pühapäev, 24. detsember 2023

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire (2023)

 


Hinne: 4.75/5 - lugu oli päris omapärane ja originaalne, aga vajas ka hoolega jälgimist, et järge pidada
Žanr: fantaasia, action
Tegelased:
Sofia Boutella - Kora
Michiel Huisman - Gunnar
Charlie Hunnam - Kai

Lühikokkuvõte: Emamaa sõdurid ilmuvad ühel päeval külakesse, kus Kora elab. Selleks, et küla päästa paljastab Kora ennast kui kunagist Impeeriumi sõdurit ning koos Gunnariga läheb naine abilis otsima küla kaitsmiseks. Appi tuleb Kai, kes teab erinevaid häid sõdureid, kellest kasu võiks olla ning üles suudetakse leida ka vastupanu osutavatele Bloodaxe õe-venna duole. Selgub aga, et Kai on eelkõige iseenda eest väljas olnud ning Impeeriumi sõduritega tuleb silmitsi seista varem kui plaanis. 







laupäev, 16. detsember 2023

Holiday in the Vineyards (2023)

 


Hinne: 4.75/5 - lugu sujus täitsa okeilt
Žanr: romantiline
Tegelased:
Josh Swickard - Carter Baldwin
Sol Rodriquez - Valentina
Eileen Davidson - Margo Baldwin
Omar Gooding - Moe

Lühikokkuvõte: Carter võtab oma perekonna varandust iseenesestmõistetavalt ning kulutab mõnuga. Ema tahab, et ta pereäris rohkem kaasa lööks ning saadab müügile tulnud veiniistandusele pilku peale viskama. Carter kohtub Valentinaga, kes veiniistantust müüa aitab, kuid kohalikkele seda müüa loodab. Kuidagi satub Carter töömehena Valentina külalistemajja ning oma loo kinnitamiseks peab õppima, kuidas kipsplaate seina panna. 




neljapäev, 14. detsember 2023

Fall Into Winter (2022)

 


Hinne: 4/5 - mingi lugu oli ja mingi tegevus ka, aga ikka see kaasahaaravus oli veits puudulik
Žanr: romantiline
Tegelased:
Lori Loughlin - Kerry
James Tupper - Brooks

Lühikokkuvõte: Kerry töötab perefirmas erinevate maiustuste tegijana. Kui Kerry vend, kes pool ärist omab, müüb oma osaluse sõbrale Brooksile, peab Kerry koostööd tegema lapsepõlve vaenlasega. Brooksi ärivaist ja Kerry kokakunst sobivad aga hästi kokku ning on ärile tulusad. Hakatakse üksteist ka paremini mõistma ning läbi saama. 




I'm Glad It's Christmas (2022)

 


Hinne: 4/5 - oli okei lugu, mõnusad laulukesed
Žanr: romantiline
Tegelased:
Jessica Lowndes - Chloe
Paul Greene - Jason
Gladys Knight - Cora

Lühikokkuvõte: Chloe on 5 aastat New Yorkis elanud ja töötanud ning katsetel käinud lootuses Broadwayle saada. Ühel tööpäeval tööle hilinesed põrkab naine kokku Jasoniga, keda hiljem oma töö juures uuesti kohtab. Jason on laulukirjutaja, kes erinevatele reklaamidele palasid kirjutanud on. Mõlemad kohtuvad Chloe poe juures Cora'ga, kes omab tänaval mitmeid ärisid ning tahaks kunagise jõulutraditsiooni jõulukontserti näol taas ellu kutsuda. Chloe ja Jason värvatakse appi. 






teisipäev, 12. detsember 2023

A Merry Christmas Wish (2022)

 


Hinne: 3.5/5 - tegelikult jäi rohkem taustaks mängima kui et pingsalt jälginud oleks filmi
Žanr: romantiline
Tegelased: 
Jill Wagner - Janie
Cameron Mathison - Dylan

Lühikokkuvõte: Janie naaseb kodulinna peale oma vanaonu surma. Tuleb välja, et vanaonu pärandas perekonna farmi just talle. Naine taaskohtub Dylaniga, kellega farmis talvevõlumaad korraldama hakkab.




esmaspäev, 11. detsember 2023

A Brush With Christmas (2022)

 



Hinne: 4/5 - lugu nagu oli, aga kuidagi mehh
Žanr: romantiline
Tegelased:
Jillian Murray - Charlotte
Joseph Cannata - Wyatt
Farrah Aviva - Ella

Lühikokkuvõte: Charlotte on kokk oma lahkunud isa restoranis ning proovib isa kingi täita. Naise tegelik kirg on aga maalimine ning kui töökaaslane Ella naist tagant utsitab, otsustab naine ühe kunstiteosega kohalikul kunstifestivalil osaleda. Wyatt tuleb linna oma sõbrale külla ning tunneb Charlottiga kohtudes sidet nii naise kunsti kui naise enda vastu. 



pühapäev, 10. detsember 2023

Underwater (2020)

 


Hinne: 4.5/5 - film oli huvitav ja teostus ka täitsa hea
Žanr: õudus, action
Tegelased:
Kristen Stewart - Norah
Vincent Cassel - kapten Lucien
Jessica Henwick - Emily
John Gallagher Jr. - Smith

Lühikokkuvõte: Ookeani sügavaimasse süvikusse on püsti pandud uurimis ja puurimiskeskus, kus töötab üle 300 inimese. Kui keskus aga kokku hakkab vajuma ning üles ütlema on Norah üks vähestest, kes eluga pääseb. Ellujäänutega püütakse leida tee kapslitesse, mis neid veepinnale toimetaksid. Takistuseks saavad aga tundmatud koletised, mis panevad arvama, et tegu ei olnudki pelgalt maavärina ega õnnetusega, vaid rünnakuga. 






B&B Merry (2022)

 


Hinne: 4.5/5 - lugu nagu oli kah ja teostus ka usutav
Žanr: romantiline
Tegelased:
Jen Lilley - Tracey
Jesse Hutch - Graham

Lühikokkuvõte: Tracey on reisiblogija, kes kutsutakse väikesesse linnakesse ühte bed & breakfasti arvustama lootuses rahvast rohkem majutama meelitada. Samal ajal saab Tracey pakkumise ühelt ajakirjalt nende heaks töötamiseks ning proovitööna palutakse arvustada hotelli, mis asub samas linnas kui bed & breakfasti. Kodumajutus on väga hubane ning silmailu pakub Graham, kes oma emal ja tädil majutuses toimetada aitab. 






laupäev, 9. detsember 2023

Christmas at the Drive-In (2022)

 


Hinne: 4/5 - teostusest / kaasahaaravusest jäi veits nagu väheks
Žanr: romantiline
Tegelased:
Danica McKellar - Sadie
Neal Bledsoe - Holden

Lühikokkuvõte: Holden on tagasi oma lapsepõlve kodulinnas ning valmis müüma oma isa välikino platsi, et sinna uusarendust teha saaks. Sadie soov on aga platsi praegusel kujul säilitada ning tõestada linnale, et ka talvel võib sellest platsist kogukonna kogunemiskohana kasu olla.



Heatwave (2022)

 


Hinne: 5/5 - head näitlejad, huvitav lugu ja päris põnev ka
Žanr: põnevus, thriller
Tegelased:
Kat Graham - Clare
Merritt Patterson - Eve Crane
Sebastian Roche - Scott Crane
Cardi Wong - Arlo
Roger Cross - uurija Parker

Lühikokkuvõte: Clare alustab tööd rikka ärimehe Scott Crane'i juures, keda ta idoliseerib, sest mees on seotud Teine Võimalus hoonega, mida Clare noorena vajas kui tulekahju tõttu oma perekonna kaotas. Pealt kuuldud info annab Clare'ile võimaluse Scotti vaatevälja jõuda ning ärisoovitus ülenab ta mehe assistendiks. Samal ajal läheb Clare'il hästi ka eraelus, sest kohtab naist, kellega sidet tunneb. Kui aga selgub, et Eve on Scotti naine, hakkavad asjad käest minema. Peagi läheb Scott ka kaduma ning politseinikud asuvad juhtumit uurima, asitõendid hakkavad Clare'i peale näitama. 




reede, 8. detsember 2023

Renaissance: A Film by Beyonce (2023)

 


Hinne: 4/5 - vb oleneb muusikamaitsest, et no kuna uuemad lood pigem pole tuttavad, siis ei olnud sellist kaasa elamist neile... polnud sellist energiat nagu Taylori kontsert-filmil. Aga need vaheklipid tuuri elust olid head. B kostüümid olid ka vahepeal tema kohta ootamatud ja see erinevate linnad näitamine ühe laulu ajal, kus erinevad kostüümid seljas ka veits häiris.  
Žanr: muusika, dokumentaal
Tegelased:
Beyonce
Blue Ivy Cater

Lühikokkuvõte: Beyonce viimase tuuri jäädvustus nii esinemised laval kui ka see, mis toimus lava taga ja kuidas tuuriks ette valmistati. 











Catering Christmas (2022)

 


Hinne: 4.5/5 - nagu ikka need hallmarki filmid, suht ok
Žanr: romantiline, jõulud
Tegelased:
Merritt Patterson - Molly
Daniel Lissing - Carson Harrison
Rosemary Dunsmore - Jean Harrison

Lühikokkuvõte: Molly toitlustusäri on raskustes, kuid kui avaneb võimalus toitlustada aastalõpu ühte suurimat üritust, kavatseb naine endast kõik anda, et oma toiduga särada. Carson kohtab Mollyt oma tödi juures köögis kus Molly teda ekslikult oma abiliseks peab ja tööle paneb. Tänu Carsonile naine ütituse toitlustajaks ka saab ning tundub, et Jean tajub ka nendevahelist keemiat ning üritab sellele kaasa aidata. 




neljapäev, 7. detsember 2023

No Hard Feelings / Ära võta südamesse (2023)

 


Hinne: 4.5/5 - omamoodi lugu, paar korda oli veits.... huvitav JLaw'd sellises rollis näha.
Žanr: komöödia
Tegelased:
Jennifer Lawrence - Maddie
Andrew Barth Feldman - Percy

Lühikokkuvõte: Maddie on rahalistes raskustes ning kaotamas oma lapsepõlvekodu. Raha saamiseks võtab naine vastu pakkumise saada tasuta auto kui käib väljas 19-aastase ülikoolieelse noorega. Percy vanemad on mures poisi sotsiaalelu pärast eriti kuna Percy on alustamas iseseisvat elu eemal ülikoolis. Maddie peab arvatavast rohkem pingutama, et Percy päriseluks ette valmistada ning temast "mees" teha. 


 





reede, 1. detsember 2023

Family Switch (2023)

 


Hinne: 4/5 - näitlejad olid küll head, aga lugu ja teostus kuidagi meh...
Žanr: komöödia
Tegelased:
Jennifer Garner - Jess
Ed Helms - Bill
 Emma Myers - CeeCee
Brady Noon - Wyatt

Lühikokkuvõte: Walkerite perekonnas on elu väga huvitav, sest kõikidel on toimetamist ning omad ettekujutused teiste tegemistest ja vaade elule. Ühe tüli käigus soovivad nii vanemad kui ka nende lapsed, et vastaspool saaks aru, kui raske nende nahas olla saaks. Planeetide harvaesineva joondumise tõttu ärkavad pereliikmed järgmisel hommikul valedes kehades. CeeCee ärkab ema kehas ning Wyatt isa kehas ning vastupidi. Kõikidel osapooltel on aga ees ootamas tähtis päev ning kuidagi peavad nad hakkama saama, et üksteise tulevikku ja unistusi kindlustada.




laupäev, 25. november 2023

See You on Venus (2023)

 


Hinne: 4,5/5 - lugu oli hea, teostus oleks võinud kuidagi parem olla
Žanr: romantiline, draama
Tegelased:
Virginia Gardner - Mia
Alex Aiono - Kyle

Lühikokkuvõte: Kyle'il on raske aeg, sest autoõnnetus, milles tema roolis oli, suri üks poiss ning tema kaasreisijast sõber sai raskelt viga. Kyle ise väljus õnnetusest kriimudeta ning tunneb süümekaid, sest ei mäleta, mis täpselt õnnetuse põhjustas. Poiss soovib oma piinad lõpetada, kuid teda takistab Mia, kes poisi endaga Hispaaniasse kaasa meelitab. Tüdrukul on soov oma ema üles leida ning roadtripil aitab ta Kyle'il elutahet taas leida. Kui selgub, et Mial on eluohtlik südamerike, on oht, et Kyle'i maailm kukub taas kokku. 



pühapäev, 19. november 2023

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes / Näljamängud: laululindude ja madude ballaad (2023)

 


Hinne: 5/5 - päris põnev sissevaade Snow tausta, hea teostus
Žanr: düstoopia, action
Tegelased: 
Tom Blythe - Coriolanus "Coryo" Snow
Rachel Zegler - Lucy Gary Baird
Jose Andres Rivera - Sejanus Plinth
Viola Davis - dr Volumnia Gaul
Hunter Schafer - Tigris Snow

Lühikokkuvõte: Eellugu kuulsale Näljamängude saagale, mis heidab pilgu minevikku ning kuidas Näljamängud alguse said ja mis kujundas Snow selliseks nagu ta hiljem muutus. Snow perel ei olnud palju raha ning leevendust oli toomas Plinthi autasu. Sel aastal reegleid aga muudeti ning autasu lubati sellele õpilasele, kes näljamängudel oma hoolealust kõige edukamalt juhendas. Coriolanus sai enda tiiva alla Lucy Gray 12. ringkonnast ning tegi ka natukene sohki, et tüdruk mängud võidaks. Karistuseks saadeti poiss rahuvalvajaks ning Snow sokutas ennast 12. ringkonda, kus ta Lucy Grayd uuesti nägi. 

laupäev, 18. november 2023

Best. Christmas. Ever! (2023)

 


Hinne: 4.5/5 - oli täitsa okei film ja lugu
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Heather Graham - Charlotte Sanders
Jason Biggs - Rob Sanders
Brandy Norwood - Jackie Jennings
Matt Cedeno - Valentino

Lühikokkuvõte: Jackie saadab igal aastal sugulastele ja peretuttavatele nende pere kohta uudiskirja, et kuidas aasta möödunud on. Charlotte ja Rob saavad selle ka ning Charlotte peab uudiskirja lihtsalt viisiks, kuidas teiste ees uhkeldada. Lastele uudiskiri aga meeldib, ning Sandersite poeg tahaks ka Jackie ägedas majas olla, seetõttu ta oma tädi uue aadresi asemel Jackie aadressi gps'i sisestabki. Ülikoolist on palju aastaid möödas nii et taaskohtumine Jackiega ning tutvumine tema perega toob igasugu tundeid ja mõtteid esile.




Dumb Money / Rumal raha (2023)

 


Hinne: 4.75/5 - teema oli põnev
Žanr: biograafia, draama, komöödia
Tegelased:
Paul Dano - Keith Gill
Shailene Woodley - Caroline Gill
America Ferrera - Jenny
Seth Rogen - Gabe Plotkin

Lühikokkuvõte: Keith on tavaline keskklassi mees, kes tööta finantsanalüütikuna. Vabal ajal harrastab ta investeerimisest rääkida oma sotsiaalmeedia kanalites ja arvamusi avaldada. Arvamust avaldas ta ka GameStop aktsia kohta ning tekitas oma fännides samuti selle vastu huvi. Aktsia hind muudkui kerkis ja kerkis olenemata sellest, mida Wall Streetil tehti. Nii et kui suured fondijuhid raha kaotama hakkasid, hakkasid tavainimesed ja väikeinvesteerijad oma raha kasvatama. 




Locked In (2023)

 


Hinne: 3.5/5 - ei teagi.. teostus või loo kulgemine või miskit oli nagu puudulik, mängis pigem taustaks
Žanr: psühholoogiline thriller
Tegelased:
Rose Williams - Lina
Famke Janssen - Katherine
Alex Hassel - dr Robert Lawrence
Finn Cole - Jamie

Lühikokkuvõte: Lina läks Katherine'i juurde elama peale oma ema surma. Naine elas luksuslikku elu oma mehe ja tolle pojaga. Mehe surma järel pärandas ta kõik oma vara poja Jamie'le ning Katherine jäi sinna Jamie eest hoolitsema. Poisi tervis ei olnud kõige parem ning kui Lina ja Jamie aastaid hiljem abiellusid, sai Linast pigem tema hooldaja kui naine. Jamie sõber ja arst Robert hakkas susserdama ning pakkus Linale peagi seda, mida Jamie ei saanud. Lina oli valmis tegema kõike, et oma ellu vabadust saada ning Robert aitas seda korraldada.




kolmapäev, 15. november 2023

Tähtsad ninad (2023)

 


Hinne: 5/5 - täitsa põnev ja huvitav vaatamine, naerda sai ka
Žanr: komöödia, kogupere
Tegelased:
Ruben Tolk - Oliver
Mattias Naan - Artur
Saara Pius - Karin
Robert Aleksander Peets - Sass
Mait Malmsten - hr Tihane

Lühikokkuvõte: Oliver ja Sass pidid tööõpetuse tunnis midagi leiutama ning meisterdasid valmis nina, millele toetada prillid, et need ära ei kaoks. Klass naeris nende leiutise välja ning Sass võttis eesmärgiks ninaäri edukaks teha, et siis teistele alles näidata. Nina vastu hakataksegi ühe rahastaja poolt huvi tundma, aga kuna lapsi keegi firmaomanikena tõsiselt ei võtaks, skeemitasid poisid nii, et palkasid Oliveri töötu isa oma firmat juhtima. Sellega muidugi skeemitamised ei lõppenud. 



teisipäev, 14. november 2023

Vigased pruudid (2023)

 


Hinne: 5/5 - naerda sai (jaburust oli ka, aga kuidagi toimis) ja head näitlejad
Žanr: komöödia
Tegelased:
Maria Teresa Kalmet - Miina
Maarja Johanna Mägi - Leena
Harry Kõrvits - Mart
Oskar Seeman - Joosep
Simo Andre Kadastu - Juhan
Pääru Oja - Jaak
Kaspar Velberg - Enn

Lühikokkuvõte: Mart tahab oma tütred Miina ja Leena oma vennapoegadele Jaagule ja Ennule mehele panna, et tütred ikka Mulgi meestele läheksid. Tütred on aga kohalikud silmarõõmud leidnud, üks sulase Joosepi ja teine möldri poja Juhani. Ka Joosep ja Juhan ei taha tüdukutest loobuda ning kambakesi leitakse lahendus, kuidas peigmehed eemale peletada.




laupäev, 4. november 2023

Sly (2023)

 



Hinne: 4/5 - oli huvitav jälgida seda näitlejakarjääri poolt, aga samas veits hilisemat eraelu oleks võinud ka natukene rohkem kajastada
Žanr: dokumentaal

Lühikokkuvõte: Sylvester Stallone räägib, kuidas ta kuulsuse staatusesse tõusis ning mida selleks tegema pidi. 









65 (2023)

 


Hinne: 4.5/5 - huvitav lugu ja teostus ka ok
Žanr: ulme, seiklus, action
Tegelased:
Adam Driver - Mills
Ariana Greenblatt - Koa
Chloe Coleman - Nevine

Lühikokkuvõte: 65 miljonit aastat tagasi ühel teisel planeedil jõuab Mills oma naisega kokkuleppele, et mees läheb kaheaastasele missioonile kosmoselaeva piloodina. Kõik selleks, et teenida head raha nende tütre haiguse raviks. Teekonnal tabab kosmoselaeva asteroidide kokkupõrked ning kukutakse alla võõral planeedil, kus elavad dinosaurused. Kaasreisijad, kes oma kambrikestes sügavas unes olid, ei elanud enamik kukkumist üle. Ühe elleujäänu Mills siiski leidis, tüdruku, kes tema tütrega enam-vähem sama vana on, kuid kes räägib teist keelt. Mills leiab eemalt mäejalamilt kosmoselaevalt pudenenud päästelaevakese ning Koaga kehakeeles rääkides asutakse ohtlikke olendeid vältides teed pääsemise suunas. 


 

reede, 3. november 2023

Love in the Maldives (2023)

 


Hinne: 4/5 - oli selline okei lugu, aga teostus või miskit jäi puudu
Žanr: romantiline
Tegelased:
Jocelyn Hudon - Rae Parker
Jake Manley - Jared Joseph

Lühikokkuvõte: Rae on ajakirjanik, kes oma veerus räägib erinevatest reisiseiklustest, mida üksinda ette saab võtta. Kuna tema tööandja ühineb ühe teise ajakirjaga, siis peab Rae ennast natukene tõestama, et ta suudab ka sisukamat ja emotsionaalsemat sisu toota. Boss saadab ta selleks Maldiividele. Rae üritab alguses muidugi kohe tuttaval kombel seikluseid otsida, mida üksi teha, kuid kohaliku kuurorti töötajate ja kaasreisijate abil muutub reis millekski muuks. Aaretejahi loo asemel kajastub artiklis midagi sügavamat. 




reede, 27. oktoober 2023

Pain Hustlers (2023)

 


Hinne: 4/5 - head näitlejad ja huvitav lugu, aga kohati aeglane kulgemine
Žanr: krimi, draama
Tegelased:
Emily Blunt - Liza Drake
Chris Evans - Pete
Catherine O'Hara  - Jackie Drake
Andy Garcia - Jack Neel

Lühikokkuvõte: Liza elu ei lähe just kõige sujuvamalt olles kitsikuses nii töö- kui elukoha poolest. Katsel stripiklubis raha teenida kohtab naine Pete'i, kes töötab ravimifirmas, millel samuti just kõige paremini ei lähe. Pete kutsub Liza enda juurde tööle ning naise abiga võetakse firma valuvaigisti kasutusse. Firma tulu hakkab hoogsalt kasvama, kuid kui liiga ahneks minna, võib asi halvasti lõppeda.






kolmapäev, 18. oktoober 2023

After Everything / Pärast kõike (2023)

 


Hinne: 3/5 - no ma ei tea.... ei toimunud nagu miskit erilist
Žanr: romantiline, draama
Tegelased:
Hero Fiennes Tiffin - Hardin
Josephine Langford - Tessa
Mimi Keene - Nat

Lühikokkuvõte: Hardinil on raske eluga edasi minna peale seda kui Tessa ta maha jättis, mis siis et aasta on möödas. Lisaks ei edene tal uue raamatu kirjutamine ka sugugi. Selleks, et korda majja lüüa, peab Hardin oma minevikuga rahu tegema ning sõidab Portugali, et Nataliega suhteid lappida. Nat'iga suheldes ja aega veetes jõuab Hardin endas selgusele ja endaga rahu teha ning valmis Tessat taas oma kasuvenna pulmas nägema. 




pühapäev, 15. oktoober 2023

Infinite (2021)

 


Hinne: 4/5 - oli täitsa okei
Žanr: ulme, põnevik, action
Tegelased:
Mark Wahlberg - Evan MacCauley / Heinrich Treadway
Dylan O'Brien - Heinrich Treadway
Chiwetel Ejiofor - Otto Bathurst
Sophie Cookson - Nora Brightman

Lühikokkuvõte: Maailmas eksisteerivad inimesed, kellel on võimalus taassündida. Kui üks elu lõpeb, sünnitakse järgmise inimesena ning ajapikku saadakse tagasi mälestused ka eelmistest eludest. Otto enam uuestisündi ei soovi ning selle vältimiseks leiutas ühe seadeldise. Halb on see, et seadeldise õhkimisel lendab õhku terve inimkond ning Heinrich Treadway proovib seda oma sõpradega vältida. Treadway peitis metallmuna enne surma kindlasse kohta, kuid uues elus Evanina on tal probleeme vanade elude mälestustele ligi pääsemisega, et muna asukohta teada saada. 




reede, 13. oktoober 2023

Taylor Swift: The Eras Tour (2023)

 


Hinne: 5+/5 - väga mõnus vaib ja elamus ja film hästi tehtud ka. 
Žanr: kontsert

Lühikokkuvõte: Ülesvõte Taylori tuuri USA osa viimasest kontsertist LA's. 





neljapäev, 12. oktoober 2023

Saw X / Saag X (2023)

 


Hinne: 4/5 - mina ja õudukat vaatamas... Ei mäleta, et varasemaid osi oleksin vaadanud, võibolla jupikesi näinud. Kindlasti mitte kinos. Aga polnud keeruline jälgida, algus oli leebe. Vahepeal oli rõve ja ebareaalne. 
Žanr: õudus
Tegelased:
Tobin Bell - John Kramer / Jigsaw
Shawnee Smith - Amanda
Synnove Macody Lund - Cecilia Pederson

Lühikokkuvõte - Johnil on ajuvähk, aga mees tunneb, et pole oma missiooniga lõpule jõudnud ega ole valmis surema. John trehvab meest, kes oli samuti vähihaigete toetusgrupis, kuid on imekombel terveks saanud. John saab dr Pedersoni kontaktid ning kandideerib ka ise uudsele ravile. Mehhikos kohapeal tutvub mees Cecilia ja oma arstidega ning toimub operatsioon ja ravimite manustamine. Kui John aga peale operatsiooni tagasi "kliinikusse" suundub, tuleb välja, et kedagi pole enam seal ning teda on petetud. John asja nii ei jäta ning hakkab kaasosalistega oma mänge mängima.




pühapäev, 1. oktoober 2023

Love is in the Air (2023)

 


Hinne: 4.5/5 - huvitav lugu ja mõnusad aktsendid
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Delta Goodrem - Dana
Joshua Sasse - William
Roy Billing - Jeff
Steph Tisdell - Nikki

Lühikokkuvõte: Dana aitab oma isal Jeffil Austraalias kohalikku lennufirmat pidada hoides sellega oma ema unistust elus. Dana on ka piloot, kes oma väikese lennukiga viib kaupa ja abistab piirkondi, millel ei ole kiiret ühendust ülejäänud tsivilisatsiooniga. William töötab Londonis oma isa firmas, mis tegeleb investeerimisega. Uurides erinevaid firmasid, mida rahaliselt toetatakse leiab William Fullerton Airwaysi, mis ei ole eriti kasumlik investeering. Isa saadab Williami Austraaliasse lennufirmat kinni panema. 




pühapäev, 24. september 2023

Puppy Love / Kutsikaarmastus (2023)

 


Hinne: 4.5/5 - armas lugu, aga miskit natukene oleks võinud veel olla
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Lucy Hale - Nicole
Grant Gustin - Max

Lühikokkuvõte: Maxil on peale koroonaaega raskusi tavaellu naasemisega, ta pelgab pisikuid ja inimesi. Psühholoog soovitab mehel koer võtta, kellega algatuseks suhelda ja nii mees teebki. Nicole on seltsiv, aga omamoodi suletud ning korraarmastaja ta just pole. Oma maja ees näeb naise ühel päeval ühte koerakest ning kui koer ka õhtuks lahkunud pole, võtab Nicole ta enda juurde. Tema juurde ta jääbki. Kohtingurakenduse kaudu Nicole ja Max tutvuvad ning oma esimesel kohtingul võtavad nad koerad kaasa. Koertel on suurem side kui inimeste vahel ning peagi saavad Nicole ja Max vanavanemateks.




laupäev, 23. september 2023

Haunted Mansion / Tondiloss (2023)

 


Hinne: 4.75/5 - teistsugune lugu, head näitlejad
Žanr: õudus, komöödia
Tegelased:
LaKeith Stanfield - Ben
Rosario Dawson - Gabbie 
Chase W. Dillon - Travis
Owen Wilson - isa Kent
Tiffany Haddish - Harriet
Danny DeVito - Bruce

Lühikokkuvõte: Ben leinab oma naise surma ning otsib abi alkoholist. Mehe juurde pöördub isa Kent ning palub tema abi ühe naise maja vaimudest puhastamisega. Gabbie kolis oma poja Travisega vanasse häärberisse, kuid said vana majaga kaasa ka hulgaliselt kummitusi. Ben leiutas kunagi kaameraläätse, mille abil peaks kummitusi näha olema ning seetõttu teda ka appi paluti. Mees ise kummitustesse ei usu, kuid peale Gabbie majas käimist muudab ta meelt. 






Love at First Sight (2023)

 


Hinne: 5/5 - armas lugu
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Haley Lu Richardson - Hadley
Ben Hardy - Oliver
Rob Delaney - Andrew
Jamela Jamil - jutustaja

Lühikokkuvõte: Hadley hilineb tihti igale poole ning seetõttu jääb ta ka oma lennust maha. Õnneks on järgmisele lennule veel paar vaba kohta. Järgmist lennukit oodates kohtab tüdruk Oliveri, kes talle oma laadijat laenab, sest Hadley telefoniaku kipub ka pidevalt tühi olema. Handey ja Oliveri vahel tekib side, mis tugevneb kui nad lennukis kõrvuti istuvad. Londonisse jõudes lähevad nende teed aga lahku enne kui edasisi plaane jõutakse teha. 



pühapäev, 27. august 2023

Elemental / Elementaarne (2023)

 




Hinne: 5/5 - leidlik lugu, armas
Žanr: animatsioon, romantiline, komöödia, draama
Tegelased:
Leah Lewis - Ember Lumen
Mamoudou Athie - Wade Ripple
Ronnie del Carmen - Bernie Lumen
Shila Ommi - Cinder Lumen

Lühikokkuvõte: Bernie ja Cinder kolisid omalajal tuleriigist välja ning asutasid pesakese teiste elementide lähedal. Peagi polnud nad ainsad tule elemendid ning tule linnaosas elu käis. Väiksest saati koolitas Bernie Emberit oma poes toimetama ja tegutsema, et kunagi poepidamine üle võtta. Emberil klientidega suhtlemine ja toimetamine hästi välja ei tule, sest tal pole selleks kannatust, kuid ta pingutab. Ühel päeval juhtub poes veeõnnetus ning Ember kohtab Wade'i. Koos asutakse uurima, miks tule linnaosas vett lekib kuigi veekraanid ammu kinni peaksid olema. 






kolmapäev, 9. august 2023

Joy Ride / Pöörane tripp (2023

 


Hinne: 4.5/5 - naljad jäid veel nii enam-vähem piiridesse ja lugu oli ka ok
Žanr: komöödia
Tegelased:
Ashley Park - Audrey
Sherry Cola - Lola
Stephanie Hsu - Kat
Sabrina Wu - Deadeye

Lühikokuvõte: Audrey ja Lola on olnud sõbrannad lapsepõlvest saati kui Audrey valged kasuvanemad tegid tutvust Lola vanematega, et tüdruk teise hiinlasega suhelda saaks. Audrey on lapsest saati tundunud, et peab oma erinevuse tõttu teistele miskit tõestama ning nii on ta täiskasvanuks saades jõudnud päris kõrgele advokaadifirmas. Tööreis Hiina võib tema karjääri järgmisele tasemele viia. Hiina sõidab ka Lola, kes tõlgiks kaasa tuleb ning Deadeye, kes ka heaks sõbraks saab. Lisaks liitub seltskonnaga Kat, kes on ülikooliaegne toakaaslane ning kohalik kuulus näitlejanna. Plaanitud tööalane kohtumine ei lähe sugugi plaanipäraselt ning peale seda hakkab tüdrukutel kõik allamäge minema. 




Ghosted (2023)

 


Hinne: 4/5 - mehh.. ootasin miskit enamat, aga vaadatav
Žanr: romantiline, seiklus, action
Tegelased:
Chris Evans - Cole
Ana de Armas - Sadie
Adrien Brody - Leveque

Lühikokkuvõte: Cole on oma perekonnal abiks nende farmis. Turul farmisaadusi müües kohtab ta Sadiet, kellega veedab terve öö linnas ringi käies ja jutustades ning hommikul Sadie juurde jõudes venib kohting veelgi pikmaks. Peale unustamatut koosveedetud aega naine talle aga ei vasta ning vihjest aru saamata sõidab mees teda Londonisse üllatama. Üllatuse osaliseks saab aga Cole ise kui pahad ta kinni nabivad ning Sadie ta relvade paukudes ära päästab.




teisipäev, 1. august 2023

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (2022)



Hinne: 5/5
Žanr: biograafiline, muusika, draama
Tegelased:
Naomi Ackie - Whitney Houston
Stanley Tucci - Clive Davis
Ashton Sanders - Bobby Brown
Tamara Tunie - Cissy Houston

Lühikokkuvõte: Whitney Houstoni karjääri lugu. 





reede, 28. juuli 2023

Happiness for Beginners (2023)

 


Hinne: 4/5 - lugu oli täitsa ok, aga romantilise filmi kohta oli peategelaste vahel vähe sellist built-up'i.
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Ellie Kemper - Helen
Luke Grimes  - Jake

Lühikokkuvõte: Helen on oma mehest juba pikalt lahutatud olnud, kuid kuna mees teda endiselt mõnikord telefoni teel tüütab, otsustab naine iseennast leidma minna ning ühineb grupi matkajatega. Üllatuseks osaleb matkal ka Heleni venna parim sõber Jake. Metsikus looduses matkamine on paras väljakutse ning Helen õpib palju uut. Uut õpib ta ka Jake'i kohta, kes vist ei olegi seal matkal juhuslikult.


 

neljapäev, 27. juuli 2023

Barbie (2023)

 


Hinne: 4.75/5 - oli selline teistsugune ja mõte natukene sügavamal, aga head näitlejad
Žanr: fantaasia, komöödia
Tegelased:
Margot Robbie - Barbie
Ryan Gosling - Ken
America Ferrera - Gloria

Lühikokkuvõte: Barbie elab Barbiemaal rahulikku elu, igapäev põhimõtteliselt samasugune - rõõmus ja õnnelik. Barbied on juhtide rollides ning Kenidel on selles ühiskonnas tagasihoidlikum roll. Ühel hommikul on asjad aga teistsugused ning Barbiel ei toimi kõik nagu peaks. Ta läheb koos Keniga pärismaailma, et endaga mängiv laps üles leida ning  kõik korda panna. Pärismaailmas toimuvad nii mõnedki avastused nii Barbiel kui ka Kenil. 



pühapäev, 9. juuli 2023

The Out-Laws (2023)

 


Hinne: 4/5 - olid küll head näitlejad, aga no polnud minu tüüpi naljad ega film
Žanr: action, komöödia
Tegelased:
Adam DeVine - Owen Browning
Nina Dobrev - Parker McDermott
Pierce Brosnan - Billy McDermott
Ellen Barkin - Lilly McDermott

Lühikokkuvõte: Owen ja Parker hakkavad abielluma ning kohale saabuvad ka naise vanemad, kellega nende töö tõttu pole Owenil olnud veel võimalust kohtuda. Owen töötab pangas ning kui tema panka röövitakse ning mehele meenub, kuidas ta eelnev õhtu oma tulevasele ämmale pangasaladusi rääkis, kahtlustab ta just Parkeri vanemaid röövi sooritamises. 




neljapäev, 29. juuni 2023

Robots / Robotid (2023)

 


Hinne: 4.75/5 - päris hea ja originaalne lugu
Žanr: romantiline, komöödia, ulme
Tegelased:
Shailene Woodley - Elaine / E2 / E3
Jack Whitehall - Charles /C2

Lühikokkuvõte: 2032 aastal on robotid võtnud üle lihttööd. Elaine ja Charles on mõlemad lasknud endast illegaalselt teha roboti klooni, kes teeksid tülikamaid tegevusi nende eest. Charles kasutab klooni kohtamas käimise protsessis ning on ise huvitatud ainult seksist. Elaine kasutab klooni just seksi osas ning käib ise kohtingutel, et kalleid kinke endale välja meelitada. Charles ja Elaine üritavad oma tavapärast skeemi ka üksteise peal kasutada, kuid kui kogemata C2 ja E2 kokku juhtuvad, tekivad neil üksteise vastu tunded ning nad otsustavad põgeneda. Charles ja Elaine teevad endast kõik, et oma robotid kätte saada ja mitte vangi minna.