pühapäev, 27. august 2023

Elemental / Elementaarne (2023)

 




Hinne: 5/5 - leidlik lugu, armas
Žanr: animatsioon, romantiline, komöödia, draama
Tegelased:
Leah Lewis - Ember Lumen
Mamoudou Athie - Wade Ripple
Ronnie del Carmen - Bernie Lumen
Shila Ommi - Cinder Lumen

Lühikokkuvõte: Bernie ja Cinder kolisid omalajal tuleriigist välja ning asutasid pesakese teiste elementide lähedal. Peagi polnud nad ainsad tule elemendid ning tule linnaosas elu käis. Väiksest saati koolitas Bernie Emberit oma poes toimetama ja tegutsema, et kunagi poepidamine üle võtta. Emberil klientidega suhtlemine ja toimetamine hästi välja ei tule, sest tal pole selleks kannatust, kuid ta pingutab. Ühel päeval juhtub poes veeõnnetus ning Ember kohtab Wade'i. Koos asutakse uurima, miks tule linnaosas vett lekib kuigi veekraanid ammu kinni peaksid olema. 






kolmapäev, 9. august 2023

Joy Ride / Pöörane tripp (2023

 


Hinne: 4.5/5 - naljad jäid veel nii enam-vähem piiridesse ja lugu oli ka ok
Žanr: komöödia
Tegelased:
Ashley Park - Audrey
Sherry Cola - Lola
Stephanie Hsu - Kat
Sabrina Wu - Deadeye

Lühikokuvõte: Audrey ja Lola on olnud sõbrannad lapsepõlvest saati kui Audrey valged kasuvanemad tegid tutvust Lola vanematega, et tüdruk teise hiinlasega suhelda saaks. Audrey on lapsest saati tundunud, et peab oma erinevuse tõttu teistele miskit tõestama ning nii on ta täiskasvanuks saades jõudnud päris kõrgele advokaadifirmas. Tööreis Hiina võib tema karjääri järgmisele tasemele viia. Hiina sõidab ka Lola, kes tõlgiks kaasa tuleb ning Deadeye, kes ka heaks sõbraks saab. Lisaks liitub seltskonnaga Kat, kes on ülikooliaegne toakaaslane ning kohalik kuulus näitlejanna. Plaanitud tööalane kohtumine ei lähe sugugi plaanipäraselt ning peale seda hakkab tüdrukutel kõik allamäge minema. 




Ghosted (2023)

 


Hinne: 4/5 - mehh.. ootasin miskit enamat, aga vaadatav
Žanr: romantiline, seiklus, action
Tegelased:
Chris Evans - Cole
Ana de Armas - Sadie
Adrien Brody - Leveque

Lühikokkuvõte: Cole on oma perekonnal abiks nende farmis. Turul farmisaadusi müües kohtab ta Sadiet, kellega veedab terve öö linnas ringi käies ja jutustades ning hommikul Sadie juurde jõudes venib kohting veelgi pikmaks. Peale unustamatut koosveedetud aega naine talle aga ei vasta ning vihjest aru saamata sõidab mees teda Londonisse üllatama. Üllatuse osaliseks saab aga Cole ise kui pahad ta kinni nabivad ning Sadie ta relvade paukudes ära päästab.




teisipäev, 1. august 2023

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (2022)



Hinne: 5/5
Žanr: biograafiline, muusika, draama
Tegelased:
Naomi Ackie - Whitney Houston
Stanley Tucci - Clive Davis
Ashton Sanders - Bobby Brown
Tamara Tunie - Cissy Houston

Lühikokkuvõte: Whitney Houstoni karjääri lugu.