kolmapäev, 21. detsember 2022

I Believe in Santa (2022)

 


Hinne: 4/5 - veits teistsugune, aga polnud midagi väga erilist
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Christina Moore - Lisa
John Ducey - Tom
Violet McGraw - Ella

Lühikokkuvõte: Lisa on üksikema, kes töötab ajakirjanikuna ning kellele pole jõuludega soojad suhted. Tom töötab advokaadina ning on jõuludest vaimustuses. Lisa ja Tom kohtuvad suvel 4. juuli tähistamisel ning armuvad peagi. Tõsine probleem tekib paaril kui nad jõulude saabudes saavad aru, et neil on sellest pühast erinev arvamus.



pühapäev, 18. detsember 2022

Avatar: The Way of Water / Avatar: Vee olemus (2022)


Hinne: 5/5 - endiselt väga vägev lugu ja tegelased, et sellise asja peale üldse tuldud
Žanr: seiklus, action, fantaasia
Tegelased:
Sam Worthington - Jake Sulley
Zoe Saldana - Neytiri
Sigourney Weaver - Kiri
Britain Dalton - Lo'ak
Stephen Lang - kolonel Miles Quaritch
Jack Champion - Ämblik

Lühikokkuvõte: Peale taevarahva välja ajamist on Na'vi'de elu rahulikumaks muutunud. Jake ja Neytiri said kolm last, lisaks adopteeriti dr Grace'i tütar, kelle sünd oli paras müsteerium, ning inimlaps Ämblik on ka nagu nende pereliige. Aastaid rahuaega saab aga läbi kui taevarahvas oma masinate ja tehnoloogiaga naaseb. Kolonel Miles Quaritch on samuti tagasi oma tiimiga, kuid sel korral avataridena, mis teeb nad tugevamaks ja paremates vastasteks Na'videle. Mehe plaan on Jake'i pere hävitada. Metsarahva säästmiseks põgeneb Jake oma perega metsast vee äärde, kus nad peavad kõigepealt uusi kombeid õppima, et kasulik olla. Peagi saabub aga võitlus ka nende õuele ning ei jää muud üle kui Quearitchile vastu astuda, et oma perekonda päästa. 






 

pühapäev, 11. detsember 2022

A Kindhearted Christmas (2021)

 


Hinne: 4/5 - vaadatav, aga mitte miskit erilist
Žanr: romantiline
Tegelased:
Jennie Garth - Jamie
Cameron Mathinson - Scott Morris

Lühikokkuvõte: Jamie on oma väikelinna turismikeskuse omanik, kellel on peale abikaasa surma jõuludega natukene keerulisem toime tulla. Nähes uudistes korjandust kohaliku kooli jaoks otsustab naine anonüümse annetuse teha ning satub ananüümsete kinkide tegemise lainele. Uudisteankur Scott Morris tuleb taoliste jõuluimede kohta lugu tegema. Jamie ja Scotti kohtumisel ei saa salata, et neil on sädet. 






Christmas Time is Here (2021)

 


Hinne: 4/5 - no oli vaadatav, aga mitte nii kaasahaarav
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Rukiya Bernard - Nia
Dewshane Williams - Justin
Tom Pickett - Patrick
Jill Morrison - Bonnie

Lühikokkuvõte: Nia on kohalik maakler, kes palgatakse Justini firma poolt, et aidata leida kinnisvara, mida mehe uusarendusfirma saaks arendama hakata. Justin koos bossiga märkavad selleks ideaalset maja, mis juhtub olema Nia isa võõrastemaja. Nia isa Pateick on valmis hoonet müüma ja ise pesnionile jääma, kuid Nia on selle vastu ning pingutab, et Justinile midagi muud meelepärast leida. 



laupäev, 10. detsember 2022

Angel Falls Christmas (2021)

 


Hinne: 4.75/5 - meeldis, et see oli natukene teistsugune lugu kui tavaline rom-kom
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Jessica Lowndes - Ally
David Reale - Josh
Chad Michael Murray - Gabe
Jane Luk - Maureen

Lühikokkuvõte: Ally on pühendunud oma tööle arstina ning kuna tal pole jõuludega head suhted, võtab ta hea meelega vastu lisavahetusi tööl. See ei meeldi aga Ally poiss-sõbrale, kelle perega naine jõulud veetma pidi. Josh tunneb, et Ally ei pühendu nende suhtele piisavalt ning toimub lahkuminek. Oma sõbrannaga olukorda arutledes jõuab naine järeldusele, et sunnib ennast rohkem pühademeelelollu minema ning tegema selleks jõululikke asju. Appi tuleb Gabe, kes naisel tegude nimekirjast asju maha aitab tõmmata. Gabe ei ole aga tavaline mees. 




A Christmas Miracle for Daisy (2021)

 


Hinne: 4.5/5 - lugu oli ok, teostus / sujuvus oleks võinud parem olla
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Jill Wagner - Whitney
Nick Bateman - Conner 
Rubi Tupper - Daisy

Lühikokkuvõte: Whitney on väikelinnas sisedisainer, kes palgatakse üht parajalt uhket ja pirakat maja seestpoolt kujundama. Maja vaatama minnes selgub, et selle uueks omanikuks on Conner, kes juhtub olema naise endine kallim. Conner ei ole üksinda, temaga on kaasas Daisy - mehe sugulane, keda ta tüdruku vanemate surma järel ise kasvatanud on. Milline juhus, et Whitney ja Conner lõpetasid linnakeses, millesse nad aastaid tagasi koos sattusid ja armusid. Daisyl on hea meel Whitneyga kohtuda ning esitab jõuluvanale soovi, mille täitumist ootama jääb. 





neljapäev, 8. detsember 2022

Erik Kivisüda / Erik Stoneheart (2022)

 

Hinne: 4.75/5 - Lugu oli huvitav ja teistsugune. Kohati jäi nagu teostuses miskit puudu...
Žanr: fantaasia, seiklus
Tegelased:
Herman Avandi - Erik Kivisüda
Florin Gussak - Maria
Laura Peterson-Aardam - Kapten
Juhan Ulfsak - Külmking

Lühikokkuvõte: Erik kolib perega vanatädi pärandatud majja, mis kohe esimesel ööl poisi jaoks väga jube tundub. Majas elavad lisaks Maria ja tema isa, kellel oli kokkulepe vanatädiga seal elamise asjus. Maria on enam-vähem Eriku vanune, kuid ei jäta poisile head esmamüljet nende kohtumisel. Siiski saab Erik aru, et neil kahel on ühiseid eesmärke: et Eriku pere taas välja koliks. Kui Maria oma ema piraatide käest otsima läheb ühineb Erik selle seiklusea täiesti tahtmatult. Lapsed satuvad Kahevahel maailma piraatide laevale, kust nad leiavad küll Maria ema, kuid peavad kõvasti vaeva nägema, et olukorrast eluga pääseda. 


 

pühapäev, 4. detsember 2022

2 Hearts (2020)

 


Hinne: 4,75/5 - see ajas ringi hüppamine ei meeldinud eriti, aga muidu oli hea lugu
Žanr: romantiline, draama
Tegelased:
Jacob Elordi - Chris Gregory
Tiera Skovbye - Sam
Adan Canto - Jorge
Radha Mitchell - Leslie

Lühikokkuvõte: Jorgel on kopsuhaigus mille tõttu ei tohiks ta liialt pingutada ning arstid ei ennusta, et ta üle 20-aasta vanuseks elab. Mees ületab neid ootusi ning jõuab ka 30ndatesse. Lennul Kuubast Miamisse kohtab mees Lesliet, kes töötab stjuardessina. Paar armub, abiellub ning loodab ka peret luua, kuid see viimane pole nende jaoks ette määratud. Jorge tervis muutub samuti kehvemaks. 
Teist elu elavad Chris ja Sam, kes kohtusid ülikoolis. Natukene võttis aega, kuid Chris suutis naist veenda endaga välja minema. Kahed erinevad maailmad, mis omavahel ootamatult kokku puutuvad.




pühapäev, 27. november 2022

The Noel Diary (2022)

 


Hinne: 5/5 - hea lugu, vahepeal oli veits logisev
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Justin Hartley - Jacob Turner
Barrett Doss - Rachel

Lühikokkuvõte: Jacob Turner on edukas kirjanik, kes saab jõulude eel teada, et tema ema on surnud. Mees polnud juba aastaid kummagi vanemaga suhelnud, kuid läheb nüüd ema maja korrastama. Samal ajal ilmub välja Rachel, kes otsib oma ema. Ema olevat tal kunagi lapsehoidjana Jacobi lapsepõlvekodus töötanud. Naabrinaise abiga lähevad Jake ja Rachel Jake'i isa juurde ning saavad sealt järgmise juhtlõnga Racheli ema leidmiseks. Oma teekonnal muutuvad ka Jake'i ja Racheli suhted lähedasemaks. 




pühapäev, 20. november 2022

Christmas with You (2022)

 


Hinne: 4.5/5 - hea lugu ja muusika ka, aga kaasahaaravusest jäi veits puudu
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased: 
Aimee Garcia - Angelina
Freddie Prinze Jr - Miguel
Deja Monique Gruz - Christina
Zenzi Williams - Monique

Lühikokkuvõte: Angelina on lauljanna, kelle tähesära hakkab tasapisi hääbima ning noori staare on peale tulemas. Plaadifirma soovib naiselt jõululugu saada ning kui naisel üle viskab kõigest põgeneb ta koos oma assistendi Monique'ga suurlinnast eemale. Christina on just 15-aastaseks saamas ning Angelina suur fänn. Ühes videos, kus ta naise lugu laulab lisab ta ka soovi oma iidolit näha ning temaga koos pilti teha. Ükspäev saabubki Angelina tema kooli ning lumesaju tõttu jääb tema koju ka ööseks. Christinaga tekib naisel tore sõprus ning tema isa Miguel on suureks abiks jõululoo kirjutamisel.



kolmapäev, 16. november 2022

Enola Holmes 2 (2022)

 


Hinne: 5/5 - hea teostus ja põnev jälgida
Žanr: seiklus, müsteerium, komöödia
Tegelased:
Millie Bobby Brown - Enola Holmes
Henry Cavill - Sherlock Holmes
David Thewlis - Grail
Louis Patridge - Tewkesbury

Lühikokkuvõte: Peale oma esimest edukat müsteeriumi lahendamist otsustab Enola dektetiiviäri püsti panna, kuid kliete ei tule, sest Enola on noor naine. Enola pakib parasjagu oma äri kokku kui tema juurde tuleb noor tüdruk, kes palub abi oma õe leidmisel. Enola on nõus teda muidugi aitama ning oma teekonnal lahenduseni lõimuvad juhtlõngad ka Sherlocki omadega ning nad teevad omavahel koostööd. 




laupäev, 12. november 2022

Falling for Christmas (2022)

 


Hinne: 4.5/5 - lugu nagu oli ok, veits etteaimatav lihtsalt
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Lindsay Lohan - Sierra
Chord Overstreet - Jake
George Young - Tad

Lühikokkuvõte: Sierra on hotellikuurorti omaniku tütar, kellele isa töökoha tekitas enda juures. Naise poiss-sõber on suunamudija, kes teeb kõike selleks, et rohkem jälgijaid saada ning otsustab seetõttu naise mäe jalamile viia, et ägedaid pilte saada ning ka oma abieluettepanek jäädvustada. Olukord ei lõppe aga hästi, sest Sierra veereb mäest alla ning kaotab mälu. Ka Tad jääb mitmeks päevaks tsivilisatsioonist eemale. Jake, väikse suusakuurorti omanik, leiab Sierra ning võtab ta mõneks ajaks enda hoole alla.




laupäev, 29. oktoober 2022

The Good House / Sind oodates (2021)

 


Hinne: 4/5 - ei meeldinud see jutustav osa filmis, oleks võinud teisiti lahendada
Žanr: draama
Tegelased:
Sigourney Weaver - Hildy
Kevin Kline - Frankie

Lühikokkuvõte: Hildy on pikalt Wendoveris maaklerina tegutsenud, kuid peale lahutust ja taastusravil käimist ei ole äril hästi läinud. Eriti kuna tema kunagine assistent enamik kliente endale on võtnud. Hildy näeb kõvasti vaeva, et müüke saada ning oma kahte tütart ka toetada. Naisel on oma pere ees saladus - ta joob endiselt, kuid on õppinnud seda paremini varjama. 




reede, 28. oktoober 2022

Ticket to Paradise / Pilet paradiisi (2022)

 


Hinne: 4,5/5 - oli hea lugu ja nalja sai ka, aga miskit jäi puudu nagu
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
George Clooney - David 
Julia Roberts - Georgia 
Kailtyn Denver - Lily 
Maxime Bouttier - Gede

Lühikokkuvõte: David ja Georgia on endised abikaasad, kelle 5 aastat kestnud abielust sündis tütar Lily. Lily on ülikooli lõpetamas ning tema vanemad peavad üksteise nägemisega hakkama saama. Lily sõidab lõpetamise järel oma sõbrannaga Balile ning kohtab seal Gede't. Tekib armastus ning soov abielluda, mis Davidi ja Georgia ka paradiisisaarele sõitma paneb. Vana paar hakkab koostööd tegema, et Lilyle mõistus pähe panna. 




kolmapäev, 26. oktoober 2022

Luckiest Girl Alive (2022)

 


Hinne: 5/5 - hea lugu ja hästi teostatud
Žanr: müsteerium, põnevik, draama
Tegelased:
Mila Kunis - TifAni "Ani" 
Finn Wittrock - Luke

Lühikokkuvõte: Ani on loonud endale elu nagu ta soovinud on, et näidata oma edukust ning võimekust. Ta on abiellumas rikka mehega ning tõusmas ajakirjanikuna karjääriredelil. Minevikujuhtumid on aga naisele järele jõudmas eriti kui soovitakse teha dokumentaalfilmi koolitulistamisest, milles Ani osales ning mille tagamaadest on naisel teistsugune arusaam kui mõnel teisel ellujäänul. 




teisipäev, 25. oktoober 2022

The School for Good and Evil (2022)

 


Hinne: 4,75/5 - oli huvitav ja põneva ka, aga mõni hetk nagu too much
Žanr: fantaasia, seiklus, draama
Tegelased:
Sophia Ann Caruso - Sophie
Sofia Wylie - Agatha
Kerry Washington - prof Dovey
Charlize Theron - Leedi Lesso

Lühikokkuvõte: Sophie ja Agatha on pärit külast kus neid kiusatakse ja tõrjutakse. Sophie soov on sellest kohast põgeneda ning kuuldes lugu võimalikust pelgupaigast võlumaal, kirjutab Sophie kirja ja jätab selle soovipuu juurde. Ühel hetkel tullaksegi Sophiele järele, kuid Agatha ei lase sõbrannal üksi tundmatusse minna ning nii satuvad tüdukud Hea ja Halva kooli. Järgmisel hetkel sõltub juba neist kahest kogu maailma hea ja halva tasakaal ning saatus.




reede, 21. oktoober 2022

The Curse of Bridge Hollow (2022)

 


Hinne: 4/5 - oli nagu huvitav, aga miskit jäi puudu
Žanr: komöödia, õudus
Tegelased:
Marlon Wayans - Howard Gordon
Priah Ferguson - Sydney Gordon
Kelly Rowland - Emily Gordon

Lühikokkuvõte: Gordonite perekond kolib suurlinnast väiksesse Bridge Hollowsse, mis reklaamib ennast kui kõige turvalisem linnake. Linn on ka väga Halloweeni-meelne, mis tähendab et seda püha tähistatakse suurelt ning kõik on kaunistatud. Gordonite peres pole Halloweeni tähistamine traditsiooniks, kuid Sydney proovib seda muuta ning süütab kogemata kõrvitsalaterna, mis vabastab kurja vaimu. Äkitselt ärkavad kõik kaunistused ellu ning väike linnake on täis kurje Halloweeni koletisi.



neljapäev, 13. oktoober 2022

Kalev (2022)

 


Hinne: 5+/5 - huvitav ja kaasahaarav lugu ning hästi teostatud. 
Žanr: draama, sport, tõsieluline
Tegelased:
Mait Malmsten - Jaak Salumets
Priit Võigemast - Riho Soonik
Reimo Sagar - Aivar Kuusmaa
Mihkel Kuusk - Gert Kullamäe

Lühikokkuvõte: Kalevi korvpallimeeskonnal on algamas uus hooaeg NSV Liidu meistrivõistlustel, kuid kuna NSV Liit on lagunemas, arvavad eestlased, et Kalev ei peaks võistlustel osalema. Mehed otsustavad seda siiski teha ning proovivad oma meeskonda läänemeelsemana näidata. Teekond pole kerge ning ähvarduskirjad panevad tiimi treenerid kahtlema, kas see ikka tasub ära. Poliitiline olukord Balti riikides mõjutab samuti poiste treeninguid. Seda magusamad on kõik võidud, mis Kalevil õnnestub vene võistkondade vastu saada. 





pühapäev, 9. oktoober 2022

After Ever Happy / Pärast. Kaua ja õnnelikult (2022)

 


Hinne: 4/5 - dramaatiline ja üles-alla liikumine nagu eelnevates osades, päris toksiline suhe ühesõnaga
Žanr: draama, romantiline
Tegelased:
Josephine Langford - Tessa
Hero Fiennes Tiffin - Hardin

Lühikokkuvõte: Hardin peab toime tulema uudisega, et tema isa ei olegi tegelikult tema isa. Nad lähevad Tessaga taas tülli ning tüdruk sõidab tagasi Ameerikasse. Tessa leiab oma isa laiba ning peab sellega toime tulema, kuid Hardin tuleb teda toetama. Tessa ja Hardini suhe ei taastu aga nii lihtsalt ning tüdruk otsustab New Yorki kolida, et iseseisvalt proovida hakkama saada. Mitu kuud läheb mööda, kuid Hardin pole endiselt nõus alla andma.




pühapäev, 18. september 2022

Do Revenge (2022)

 


Hinne: 5/5 - huvitav lugu ja mitme üllatusega, head näitlejad
Žanr: komöödia, draama
Tegelased:
Camila Mendes - Drea
Maya Hawke - Eleanor
Austin Abrams - Max
Alisha Boe - Tara

Lühikokkuvõte: Drea on pärit vähemkindlustatud perest, kuid stipendiumiga eralkoolis koos rikkurite lastega. Ta on endale hea elu loonud ning sotsiaalsel redelil päris kõrgele jõudnud. Ühel hetkel kui lekib intiimne video, mille ta oma poisile Maxile saatis, see kõik aga muutub. Drea on kindel, et Max on video levitamise taga ning tema plaan on poiss maatasa teha. Kättemaksuplaaniga ühineb ka Eleanor, kellel on samuti seal koolis inimesi, kellega kana kitkuda. 



kolmapäev, 7. september 2022

Where the Crawdads Sing / Kus laulavad langustid (2022)

 


Hinne: 5+/5 - hea teostus ja film
Žanr: draama, müsteerium, põnevik
Tegelased:
Daisy Edgar-Jones - Catherine "Kya" Clark
Taylor John Smith - Tate Walker
Harris Dickinson - Chase Andrews

Lühikokkuvõte: Kya jäi väga noorelt üksi elama oma pere paduras asuvasse majja. Tüdruk õppis endale elatist teenima ning hakkama saama. Hiljem abistas teda Tate lugema ja kirjutama õpetamisega, kuid ka Tate kadus neiu elust. Kya'l oli lootus taas armastus leida, kuid Chase ei kohelnud teda hästi. Enamik linnarahvast tõrjus tüdrukut ja mõistis hukka, sest ei tundnud teda ning Kya oli teistsugune. Seetõttu polnud kellelgi probleem naist Chase'i surmas süüdistama hakata. 




laupäev, 3. september 2022

Love in the Villa (2022)

 


Hinne: 4/5 - lugu ise oli nagu hea, aga natukene liiga pikaks venitatud ja polnud kohati huvitav jälgida
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Kat Graham - Julie
Tom Hopper - Charlie
Raymond Ablack - Brandon

Lühikokkuvõte: Julie on kuulstast Romeo ja Julia loost väiksest saati lummatud olnud ning väga oodanud oma reisi Veronasse, et loo toimumispaika lähemalt näha. Reisile pidi naine minema oma poiss-sõbra Brandoniga, kes aga reisi eel naise maha jätab. Üksi Veronasse jõudes avastab Julie, et lisaks kadunud pagasile on majutuskohas toimunud eksitus ning ta peab oma villat jagama Charlie'ga. 









esmaspäev, 29. august 2022

Enola Holmes (2020)

 


Hinne: 5/5 - huvitav lugu, hea teostus ja põnev jälgida
Žanr: müsteerium, seiklus
Tegelased:
Millie Bobby Brown - Enola Holmes
Henry Cavill - Sherlock Holmes
Sam Claflin - Mycroft Holmes
Helena Bonham Carter - Eudoria Holmes
Louis Patridge - Tewkesbury

Lühikokkuvõte: Enola elab oma ema Eudoriaga, kes teha väiksest saati natukene teisiti elama on õpetanud kui tolleaegsele tüdrukule kohane oleks. Kui Eudoria ühel hommikul kadunud on, kutsub Enola koju oma vanemad vennad. Mycroft on hämmingus tüdruku senisest kasvatusest ning soovib ta internaati saata, kus ta õige hariduse ja kombed saaks. Enola põgeneb kodust ära, et oma ema otsima minna, kuid kohtab oma teel Tewkesbury, kes tüdruku abi vajab. 




laupäev, 27. august 2022

That's Amor (2022)

 


Hinne: 3.75/5 - lugu oli nagu okei, aga väga kaasahaarav nagu ka ei olnud...
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Riley Dandy - Sofia
Isaac Gonzales Rossi - Matias
Nancy Lenehahan - Lainie

Lühikokkuvõte: Päev enne 30-aastaseks saamist kaotab Sofia oma töö ning satub peale, kuidas poiss-sõber teda petab. Lisaks kukub ta trepist alla ja vigastab oma jalga. Naine läheb oma ema juurde taastuma. Ema ei lase Sofial aga pikalt ennast haletseda nin paneb neid kirja paaride kokanduskursusele, kus hakatakse hispaania roogade tegemist õppima. Kursustel jääb naisele silma kena Matias, kes Ameerikasse oma onule abiks on tulnud.






reede, 26. august 2022

Me Time (2022)

 


Hinne: 4/5 - selline tavaline nende näitlejate puhul... jaburaid ja üle võlli nalju palju
Žanr: komöödia
Tegelased:
Kevin Hart - Sonny
Mark Wahlberg - Huck
Regina Hall - Maya

Lühikokkuvõte: Sonny ja Huck on ammused sõbrad, kuid Huck korraldab alati oma sünnipäevadel hullud peod ja ekstreemsed seiklused, mis Sonny jaoks enam nii lõbusad pole ja mees tahab rahulikku pereelu elada. Peale mitmeid aastaid sõbra sünnipäeva vältimist, otsustab Sonny oma abikaasa utsitamisel "oma aega" ning mees leiab ennast Hucki sünnipäeval. Tegu taaskord uhkeldava peoga, mis muutub väga seiklusrikkaks kui lanuandja oma raha tagasi tuleb küsima. Lisaks on vaja koht kätte näidata Maya kliendile, kes Sonny arvates tema naisega liiga sõbralik on.




esmaspäev, 22. august 2022

The Next 365 Days (2022)

 


Hinne: 3.75/5 - ega eelmise osaga võrreldes erilist sisukust pole juurde tulnud
Žanr: draama, erootiline
Tegelased:
Anna-Maria Sieklucka - Laura
Michele Morrone - Don Massimo
Magdalena Lamparska - Olga
Simone Susinna - Nacho

Lühikokkuvõte: Laura jätkab oma pidutsemist Olgaga ja oma tahtmise järgi käitumist, sest Massimolt ta endiselt palju tähelepanu ei saa. Samuti on naisel raskusi tunnetega Nacho vastu. 



 

neljapäev, 18. august 2022

Look Both Ways (2022)

 


Hinne: 4,5/5 - omapärane, head näitlejad. Alguses vajas rohkem tööd, et aru saada kumma variandiga tegemist on.
Žanr: romantiline, komöödia, draama, 
Tegelased:
Lili Reinhart - Natalie
Danny Ramirez - Gabe
David Corenswet - Jake
Aisha Dee - Cara

Lühikokkuvõte: Natalie ja Gabe on pikalt sõbrad olnud, kuid ühel õhtul ületavad nad selle piiri ning tekib raseduskahtlus. Film mängib välja mõlemad versioonid rasedustesti tulemustest. Üks, kus Nat on rase ning proovib Gabe'iga kaasvanemlust ning teine kus ta rase ei ole ning läheb oma parima sõbrannaga LA'sse unistusi jahtima.




kolmapäev, 17. august 2022

Apteeker Melchior. Viirastus (2022)

 

Hinne: 5/5 - peale essat filmi natukene juba tead, mida oodata, aga huvitav ikka ja hästi tehtud
Žanr: krimi, ajalooline draama
Tegelased: 
Märten Metsaviir - apteeker Melchior
Maarja Johanna Mägi - Keterlyn
Alo Kõrve - Wentsel Dorn

Lühikokkuvõte: Linnas toimuvad taaskord veidrad surmad ning kohtuhärrale läheb appi Melchior, et müsteeriumit lahendada. Looga on ka seotud aastate eest kaevu hüpanud naine, kelle kummitust arvatakse nägevat. Samal ajal, kui Melchior mõrvu lahendab, vaevab tema pead ka Keterlyni veider ja eemalolev käitumine. Niisiis on kaks müsteeriumit vaja lahendada.



pühapäev, 7. august 2022

Wedding Season (2022)

 


Hinne: 4/5 - oli okei, aga mitte midagi väga erilist
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Pallavi Sharda - Asha
Suraj Sharma - Ravi

Lühikokkuvõte: Asha tahab rahulikult oma karjäärile keskenduda, kuid tüdruku ema käib pinda abikaasa leidmisega ning teeb talle isegi online kohtinguportaali kasutaja. Ema lubab profiili ära kustutada, kui Asha nõustub ühele kohtingule minema Raviga, kelle ta netist leidis, ja osalema pulmades, kuhu Ashat kutsutud on. Kohting ei ole midagi erilist ning uusi kokkuleppeid ei tehta, kuid kui Asha ja Ravi ühes pulmas uuesti kohtuvad ja tunnevad kogukonna survet endale paariline leida, tuleb Asha mõttele teeselda, et nad on suhtes. 




esmaspäev, 1. august 2022

Purple Hearts (2022)

 


Hinne: 5/5 - tiba pikem vb kui oleks võinud, aga hea lugu
Žanr: romantiline, draama
Tegelased:
Sofia Carson - Cassie
Nicholas Galitzine - Luke

Lühikokkuvõte: Cassie on muusik, kes töötab ka ettekandja ja toidukullerina, et teenida raha elamiseks ja põhiliselt oma diabeediga toime tulemiseks. Luke on militaarjuurtega ning, et oma isa austust tagasi teenida astub samuti mereväkke ning on minemas Iraaki. Enne missioonile minemist kohtuvad Cassie ja Luke baaris, kus naine töötab. Kuna mõlemal on raha vaja tehakse kokkulepe abielluda ning valitsuselt raha saamiseks tõelist armastust teeselda.




esmaspäev, 18. juuli 2022

Persuasion (2022)

 


Hinne: 4/5 - huvitav lugu ja lahendus
Žanr: draama
Tegelased:
Dakota Johnson - Anne
Cosmo Jarvis - kapten Frederick Wenworth
Henry Golding - Hr William Elliot

Lühikokkuvõte: Anne ja Frederick olid kord armunud, kuid Anne perekond veeis teda mehest loobuma, sest too polnud parajalt õiget päritolu ega piisava rahakotiga. Aastaid hiljem kahetseb Anne otsust endiselt ning kui tuleb uudis, et mees on mandril ja neil on ühiseid tuttavaid ja ühiseid kohtumisi, tärkab taas lootusekübeke. 




esmaspäev, 11. juuli 2022

The Man from Toronto (2022)

 


Hinne: 4.75/5 - head näitlejad ja huumor nagu ikka 
Žanr: komöödia, action
Tegelased:
Kevin Hart - Teddy
Woody Harrelson - Mees Torontost

Lühikokkuvõte: Mees Torontost on vajadusel nii kutseline palgamõrvar kui ka informatsiooni väljapressija. Teddy on lihtne mees, kes kompab ja proovib leida enda jaoks seda õiget äri ning oma naist õnnelikuna hoida. Naise sünnipäeva minireis läheb aga nihu kui Teddy satub palgamõrvari asemel sündmuskohale ning peab ka järgnevad päevad teesklema kedagi, kes ta tegelikult ei ole. 




The Sea Beast (2022)

 


Hinne: 5/5 - armas ja omapärane
Žanr: animatsioon, seiklus
Tegelased:
Karl Urban - Jackob Holland
Zaris-Angel Hator - Masie Brumble
Jared Harris - Kapten Crow

Lühikokkuvõte: Masie on orb, kelle vanemad surid merel merekoletistega võideldes ning tüdruku enda soov on samuti olla osaks laevameeskonnas, mis koletisi jahib. Jackob on sellise laevameeskonna liige ning koos kapten Crow laevaga on nad mitmeid koletisi veepõhja saatnud. Masie abil avastab Jackob ja ka ülejäänud maailm, et merekoletised ei olegi nii halvad nagu kirjutatakse ja usutakse.




pühapäev, 10. juuli 2022

Hello, Goodbye, and Everything In Between (2022)


Hinne: 4/5 - kohati nagu venis see tegevustik
Žanr: draama
Tegelased:
Jordan Fisher - Aidan
Talia Ryder - Clare

Lühikokkuvõte: Clare ja Aidan kohtuvad ühel peol ning omavaheline suhtlus hakkab hästi sujuma. Kuna neil on lõpuklass käsil ning Clare'il omad unistused ja soovid tulevikuks, tehakse kokkulepe järgnevad 10 kuud küll koos olla, kuid selle lõpus lahku minna. Suhe, millel on juba alguses lõpu kuupäev paigas. Suhtes oldud aeg on väga hea ning kui viimase päeva kohting saabub, loodab Aidan veenda tüdrukut suhtega edasi minema. 



pühapäev, 26. juuni 2022

Spiderhead (2022)



Hinne: 4/5 - ega alguses pikalt aru saanudki, millest film on... aga omamoodi huvitav, lihtsalt mitte eriti minu teema
Žanr: thiller, action, draama
Tegelased:
Chris Hemsworth - Steve Abnesti
Miles Teller - Jeff
Jurnee Smollet - Lizzy
Mark Poguio - Mark

Lühikokkuvõte: Jeff ja Lizzy on kinnipeetavad ühes vangla alternatiivasutuses. Asutuses testitakse kinnipeetavate peal erinevaid ravimeid ja mõni neist on päris ebameeldiv. Steve oma abilise Mark'iga viib testimisi läbi ning tuleb välja, et tegu on ka Steve'i ravimifirmaga, kes testimiste taga on. Jeff saab sellest ühel hetkel teada ning asub tegutsema, et Steve'i tegevus lõpetada.





 




laupäev, 25. juuni 2022

Hustle (2022)

 


Hinne: 5/5 - veider Andam Sandlerit oma tavapärasest rollist väljas näha, aga väga hea sooritus ja huvitav film ka

Žanr: sport, draama, komöödia

Tegelased:

Adam Sandler - Stanley Sugerman

Queen Latifah - Teresa Sugerman

Jordan Hull - Alex Sugerman

Juancho Hernangomez - Bo Cruz

Ben Foster - Vince Merrick


Lühikokkuvõte: Stanley on juba pikalt töötanud Philadelphia 76ers korvpallitiimi jaoks uute mängijate skaudi/värbajana. Mees on seetõttu oma naise ja lapse juurest tihti ja pikalt eemal ning kui lõpuks pakutakse abitreeneri kohta tiimis, on Stan väga õnnelik. Õnn jääb kahjuks üürikeseks, sest tiimi omanik sureb ning tema poeg võtab üle. Vince ei kuula Stani õigel hetkel ning tiimi päästmiseks saadab mehe uuesti värbama. Ka edaspidi ei näe mehed silmast silma ning Stan toob hispaanlase Bo Cruzi tiimi nõusolekuta USA'sse ja hakkab korvpallurit vormima. 




neljapäev, 23. juuni 2022

Jennifer Lopez: Halftime (2022)

 


Hinne: 5/5 - väga huvitav ja meeldis, pani taaskord mõtlema kui keeruline nende kuulsuste elu on
Žanr: draama, dokumentaal
Tegelased:
Jennifer Lopez
Shakira


Lühikokkuvõte: Dokumentaal J Lo karjäärist ja elust ning suures osas võimalusest esindada latiinasid 2020 aasta superbowli vaheaja suurel showl. 




kolmapäev, 22. juuni 2022

Love and Gelato (2022)

 


Hinne: 4,75/5 - teostus oleks võinud natukene parem olla, aga muidu hea ja armas lugu
Žanr: komöödia, romantiline, draama
Tegelased:
Susanna Skaggs - Lina
Saul Nanni - Alessandro
Tobias de Angelis - Lorenzo

Lühikokkuvõte: Lina plaanis oma emaga peale kooli lõpetamist Itaaliasse reisida, sest ema oli ka ise seal noorena käinud. Kahjuks Lina ema sureb, kuid tüdruk otsustab reisi siiski üksi ette võtta ja kuna Roomas on ootamas ema sõbranna, ei ole seda otsust keeruline teha. Tüdruk kohtab Alessandrot, kes teda mugavustsoonist väljuma sunnib ja uusi asju proovima ning Lorenzot, kes on armas ja sõbralik. Lisaks saab Lina enda kätte ema päeviku Itaalia ajast ning saab enda isa tausta kohta teada.




teisipäev, 7. juuni 2022

Apteeker Melchior (2022)

 


Hinne: 5/5 - hästi tehtud ja huvitav
Žanr: põnevus, krimi, ajalooline
Tegelased: 
Märten Metsaviir - apteeker Melchior
Maarja Johanna Mägi - Keterlyn
Alo Kõrve - Wentzel Dorn
Marko Matvere - Spanheim

Lühikokkuvõte: Melchior võtab üle oma isa ameti apteekrina peale isa mõrva. Mees peab oma ametit jagama hakkama teise ametiga, kui ta linna kohtufoogtt poolt tema abiks määratakse ning palutakse abi värskema mõrva lahendamisel. Toompeal on pea maha raiutud külla saabunud ordurüütlil ning Melchiori ülesanne on mõrvar üles leida. See mõrv ei jää aga ainsaks ning Melchior peab ka enda elu eest muret tundma. 







kolmapäev, 25. mai 2022

A Perfect Pairing (2022)

 


Hinne: 5/5 - hea lugu ja mitmeid kaasahaaravaid kohti oli. Head näitlejad ka. 

Žanr: romantiline, komöödia

Tegelased:

Victoria Justice - Lola

Adam Demos - Max

Samantha Cain - Hazel

Lühikokkuvõte: Lola töötab firmas, mis toob maale ja müüb edasi erinevaid veine. Naise boss on aga suht halb inimene ning kui ka üks töökaaslane noa selga lööb, otsustab naine enda firma luua ning üksi veinide maale toomisega edasi tegutseda. Selleks, et tagasi saada potentsiaalne klient, mida ka eelmine tööandja jahib, sõidab Lola austraaliasse koha peale. Tema reklaam ei õnnestu eriti ning Hazel Vaughn ei ole huvitatud nii värske firmaga koostööd tegemast. Lola jääb sealsesse lambafarmi tegutsema ning loodab Maxi heaks töötades oma visadusega naise meelt muuta. 





laupäev, 14. mai 2022

Senior Year (2022)

 


Hinne: 5/5 - huvitav lugu, head näitlejad, humoorikas
Žanr: komöödia, draama
Tegelased:
Rebel Wilson - Stephanie Conway
Angourie Rice - noor Stephanie
Mary Holland - Martha
Sam Richardson - Seth
Zoe Chao - Tiffany

Lühikokkuvõte: Stephanie tundis ennast uude riiki kolides ja uude kooli minnes ebakindlalt ning tal oli sihiks saada populaarseks õpilaseks, ergutustiimi kapteniks ja lõpupeo kuningannaks. Tüdruk oli oma unistustele väga lähedal, kuid tema vihavaenlase Tiffany kaasabil lõpetas Steph koomas. 20 aastat hiljem ärkas ta üles ning raske oli leppida, et elu on edasi läinud. Keskkooliaegsed sõbrad Martha ja Seth olid naisele toeks ning toetasdi ka tema otsust tagasi keskkooli minna. 37-aastane naine keskkooli lõpuklassis oma unistusi täide viimas - mis saaks valesti minna...






pühapäev, 8. mai 2022

Along for the Ride (2022)

 


Hinne: 5/5 - hea näitlemine ja hea lugu
Žanr: romantiline, draama
Tegelased:
Emma Pasarow - Auden
Belmont Cameli - Eli
Kate Bosworth - Heidi
Dermot Mulroney - Robert
Andie MacDowell - Victoria

Lühikokkuvõte: Auden läheb suveks oma isa ja kasuema juurde, et proovida, kas teises keskkonnas saaks ta ka ise olla teistsugune. Tüdruku ema kasvatuse tõttu on tüdruk paljustki tavalisest teismelise seiklustest eemale jäänud ning seetõttu on teda ka tõrjutud. Auden loodab, et uues kohas saab ta enda teist külge avastada ning Eli abistab teda sellel teekonnal.