kolmapäev, 30. juuni 2021

Awake (2021)

 


Hinne: 4/5 - selline huvitav... omapärane lugu, aga miskit jäi nagu puudu
Žanr: action, fantaasia
Tegelased: 
Gina Rodriguez - Jill
Ariana Greenblatt - Matilda
Lucius Hoyos - Noah

Lühikokkuvõte: Maailmas juhtub miskit veidrat... Elektroonika lakkab töötamast ning inimesed ei suuda enam magada. Kiirelt hakkab valitsema magamatusest tulenev kaos. Matilda on ainuke, kes selles kaoses magada suudab ning ülekõrs probleemile lahenduse leidmiseks. 




teisipäev, 29. juuni 2021

Fatherhood (2021)

 


Hinne: 5/5 - armas film
Žanr: komöödia, draama

Tegelased: 
Kevin Hart - Matt
Melody Hurd - Maddy

Lühikokkuvõte: Matt sai oma elu armastusega esimese lapse, kuid sünnituse järgselt läheb miskit valesti ning Matt jääb vastsündinuga kahekesi. Üksikisa elu ei ole kerge, kuid Matt tuleb toime ning õpib hakkama saama.



esmaspäev, 14. juuni 2021

Long Story Short (2021)

 


Hinne: 4,75/5 - teema oli hea, teostus ise nagu venis vahepeal minu jaoks
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased: 
Rafe Spall - Teddy
Zahra Newman - Leanne

Lühikokkuvõte: Teddy on abiellumas oma elu armastusega, kuid töö hõivab suure osa mehe ajast ning Leanne'i jaoks ei jagu tal piisavalt aega. Teddy kipub asju muudkui edasi lükkama. Kohtumine surnuaial ühe veidra naisega muudab Teddy elu ning paneb selle kiiremini käima. Iga natukse aja tagant möödub mehe elus üks aasta, millest tal mälestused puuduvad, kuid tema ümber olevate inimeste jaoks on see aasta tegevusi ja mälestusi täis olnud.




Cruella (2021)

 


Hinne: 5/5 - head näitlejad, hea teostus
Žanr: krimi, komöödia
Tegelased:
Emma Stone - Estella/Cruella
Emma Thompson - Paruness
Joel Fry - Jasper
Paul Walter Hauser - Horace

Lühikokkuvõte: Lugu sellest, kuidas väikesest Estellast sai Cruella deVil. Estella nägi pealt oma ema surma ning koos oma koerakesega jäid nad kahekesi kuniks leidsid perekonna Jasperi ja Horace'i seltsis. Pisisulide ja varastena teenisid nad elatist kuni Estella sai tööotsa moetööstuses - ametis, mis teda tõsiselt huvitas. Saanud jala uksevahele, hakkas naine enda disaini esitlema Cruella nime alt ning sattus sellega Parunessi "ära tappa" listi.




reede, 11. juuni 2021

Eesti matus (2021)

 


Hinne: 4/5 - väga eestlaslik film, aga ei olnud nüüd niiii naljakas kui ootasin

Žanr: komöödia

Tegelased:

Markus Habakukk - Andres

Sandra Ashilevi - Lee

Hilje Murel - Maret

Jan Uuspõld - Sass

Ago Anderson - Karla

Merle Palmiste - Iida

Lühikokkuvõte: Andres kohtab töö ajal Lee'd, kelle tagant utsitamisel mees oma tööst loobub ning teeb plaane naisega koos suveks välismaale tööle minna. Enne minekut tehakse aga kõrvalpõige Andrese vanaisa matustele. Noored teevad seal nalja ja ütlevad, et abiellusid salaja. Peiedest saab omamoodi pulmade tähistamine ning terve üritus on eestlastele üsna tavapärane ja iseloomulik. Kes ei suuda tööst loobuda, kes ei suuda viinast loobuda ning kes teeb jutuga suure linna. 




teisipäev, 1. juuni 2021

Blue Mircle (2021)

 


Hinne: 5/5 - huvitav lugu, armas
Žanr: draama
Tegelased: 
Dennis Quaid - Wade
Jimmy Gonzales - Omar

Lühikokkuvõte: Omar on koos naisega enda hoole alla võtnud palju poisse tänavalt. Nad peavad omamoodi orbudekodu, mis püsib pinnal tänu annetustele. Rahaline seis on mehel aga kitsam kui varem ning kui avaneb võimalus osaleda kalastusvõistlusel koos vana staari Wade'iga, kasutab Omar juhust. Võistusesse kaasatakse ka poisse orbudekodust.