laupäev, 27. veebruar 2021

Soul / Hing (2020)

 


Hinne: 5/5 - armas lugu
Žanr: animatsioon, fantaasia, draama
Tegelased:
Jamie Foxx - Joe Gardner
Tina Fey - 22

Lühikokkuvõte: Joe on koolis bändiõpetaja, kuid mehe unistuseks on alati olnud pianistina muusikamaailmas läbi lüüa. Lõpuks avaneb mehel see võimalus - mängida koos nimeka artistiga. Unistust oustab aga asjaolu, et enne kui Joe esinema jõuab juhtub temaga õnnetus ning ta satub hingedemaailma. Mees ei ole valmis veel ilmast lahkuma ning teeb kõik endast sõltuva, et tagasi elavate kirja saada ja õhtusele kontsertile jõuda. 

neljapäev, 25. veebruar 2021

Tom & Jerry: The Movie / Tom ja Jerry (2021)

 


Hinne: 5/5 - väga tore nostalgiline elamus. Kasutati samu lõike ja tuntud hetki nagu lühiosades.
Žanr: animatsioon, komöödia, kogupere
Tegelased:
Chloe Grace Moretz- Kayla
Michael Pena - Terrance
Colin Jost - Ben
Pallavi Dharda - Preeta

Lühikokkuvõte: Tom ja Jerry üritavad mõlemad suurlinnas New Yorkis hakkama saada. Tom teenib raha süntesaatorit mängides ja Jerry otsib endale sobilikku eluaset. Jerry satub ühel päeval Tomi mängimisele peale ja proovib ka ise olukorrast kasu lõigata. Nagu Tomile ja Jerryle tavapärane lõpeb olukord kaklusega ja kõik läheb vussi. Jerry leiab endale selle tulemusena elukoha uhkes hotellis ja Tom üritab iga hinna eest hiirt kätte saada ja talle kätte maksta. Samal ajal on Kayla ennast hotelli tööle valetanud, et kuulsuste Beni ja Preeta pulma aidata korraldada. Kayla saab ülesandeks Jerryst lahti saada ning värbab Tomi endale selleks appi. 






esmaspäev, 22. veebruar 2021

To All the Boys: Always and Forever (2021)

 


Hinne: 5/5
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Lana Condor - Lara Jean
Noah Centineo - Peter 
Anna Cathcart - Kitty

Lühikokkuvõte: Lara ja Peteri armulugu jätkub. Kooliaeg hakkab lõppema ja L.J. peab otsustama millisesse kooli edasi minna. Stanfordi ta sisse ei saanud, et Peteriga koos koolis olla ning valikuks jäi kas tund aega Peterist eemal või teisel pool riiki. 




Life in a Year (2020)

 


Hinne: 5+/5 - hea lugu ja näitlejad
Žanr: romantiline, draama
Tegelased:
Jaden Smith- Daryn
Cara Delevingne - Isabelle

Lühikokkuvõte: Daryni vanematel, eelkõige tema isal, on poisi jaoks täpne plaan paika pandud, mille järgi tegutseda. Daryn on spordis palju saavutanud ning kooli ühiskonda panustanud. Kõik selleks, et Harvardi sisseastumisel silma jääda ja sisse saada. Darynile jääb aga silma värviliste juuste ja julge ütlemisega Isabelle. Tüdruk aitab poisil ka mõista, mida tegelikult elult tahta. 






laupäev, 13. veebruar 2021

The Little things (2021)

 


Hinne: 5/5 - huvitav lugu, põnev. Head näitlejad.
Žanr: krimi, thriller
Tegelased:
Denzel Washington - Joe Deacon
Rami Malek - Jim Baxter
Jared Leto - Albert Sparma

Lühikokkuvõte: Tegevustik toimub 1990. aastal. Joe Deacon töötas kunagi Los Angelese politseis, kuid lahkus sealt ning asus tööle ühes väikelinnas. Töö viib mehe tagasi LA'sse, kus ta kohtub uurija Jim Baxteriga. Baxter töötab sarimõrvari juhtumi kallal, kes röövib ja tapab naisi. Kuna Deaconil oli kunagi tegemist sarnase juhtumiga, tunneb ta selle vastu huvi ning asub Baxteriga koostööd tegema. 




esmaspäev, 8. veebruar 2021

Adu (2020)

 


Hinne: 4,5/5 - huvitav lugu ja teema, aga teostusest jäi nats puudu
Žanr: draama
Tegelased:
Moustapha Oumarou - Adu
Alvaro Cervantez - Mateo
Luis Tosar - Gonzalo

Lühikokkuvõte: Gonzalo tööks on Aafrikas elevantide salaküttimise peatamine. Tema meetodid ja isiksus ei meeldi aga kohalikele, kes temaga enam koostööd teha ei taha. Mees saab kohalikest puhkust tütre saabumisel. Adu elab oma ema ja vanema õega Gonzalo töökoha lähedal ning peale seda kui poiss oma õega salakütte tegutsemas näevad ja oma jalgratta maha unustavad, satub nende elu ohtu. Õde ja vend üritavad pääseda Euroopasse oma isa juurde, kuid see ei lähe plaanipäraselt.




kolmapäev, 3. veebruar 2021

The Dig (2021)

 


Hinne: 4/5 - oli täitsa vaadatav, aga mitte ülemäära põnev
Žanr: draama, tõsieluline, ajalooline
Tegelased:
Carey Mulligan - Edith Pretty
Ralph Finnes - Basil Brown
Lily James - Peggy Piggot

Lühikokkuvõte: Edith palkab väljakaevaja Basili oma maal olevaid künkaid uurima arvates, et tegu võib olla haudadega, millesse võib olla maetud ka miskit väärtuslikku. Ka Basil arvab, et miskit huvitavat võib kaevamistööde käigus leida ning asub tööle. Ühe künka alt leitakse laeva vrakk, mis Basili arvates on pärit Anglosaksa perioodist. Leid paelub ka Briti muuseumi ja teisi arheolooge, kes väljakaevamistest osa hakkavad võtma. Peggy on see, kes aga esimese väärtusliku asja laevast leiab.