laupäev, 25. november 2023

See You on Venus (2023)

 


Hinne: 4,5/5 - lugu oli hea, teostus oleks võinud kuidagi parem olla
Žanr: romantiline, draama
Tegelased:
Virginia Gardner - Mia
Alex Aiono - Kyle

Lühikokkuvõte: Kyle'il on raske aeg, sest autoõnnetus, milles tema roolis oli, suri üks poiss ning tema kaasreisijast sõber sai raskelt viga. Kyle ise väljus õnnetusest kriimudeta ning tunneb süümekaid, sest ei mäleta, mis täpselt õnnetuse põhjustas. Poiss soovib oma piinad lõpetada, kuid teda takistab Mia, kes poisi endaga Hispaaniasse kaasa meelitab. Tüdrukul on soov oma ema üles leida ning roadtripil aitab ta Kyle'il elutahet taas leida. Kui selgub, et Mial on eluohtlik südamerike, on oht, et Kyle'i maailm kukub taas kokku. 



pühapäev, 19. november 2023

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes / Näljamängud: laululindude ja madude ballaad (2023)

 


Hinne: 5/5 - päris põnev sissevaade Snow tausta, hea teostus
Žanr: düstoopia, action
Tegelased: 
Tom Blythe - Coriolanus "Coryo" Snow
Rachel Zegler - Lucy Gary Baird
Jose Andres Rivera - Sejanus Plinth
Viola Davis - dr Volumnia Gaul
Hunter Schafer - Tigris Snow

Lühikokkuvõte: Eellugu kuulsale Näljamängude saagale, mis heidab pilgu minevikku ning kuidas Näljamängud alguse said ja mis kujundas Snow selliseks nagu ta hiljem muutus. Snow perel ei olnud palju raha ning leevendust oli toomas Plinthi autasu. Sel aastal reegleid aga muudeti ning autasu lubati sellele õpilasele, kes näljamängudel oma hoolealust kõige edukamalt juhendas. Coriolanus sai enda tiiva alla Lucy Gray 12. ringkonnast ning tegi ka natukene sohki, et tüdruk mängud võidaks. Karistuseks saadeti poiss rahuvalvajaks ning Snow sokutas ennast 12. ringkonda, kus ta Lucy Grayd uuesti nägi. 

laupäev, 18. november 2023

Best. Christmas. Ever! (2023)

 


Hinne: 4.5/5 - oli täitsa okei film ja lugu
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Heather Graham - Charlotte Sanders
Jason Biggs - Rob Sanders
Brandy Norwood - Jackie Jennings
Matt Cedeno - Valentino

Lühikokkuvõte: Jackie saadab igal aastal sugulastele ja peretuttavatele nende pere kohta uudiskirja, et kuidas aasta möödunud on. Charlotte ja Rob saavad selle ka ning Charlotte peab uudiskirja lihtsalt viisiks, kuidas teiste ees uhkeldada. Lastele uudiskiri aga meeldib, ning Sandersite poeg tahaks ka Jackie ägedas majas olla, seetõttu ta oma tädi uue aadresi asemel Jackie aadressi gps'i sisestabki. Ülikoolist on palju aastaid möödas nii et taaskohtumine Jackiega ning tutvumine tema perega toob igasugu tundeid ja mõtteid esile.




Dumb Money / Rumal raha (2023)

 


Hinne: 4.75/5 - teema oli põnev
Žanr: biograafia, draama, komöödia
Tegelased:
Paul Dano - Keith Gill
Shailene Woodley - Caroline Gill
America Ferrera - Jenny
Seth Rogen - Gabe Plotkin

Lühikokkuvõte: Keith on tavaline keskklassi mees, kes tööta finantsanalüütikuna. Vabal ajal harrastab ta investeerimisest rääkida oma sotsiaalmeedia kanalites ja arvamusi avaldada. Arvamust avaldas ta ka GameStop aktsia kohta ning tekitas oma fännides samuti selle vastu huvi. Aktsia hind muudkui kerkis ja kerkis olenemata sellest, mida Wall Streetil tehti. Nii et kui suured fondijuhid raha kaotama hakkasid, hakkasid tavainimesed ja väikeinvesteerijad oma raha kasvatama. 




Locked In (2023)

 


Hinne: 3.5/5 - ei teagi.. teostus või loo kulgemine või miskit oli nagu puudulik, mängis pigem taustaks
Žanr: psühholoogiline thriller
Tegelased:
Rose Williams - Lina
Famke Janssen - Katherine
Alex Hassel - dr Robert Lawrence
Finn Cole - Jamie

Lühikokkuvõte: Lina läks Katherine'i juurde elama peale oma ema surma. Naine elas luksuslikku elu oma mehe ja tolle pojaga. Mehe surma järel pärandas ta kõik oma vara poja Jamie'le ning Katherine jäi sinna Jamie eest hoolitsema. Poisi tervis ei olnud kõige parem ning kui Lina ja Jamie aastaid hiljem abiellusid, sai Linast pigem tema hooldaja kui naine. Jamie sõber ja arst Robert hakkas susserdama ning pakkus Linale peagi seda, mida Jamie ei saanud. Lina oli valmis tegema kõike, et oma ellu vabadust saada ning Robert aitas seda korraldada.




kolmapäev, 15. november 2023

Tähtsad ninad (2023)

 


Hinne: 5/5 - täitsa põnev ja huvitav vaatamine, naerda sai ka
Žanr: komöödia, kogupere
Tegelased:
Ruben Tolk - Oliver
Mattias Naan - Artur
Saara Pius - Karin
Robert Aleksander Peets - Sass
Mait Malmsten - hr Tihane

Lühikokkuvõte: Oliver ja Sass pidid tööõpetuse tunnis midagi leiutama ning meisterdasid valmis nina, millele toetada prillid, et need ära ei kaoks. Klass naeris nende leiutise välja ning Sass võttis eesmärgiks ninaäri edukaks teha, et siis teistele alles näidata. Nina vastu hakataksegi ühe rahastaja poolt huvi tundma, aga kuna lapsi keegi firmaomanikena tõsiselt ei võtaks, skeemitasid poisid nii, et palkasid Oliveri töötu isa oma firmat juhtima. Sellega muidugi skeemitamised ei lõppenud. 



teisipäev, 14. november 2023

Vigased pruudid (2023)

 


Hinne: 5/5 - naerda sai (jaburust oli ka, aga kuidagi toimis) ja head näitlejad
Žanr: komöödia
Tegelased:
Maria Teresa Kalmet - Miina
Maarja Johanna Mägi - Leena
Harry Kõrvits - Mart
Oskar Seeman - Joosep
Simo Andre Kadastu - Juhan
Pääru Oja - Jaak
Kaspar Velberg - Enn

Lühikokkuvõte: Mart tahab oma tütred Miina ja Leena oma vennapoegadele Jaagule ja Ennule mehele panna, et tütred ikka Mulgi meestele läheksid. Tütred on aga kohalikud silmarõõmud leidnud, üks sulase Joosepi ja teine möldri poja Juhani. Ka Joosep ja Juhan ei taha tüdukutest loobuda ning kambakesi leitakse lahendus, kuidas peigmehed eemale peletada.




laupäev, 4. november 2023

Sly (2023)

 



Hinne: 4/5 - oli huvitav jälgida seda näitlejakarjääri poolt, aga samas veits hilisemat eraelu oleks võinud ka natukene rohkem kajastada
Žanr: dokumentaal

Lühikokkuvõte: Sylvester Stallone räägib, kuidas ta kuulsuse staatusesse tõusis ning mida selleks tegema pidi. 









65 (2023)

 


Hinne: 4.5/5 - huvitav lugu ja teostus ka ok
Žanr: ulme, seiklus, action
Tegelased:
Adam Driver - Mills
Ariana Greenblatt - Koa
Chloe Coleman - Nevine

Lühikokkuvõte: 65 miljonit aastat tagasi ühel teisel planeedil jõuab Mills oma naisega kokkuleppele, et mees läheb kaheaastasele missioonile kosmoselaeva piloodina. Kõik selleks, et teenida head raha nende tütre haiguse raviks. Teekonnal tabab kosmoselaeva asteroidide kokkupõrked ning kukutakse alla võõral planeedil, kus elavad dinosaurused. Kaasreisijad, kes oma kambrikestes sügavas unes olid, ei elanud enamik kukkumist üle. Ühe elleujäänu Mills siiski leidis, tüdruku, kes tema tütrega enam-vähem sama vana on, kuid kes räägib teist keelt. Mills leiab eemalt mäejalamilt kosmoselaevalt pudenenud päästelaevakese ning Koaga kehakeeles rääkides asutakse ohtlikke olendeid vältides teed pääsemise suunas. 


 

reede, 3. november 2023

Love in the Maldives (2023)

 


Hinne: 4/5 - oli selline okei lugu, aga teostus või miskit jäi puudu
Žanr: romantiline
Tegelased:
Jocelyn Hudon - Rae Parker
Jake Manley - Jared Joseph

Lühikokkuvõte: Rae on ajakirjanik, kes oma veerus räägib erinevatest reisiseiklustest, mida üksinda ette saab võtta. Kuna tema tööandja ühineb ühe teise ajakirjaga, siis peab Rae ennast natukene tõestama, et ta suudab ka sisukamat ja emotsionaalsemat sisu toota. Boss saadab ta selleks Maldiividele. Rae üritab alguses muidugi kohe tuttaval kombel seikluseid otsida, mida üksi teha, kuid kohaliku kuurorti töötajate ja kaasreisijate abil muutub reis millekski muuks. Aaretejahi loo asemel kajastub artiklis midagi sügavamat.