kolmapäev, 26. aprill 2023

A Tourist's Guide to Love (2023)

 


Hinne: 4.5/5 - iseenesest huvitav lugu, aga miskit natukene jäi puudu
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Rachel Leigh Cook - Amanda
Scott Ly - Sinh
Missi Pyle - Mona

Lühikokkuvõte: Amanda töötab reisiettevõttes ning kui ta pikaaegne poiss-sõber soovib suhtes pausi teha, kasutab naine võimalust eemale saada ning reisib tööasjus Vietnami. Ta uurib kohaliku turismifirma olemust, sest töö juures on plaan see firma ära osta. Giid Sinh pakub ootamatuid vaatamisi ja elamusi, mis reisi meeldejäävaks teeb. 




laupäev, 22. aprill 2023

What's Love Got to Do with It? / Mis on armastusel selle kõigega pistmist? (2022)

 


Hinne: 4.5/5 - okei lugu ja teostus ka, lihtsalt veits jäi nagu miskit puudu
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Lily James - Zoe
Shazad Latif - Kaz
Emma Thompson - Cath

Lühikokkuvõte: Zoe ja Kaz on lapsepõlvesõbrad, sest nende pered elavad kõrvuti. Kumbki ei ole veel omale elupartnerit leidnud. Kaz otsustab oma kultuuri traditsioonidele võimalus anda ning oma vanematel endale pruut leida. Zoe jälgib oma sõbra teekonda kaamerasilma vahendusel ning teeb dokumentaali Kazi vestlustest, perekondade kohtumisest ja pulmast. 




Beautiful Disaster / Kaunis katastroof (2023)

 


Hinne: 4.75/5 - lugu oli hea, aga kohati liikus tegevustik nagu liiga kiiresti edasi
Žanr: romantiline, draama
Tegelased:
Virginia Gardner - Abby Abernathy
Dylan Sprouse - Travis "Mad Dog" Maddox
Libe Barer - America
Austin North - Shepley

Lühikokkuvõte: Abby ei ole tavaline tüdruk, vaid tuntud oma pokkeri oskuste poolest. Juba noorena käis ta oma isaga Vegase kasiinodes kaasas ning muutus peagi oma isast paremaks. Isa eest hoolitsemine vajus lõpuks Abby õlgadele, kuid tüdruk soovis elada tavalist teisemelise elu ning põgenes Vegasest ja alustas õpinguid eemal ülikoolis, kus käis ka tema sõbranna America. Esimesel õhtul viivad America ja tema poiss-sõber Shepley tüdruku maa-alusesse kaklusringi, kus Abby kohtab Travist. Abby tunneb tõmmet Travise vastu kuid keeldub olemast poisi järjekordne vallutus. Travis aga ei ole alla andja tüüp.




esmaspäev, 17. aprill 2023

Apteeker Melchior. Timuka tütar (2023)

 


Hinne: 5/5 - kõik filmid triloogias head ja huvitavad olnud, see lõpp oli aga küll ootamatu
Žanr: põnevus, krimi, ajalooline, draama
Tegelased:
Märten Metsaviir - apteeker Melchior
Maarja Johanna Mägi - Keterlyn
Alo Kõrve - Wentsel Dorn

Lühikokkuvõte: Linnas toimub laat ning esinemas on ka rändtsirkus/-karneval. Laadapäeval satub Keterlyn peale kui üht meest tapetakse. Oher jääb siiski elama, kuid kannatab mälukaotuse all. Melchior tuvastab mehe kui ühe kohaliku sugulase ning toimetab ta mehe juurde. Seal samas majas aga toimub veel palju veidrat, mida Melchior uurima asub ning mis on omavahel seotud veel mitme mõrvaga. Linna on saabunud ka inkvisiitor, kellele olevat tulnud kaebusi Melchiori võimete kohta.