina George
Auli'i Cravalho - Janis
Jaquel Spivey - Damian
Avantika - Karen
Bebe Wood - Gretchen

Lühikokkuvõte: Cady kolib emaga Keeniast tagasi USA'sse, et normaalset keskkoolikogemust saada. Uues koolis kohanemine on aga keeruline, kuid Janis ja Damian otsustavad uue tüdruku enda tiiva alla võtta. Sama otsustab teha ka plastikute liider Regina. Koos Kareni ja Gretcheniga 'valitsetakse' kooli ja mõistetakse teiste üle kohut. Kui Regina võtab tagasi oma endise poiss-sõbra lihtsalt selleks, et Cady teda ei saaks, plaanib Cady Janise ja Damiani abiga Reginale koht kätte näidata. 




teisipäev, 23. jaanuar 2024

Wonka (2023)

 


Hinne: 4.5/5 - natukene rohkemat oleks tahtnud, eriti šokolaadipoega seoses. Muidu oli ok. 
Žanr: fantaasia, muusikal
Tegelased:
Timothee Chalamet - Willy Wonka
Calah Lane - Noodle
Keegan-Michael Key - politseiülem
Paterson Joseph - Arthur Slugworth

Lühikokkuvõte: Willy Wonka randub Euroopas, et oma mustkunsti ja šokolaaditegemise oskustega inimesi rõõmustada. Galerii Gourmet on koht, kus müüdavat parimat šokolaadi ning Willy loodab enda poe samas rajoonis avada. Rahaga ei ole Wonkal aga kõige paremad lood ning kui teda majutusasutuses tüssatakse saab Wonkast üks mitmest nö lõksus olevast pesumaja töötajast. Willy ei anna aga alla ning oma leitumisoskusega leiab siiski viis, kuidas välja hiilida ning oma šokolaadi müüa. Šokolaadikartellile Wonka tegutsemine aga ei meeldi ning poissi proovitakse peatada. 




esmaspäev, 22. jaanuar 2024

Lift (2024)

 


Hinne: 4.75/5 - algus kuidagi venis, muidu oli täitsa okei
Žanr: komöödia, action
Tegelased:
Kevin Hart - Cyrus
Gugu Mbatha-Raw - Abby
Jean Reno - Jorgenson

Lühikokkuvõte: Cyrus koos oma tiimiga on spetsialiseerunud kunsti vargusele. Abby, kes töötab interolis, proovib Cyruse tiimi kätte saada ning lõpuks on tal ka piisavalt asitõendeid, et vargakamp trellide taha panna. Interpoli kõrgematelt juhtidelt tuleb aga korraldus Cyruse tiimiga kokkulepe teha, et veel suurem pätt - Jorgenson - tabada. Cyrus hakkab planeerima kullavargust lennukil. 




laupäev, 6. jaanuar 2024

Freelance / Lihtne tööamps (2023)

 


Hinne: 4/5 - oli nagu miskit teistsugust, aga samas teostus jäi kuidagi vajaka
Žanr: action, komöödia
Tegelased:
John Cena - Mason
Alison Brie - Claire Wellington
Juan Pablo Raba - president Juan Venegas

Lühikokkuvõte: Mason on endine eriväelane, kes viimasel missioonil viga sai ning töötab praegu advokaadina. Ühel päeval võtab temaga kunagine tiimijuht ühendust ning pakub ahvatlevat summat, et olla ajakirjaniku Claire Wellingtoni ihukaitsja kui naine Paldonia presidendiga intervjuud tegema läheb. Esimene tööpäev lõpeb mehel püsside paukudes ning Claire'i kaitstes ning edasised päevad Paldonias ei muutu sugugi kergemaks.




reede, 5. jaanuar 2024

Anyone But You / Armastan sind vihata (2023)

 


Hinne: 5/5 - mõnus, lõbus, omamoodi ja head huumorit oli ka
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Sydney Sweeney - Bea
Glen Powell - Ben
Alexandra Shipp - Claudia
Hadley Robinson - Halle

Lühikokkuvõte: Bea ja Ben kohtuvad juhuslikult ühes kohvikus, neil on armas meet-cute ning veedavad ka terve õhtu ja öö koos. Hommikul Bea aga paanitseb ning hiilib mehe juurest välja ja kui ta tagasi pöördub kuuleb, kuidas Ben oma sõbrale temast jama räägib. Mõned kud lähevad mööda ning Bea ja Ben kohtuvad taas, tuleb välja, et Bea õde ja Beni sõbranna on suhtes. Bea ja Beni suhted pole aga üldse soojad ning nad peavad üksteise vihkamisega hakkama saama ka paar aastat hiljem Claudia ja Halle'i pulmas. 




Sick Girl / Suur (häda)vale (2023)

 


Hinne: 5/5 - omamoodi lugu, hea näitleja
Žanr: drama, komöödia
Tegelased:
Nina Dobrev - Wren
Brandon Mychal Smith - Leo
Sherry Cola - Laurel
Stephanie Koenig - CeCe
Hayley Magnus - Jill

Lühikokkuvõte: Wren koos oma sõbrannade Laureli, CeCe ja Jilliga on lõbusatesse seiklustesse sattunud noorest saati, kuid asjad on muutunud. CeCe ja Jill elavad pereelu ning Laurel on pühendunud maratoniks treenimisele, Wren paneb pidu üksinda ning igatseb aega sõbrannadega. Sõbrannade tähelepanu saamiseks lipsab Wreni huultelt vale, et tal on vähk. Vale täidab oma eesmärgi ning toob sõbrannade tähelepanu naisele tagasi, kuid tekitab ka korraliku jama.