laupäev, 29. oktoober 2022

The Good House / Sind oodates (2021)

 


Hinne: 4/5 - ei meeldinud see jutustav osa filmis, oleks võinud teisiti lahendada
Žanr: draama
Tegelased:
Sigourney Weaver - Hildy
Kevin Kline - Frankie

Lühikokkuvõte: Hildy on pikalt Wendoveris maaklerina tegutsenud, kuid peale lahutust ja taastusravil käimist ei ole äril hästi läinud. Eriti kuna tema kunagine assistent enamik kliente endale on võtnud. Hildy näeb kõvasti vaeva, et müüke saada ning oma kahte tütart ka toetada. Naisel on oma pere ees saladus - ta joob endiselt, kuid on õppinnud seda paremini varjama. 




reede, 28. oktoober 2022

Ticket to Paradise / Pilet paradiisi (2022)

 


Hinne: 4,5/5 - oli hea lugu ja nalja sai ka, aga miskit jäi puudu nagu
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
George Clooney - David 
Julia Roberts - Georgia 
Kailtyn Denver - Lily 
Maxime Bouttier - Gede

Lühikokkuvõte: David ja Georgia on endised abikaasad, kelle 5 aastat kestnud abielust sündis tütar Lily. Lily on ülikooli lõpetamas ning tema vanemad peavad üksteise nägemisega hakkama saama. Lily sõidab lõpetamise järel oma sõbrannaga Balile ning kohtab seal Gede't. Tekib armastus ning soov abielluda, mis Davidi ja Georgia ka paradiisisaarele sõitma paneb. Vana paar hakkab koostööd tegema, et Lilyle mõistus pähe panna. 




kolmapäev, 26. oktoober 2022

Luckiest Girl Alive (2022)

 


Hinne: 5/5 - hea lugu ja hästi teostatud
Žanr: müsteerium, põnevik, draama
Tegelased:
Mila Kunis - TifAni "Ani" 
Finn Wittrock - Luke

Lühikokkuvõte: Ani on loonud endale elu nagu ta soovinud on, et näidata oma edukust ning võimekust. Ta on abiellumas rikka mehega ning tõusmas ajakirjanikuna karjääriredelil. Minevikujuhtumid on aga naisele järele jõudmas eriti kui soovitakse teha dokumentaalfilmi koolitulistamisest, milles Ani osales ning mille tagamaadest on naisel teistsugune arusaam kui mõnel teisel ellujäänul. 




teisipäev, 25. oktoober 2022

The School for Good and Evil (2022)

 


Hinne: 4,75/5 - oli huvitav ja põneva ka, aga mõni hetk nagu too much
Žanr: fantaasia, seiklus, draama
Tegelased:
Sophia Ann Caruso - Sophie
Sofia Wylie - Agatha
Kerry Washington - prof Dovey
Charlize Theron - Leedi Lesso

Lühikokkuvõte: Sophie ja Agatha on pärit külast kus neid kiusatakse ja tõrjutakse. Sophie soov on sellest kohast põgeneda ning kuuldes lugu võimalikust pelgupaigast võlumaal, kirjutab Sophie kirja ja jätab selle soovipuu juurde. Ühel hetkel tullaksegi Sophiele järele, kuid Agatha ei lase sõbrannal üksi tundmatusse minna ning nii satuvad tüdukud Hea ja Halva kooli. Järgmisel hetkel sõltub juba neist kahest kogu maailma hea ja halva tasakaal ning saatus.




reede, 21. oktoober 2022

The Curse of Bridge Hollow (2022)

 


Hinne: 4/5 - oli nagu huvitav, aga miskit jäi puudu
Žanr: komöödia, õudus
Tegelased:
Marlon Wayans - Howard Gordon
Priah Ferguson - Sydney Gordon
Kelly Rowland - Emily Gordon

Lühikokkuvõte: Gordonite perekond kolib suurlinnast väiksesse Bridge Hollowsse, mis reklaamib ennast kui kõige turvalisem linnake. Linn on ka väga Halloweeni-meelne, mis tähendab et seda püha tähistatakse suurelt ning kõik on kaunistatud. Gordonite peres pole Halloweeni tähistamine traditsiooniks, kuid Sydney proovib seda muuta ning süütab kogemata kõrvitsalaterna, mis vabastab kurja vaimu. Äkitselt ärkavad kõik kaunistused ellu ning väike linnake on täis kurje Halloweeni koletisi.



neljapäev, 13. oktoober 2022

Kalev (2022)

 


Hinne: 5+/5 - huvitav ja kaasahaarav lugu ning hästi teostatud. 
Žanr: draama, sport, tõsieluline
Tegelased:
Mait Malmsten - Jaak Salumets
Priit Võigemast - Riho Soonik
Reimo Sagar - Aivar Kuusmaa
Mihkel Kuusk - Gert Kullamäe

Lühikokkuvõte: Kalevi korvpallimeeskonnal on algamas uus hooaeg NSV Liidu meistrivõistlustel, kuid kuna NSV Liit on lagunemas, arvavad eestlased, et Kalev ei peaks võistlustel osalema. Mehed otsustavad seda siiski teha ning proovivad oma meeskonda läänemeelsemana näidata. Teekond pole kerge ning ähvarduskirjad panevad tiimi treenerid kahtlema, kas see ikka tasub ära. Poliitiline olukord Balti riikides mõjutab samuti poiste treeninguid. Seda magusamad on kõik võidud, mis Kalevil õnnestub vene võistkondade vastu saada. 





pühapäev, 9. oktoober 2022

After Ever Happy / Pärast. Kaua ja õnnelikult (2022)

 


Hinne: 4/5 - dramaatiline ja üles-alla liikumine nagu eelnevates osades, päris toksiline suhe ühesõnaga
Žanr: draama, romantiline
Tegelased:
Josephine Langford - Tessa
Hero Fiennes Tiffin - Hardin

Lühikokkuvõte: Hardin peab toime tulema uudisega, et tema isa ei olegi tegelikult tema isa. Nad lähevad Tessaga taas tülli ning tüdruk sõidab tagasi Ameerikasse. Tessa leiab oma isa laiba ning peab sellega toime tulema, kuid Hardin tuleb teda toetama. Tessa ja Hardini suhe ei taastu aga nii lihtsalt ning tüdruk otsustab New Yorki kolida, et iseseisvalt proovida hakkama saada. Mitu kuud läheb mööda, kuid Hardin pole endiselt nõus alla andma.