neljapäev, 30. detsember 2021

Don't Look Up (2021)

 


Hinne: 4/5 - omamoodi õige, aga masendav ka
Žanr: fantaasia
Tegelased:
Jennifer Lawrence - Kate Dibiasky
Leonardo DiCaprio - Dr. Randall Mindy
Rob Morgan - Dr. Teddy Oglethorpe
Meryl Streep - President Janie Orlean

Lühikokkuvõte: Kate, kes töötab koos Dr. Mindyga leiab atmosfäärist tundmatu komeedi ning peale kalkulatsioone avastab tiim, et see on liikumas otse Maa poole. Kuna tegu on suure asteroiduga on väga tõenäoline, et planeediga kokkupuutel hävineb terve Maa. Nii püüavad teadlased veenda USA presidenti, et vaja on tegutsema hakata ning komeedi liikumissuunda muuta. 


 

teisipäev, 28. detsember 2021

Encanto (2021)

 


Hinne: 5/5 - huvitav teema ja armas film
Žanr: fantaasia, animatsioon, muusikal, komöödia
Tegelased:
Stephanie Beatriz - Mirabel Madrigal
Maria Cecilia Botero - vanaema Alma Madrigal

Lühikokkuvõte: Mirabeli perekonnas on kõik saanud maagilised anded peale tüdruku enda. Mirabel on olukorraga leppinud ning tunneb ennast ikkagi erilise pereliikmena. Kui maagia majas ähvarab kaduma hakata, tahab Mirabel olukorda päästa. Surve, mille vanaema perele peale on pannud, ei mõju hästi ning mängib oma osa maagia kadumisel.




laupäev, 18. detsember 2021

A California Christmas: City Lights (2021)

 


Hinne: 5/5 - armas

Žanr: romantiline, komöödia

Tegelased:

Lauren Swickard - Callie

Josh Swickard - Joseph

Amanda Detmer - Wendy

David Del Rio - Manny


Lühikokkuvõte: Callie ja Joseph on aastakese Callie farmis toimetanud ning õnnelikus suhtes olnud. Olud sunnivad Josepith Los Angelesse minemast, et pereäriga tegeleda ning Callie läheb kaasa. Värskelt kihlunud paarike hakkab linnas pulmi planeerima, kui arusaamatused ja sepitsused viivad selleni, et Callie farmi tagasi läheb ning Joseph linna jääb. 





laupäev, 4. detsember 2021

Single All the Way (2021)

 


Hinne: 4/5 - oli huvitav ja veits teistsugune, kuid mitte niiii kaasahaarav
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Michael Urie - Peter
Philemon Chambers - Nick

Lühikokkuvõte: Peter ja Nick on korterikaaslased ja head sõbrad. Peter on aastaid käinud jõulude ajal kodus ning võtab Nicki kaasa kui tuleb välja, et Peteri poiss-sõber on tegelikult naisega abielus. Peter ei pea pikalt kurvastama, sest tema ema mängib kosjamoori ning korraldab pimekohtingu Peteri ja oma personaaltreeneri vahel. Meestel klapib täitsa hästi, kuid Peteril on ka soov oma pere ja Nickiga aega veeta. Pealegi arvavad Peteri sugulased, et ta sobib Nickiga paremini kokku. 






Jahihooaeg (2021)

 


Hinne: 4.75/5 - mõni koht oli nagu liiga ülepakutult jaburaks tehtud, aga muidu hea ja naljakas. 
Žanr: komöödia
Tegelased:
Harriet Toompere - Eva
Mirtel Pohla - Marleen
Grete Kuld - Isabel

Lühikokkuvõte: Eva on üpris värskelt lahutatud ning jagab oma poega eksmehe ning tolle uue kallima Isabeliga. Eva sõbranna Marleen saab Isabeliga hästi läbi ning utsitab ka Evat naise võimalust andma. Kolmekesi minnakse väljasõidule, et toetada, kuid samas ka takistada Marleeni, kellel on tekkinud silmarõõm, kes pole tema abikaasa. 






The Addams Family 2 / Addamsite suguvõsa 2 (2021)

 


Hinne: 5/5
Žanr: komöödia, animatsioon
Tegelased: 
Oscar Isaac - Gomez Addams
Charlize Theron - Morticia Addams
Chloe Grace Moretz - Wednesday Addams
Javon Valton - Pugsley Addams
Nick Kroll - onu Fester

Lühikokkuvõte: Perekond Addams läheb ringreisile mööda riiki peale seda kui Gomezi ja Mortica juurde tullakse jutuga, et Wednesday ei pruugi olla nende laps, vaid läks haiglas kellegi teisega vahetusse. Perereis on ettekääne, et nendest inimestest eemale saada, kuid algab omamoodi tagaajamine ning ega ka tõde kaugele maha jää. 



kolmapäev, 1. detsember 2021

The Addams Family (2019)

 


Hinne: 4.75/5 - hea lugu, nalja sai ka
Žanr: animatsioon, komöödia
Tegelased:
Oscar Isaac - Gomez Addams
Charlize Theron - Morticia Addams
Chloe Grace Moretz - Wednesday Addams
Finn Wolfhard - Pugsley Addams

Lühikokkuvõte: Addamsite perekond on omamoodi ning neid on aegade algusest saadik tõrjutud tavaühiskonnast ja neid koletisteks sõimatud. Gomez ja Morticia leiavad maja, mis on tsivilisatsioonist eeemal ning kus saab oma perekonna luua ja üles kasvatada. Tavamaailm aga saabub neile lähemale kui kunagi varem ning Addamsite suguvõsa kogunemine muudab kahe maailma taaskohtumise huvitavaks.




pühapäev, 28. november 2021

A Castle for Christmas (2021)

 


Hinne: 4.75/5 - oli naljakaid kohti, lugu iseenesest ka hea
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased: 
Brooke Shields - Sophie Brown
Cary Elwes - Myles, Dunbari hertsog

Lühikokkuvõte: Sophie Brown on kirjanik, kelle üle fännid rõõmsad ei ole, sest naine tappis oma kõige uuemas raamatus ära ühe peategelase. Sophie otsustab kasutada kaost ning reisib Šotimaale, kus on tema juured. Naise eesmärk on käia Dunbari lossis, millest tema isa naisele kunagi rääkis, ning alustada uue raamatu kirjutamisega. Lossi nähes naine armub sellesse ning tahab seda ära osta. Dunbari hertsog Myles, kes lossis ka parasjagu elab, ei ole sellest uudisest aga üldsegi mitte vaimustuses.




neljapäev, 25. november 2021

Jonas Brothers Family Roast (2021)

 


Hinne: 5/5 - naerda sai
Žanr: komöödia

Lühikokkuvõte: Kevin, Joe ja Nick teevad ise üksteise üle nalja, teevad nende naised nende üle nalja ning mõned kuulsused ja koomikud samuti. 




F9 / Kiired ja vihased 9 (2021)

 


Hinne: 4/5 - ei olnud midagi erilist nagu, polnud niiväga kaasahaarav. Aga head näitlejad.
Žanr: action
Tegelased:
Vin Diesel - Dominic Toretto
Michelle Rodrigues - Letty
John Cena - Jakob Toretto
Charlize Theron - Cipher

Lühikokkuvõte: Dom elab oma naise ja pojaga rahulikku elu kui tema tiimiliikmed välja ilmuvad ja abi paluvad. Dom nõustub kui saab teada, et tema vend Jakob, kellega ei ole soojad suhted, asjaga seotud on. Tiim saab kätte seadeldiste, mille abil saab ükskõik kuhu arvutisüsteemi sisse häkkida, kuid Jakob ilmub välja ning varastab seadeldise. Domi tiimi eesmärgiks saab seadeldis tagasi saada ning takistada selle üles laadimist satelliidile. 




kolmapäev, 24. november 2021

Home Sweet Home Alone (2021)

 


Hinne: 5/5 - täitsa huvitav natukene teistsugune vaatenurk
Žanr: komöödia
Tegelased:
Archie Yates - Max Mercer
Rob Delaney - Jeff McKenzie
Ellie Kemper - Pam McKenzie
Aisling Bea - Carol Mercer

Lühikokkuvõte: Jeff ja Pam on sunnitud oma maja müüma hakkama, sest Jeff jäi töötuks ning Pami palga pealt nad oma lastega suures majas elatud ei saa. Lahtiste uste päevalt käivad läbi ka Carol ja Max, sest neil vaja vetsu kasutada. Selle käigus saab Jeff teada, et üks nukk, mis neil kodus on, võib väga väärtuslik olla. Max võtab selle nuku neilt salaja kaasa ning Jeff ja Pam plaanivad selle tagasi varastada. Tagasi on seda keeruline küsida, sest Carol sõidab oma pere ja sugulastega Jaapanisse puhkama. Max peaks ka kaasa minema, kuid jääb maha - üksinda koju. Osaliselt pealt kuuldud tekst lülitab Maxil sisse kodu turvamise instinkti, et kaks sissetungijat endast eemale hoida.




teisipäev, 23. november 2021

Space Jam: A New Legacy / Space Jam: uus algus (2021)

 


Hinne: 5/5 - armas, lõbus ja tekitas tahtmise loony tunse vaadata
Žanr: komöödia, sport, animatsioon
Tegelased:
LeBron James - LeBron James
Don Cheadle - Al-G Rythm
Cedric Joe - Dom James
Jeff Bergman - Bugs Bunny

Lühikokkuvõte: LeBron ja tema poeg ei jaga päris samasugust vaimustust korvpalli vastu. Dom tahab tegeleda hoopis videomängu loomisega, aga isa surub korvpalli peale. Toimub kohtumine Warner Bros. stuudioga, kus loodetakse, et kuulus korvpallur nõustub nendega ühes Al-G Rythm'i loodud projektis kaasa tegema, aga LeBron keeldub. Al-G Rythm ei võta saadud tagasisidet hästi ning meelitab LeBroni ja Domi enda juurde ja skänneerib nad oma serverisse sisse. LeBron peab kokku panema korpallitiimi ning võitma kossumatši, et tagasi reaalsusesse pääseda.





esmaspäev, 22. november 2021

Here Today (2021)

 


Hinne: 4/5 - algus oli igavavõitu, aga lõpp oli kaasakiskuvam
Žanr: komöödia, draama
Tegelased:
Billy Crystal - Charlie Burnz
Tiffany Haddish - Emma Payge

Lühikokkuvõte: Charlie Burnz on komöödiakirjanik, kes kirjutab ühele komöödiasarjale sketše. Mees kohtab Emmat lõunasöögil, mis oli oksjoni raames ostetud. Emma ekskutt, kes on Charlie fänn, pakkus oksjonil selle lõunasöögi eest, kuid Emma otsustas lõunatama ise minna. Naisel pole aimugi, kes see Charlie on, kuid peale seda lõunasööki tekib nende vahel vaikselt sõprus ning Emma hakkab Charliet abistama mehe mäluprobleemidega seoses. 




pühapäev, 21. november 2021

We Broke Up (2021)

 



Hinne: 4,5/5 - huvitav ja omamoodi kurb lugu; suurt komöödiat küll ei tajunud
Žanr: komöödia
Tegelased: 
Aya Cash - Lori
William Jackson Harper - Doug
Sarah Bolger - Bea
Tony Cavalero - Jayson

Lühikokkuvõte: Doug palub oma pikaajalise tüdruksõbra endale naiseks, kuid kuna Lori ei vasta sellele ja tundub kahtlev, läheb paar lahku. Tulemas on Lori õe pulmad ning kuna ka Dougile on seal roll antud, siis lähevad nad koos pulma ning otsustavad, et ei räägi teistele oma lahkuminekust. 







Stowaway (2021)

 


Hinne: 4/5 - hea lugu, aga kuidagi aeglaselt kulges
Žanr: action, 
Tegelased:
Anna Kendrick - Zoe
Toni Collette - Marina
Daniel Dae Kim - David
Shamier Anderson - Michael

Lühikokkuvõte: Zoe, Marina ja David stardivad kosmosesse suunaga Marsile. Peale kosmose vahejaama kinnitumist avastab missioonijuht Marina ühe teadvusetu mehe jaama moodulite vahelt. Michael on tehnik, kes enne raketi õhku tõusmist sellele ülevaatust tegi. Teadvusetuna sattus mees sõlme seadmega, mis kosmoselaeva õhku co2'st puhastab ning lõhkus selle kogemata ära. Tiim peab leidam lahenduse, kuidas laevas olevat õhku puhastada ning kuidas saada piisavalt hapnikku, et nad oma missiooni elusalt lõpetada saaksid. 




Together Together (2021)

 


Hinne: 4/5 - selline tore lugu ja rahulikult kulgev. Miskit erakordset nagu ei olnud.
Žanr: komöödia
Tegelased:
Ed Helms - Matt
Patti Harrison - Anna

Lühikokkuvõte: Matt on neljakümnendates edukas äppi tootja, kes on valmis pere jaoks. Kuna mehe armuelu ei ole just edukas olnud, otsustab ta surrogaadi kasuks. Anna on 26-aastane noor naine, kes on juba ühe lapse saanud ning ta adopteerimiseks andnud. Nüüd hakkab Anna Mattile surrogaadiks ning film räägib nende kahe teekonnast lapse saamiseni. 




laupäev, 20. november 2021

Red Notice (2021)

 


Hinne: 5/5 - põnev lugu, hea teostus, nalja sai ka
Žanr: action, komöödia
Tegelased:
Dwayne Johnson - John Hartley
Ryan Reynolds - Nolan Booth
Gal Gadot - Sarah Black / The Bishop

Lühikokkuvõte: Eriagent John Hartley aitab interpolil uurida potentsiaalset vargust. Varastada plaanitakse muuseumis eksponeeritavat juveelitud muna, üks kolmest, mis kingiti Cleopatrale pulmakingina. Varas saadakes kätte, kuid muna vahetatakse siiski võltsingu vastu ning sellega seoses kahtlustatakse John Hartleyt ning pannakse ta koos Boothiga ühte kongi. Varguse taga oli Sarah Black ehk The Bishop. Hartley tahab oma nime puhastada ning nõustub Boothiga koostööd tegema, et Black kätte saada ning selleks tuleb jahtida, mida jahib Black - järgmist muna. 




Colors of Love (2021)



Hinne: 4/5 - klassikaline romantiline film, lugu oli iseenesest hea. Millegipärast oli ainult kirjeldav versioon olemas, mis häiris, aga no see prarem kui vene keelne peale lugemine.
Žanr: romantiline
Tegelased:
Jessica Lowndes - Taylor
Chad Michael Murray - Joel
Dennis Andres - Graig

Lühikokkuvõte: Raamatukoguhoidja Taylor kaotab oma töö ning kolib mõneks ajaks tagasi oma kodulinna, kus ta vend Graig hotelli peab. Taylor hakkab venda aitama, et hotell päästa ärimehe Joeli plaanide eest. 


 

Tick, Tick... Boom (2021)

 


Hinne: 3/5 - ei olnud eriti kaasahaarav ega vaatamapanev. Mängis pigem taustaks. 
Žanr: muusikal, draama
Tegelased: 
Andrew Garfield - Jonathan Larson
Alexandra Shipp - Susan
Vanessa Hudgens - Karessa

Lühikokkuvõte: Jonathan on muusikalide kirjutaja ning on viimased 8 aastat tegelenud ühe muusikali kirjutamise ja täiustamisega. Tal on ideaalsest tööst puudu üks ideaalne lugu, mis talle öeldi, et puudu on. Film räägib sellest, kuidas Jonathan seda lugu välja üritab mõelda ning samal ajal oma muusikali broadwayle saada ning eraeluga toime tulla.




David Attenborough: A Life on Our Planet (2020)

 


Hinne: 5/5 - veits masendav, aga kasulik 

Žanr: dokumentaal

Lühikokkuvõte: Tegemist on David Attenborough tunnistaja ütlusega sellele, mis Maal toimub ja kuidas me oleme elu viinud sinnani, kus see praegu on ning mida peaksime tegema, et väljasuremist vältida. David on uurinud loodust terve elu ning teinud dokumentaalne selle kohta. Nüüd toob ta detaliselt välja, kuidas inimkonna suurenemine ja looduse hävitamine võib viia väljasuremiseni ning kuidas me peaksime oma käitumist muutma, et meie elu Maal päästa.




neljapäev, 18. november 2021

The Princess Switch 3: Romancing the Star (2021)

 


Hinne: 4/5 - ei olnud üleliia huvitav lugu, essa osa oli ikka kõige parem
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Vanessa Hudgens - Stacy/ Leedi Margaret/ Leedi Fiona
Remy Hii - Peter
Will Kemp - Hunter

Lühikokkuvõte: Montenaro kuningriiki tuuakse jõulufestivali ajaks Vatikanist "Rahutäht", millest peaks saama festivali süda. Reliikvia varastatakse aga ära ning Leedi Margaret otsustab appi kutsuda oma nõbu Fiona, kellel pahandused veres voolavad ning kes suudab mõelda nagu varas. Fiona kasutab oma tutvusi ning leiab kiirelt inimese, kes "Rahutähe" varguse taga on. Naised panevad paika plaani, kuidas täht tagasi varastada ning see hõlmab taaskord üksteiseks olemise teesklemist. 




teisipäev, 9. november 2021

Army of the Dead (2021)

 


Hinne: 3/5 - tegevustik liikus veits aeglaselt 

Žanr: action

Tegelased: 

Dave Bautista - Scott Ward

Ella Burnell - Kate Ward

Matthias Shweighöfer - Ludwig Dieter


Lühikokkuvõte: Omamoodi järg Army of Thieves filmile ja oluline roll taas seifi sisse murdmisel, kuid seekord tegutseb seifimurdja oma uue nime all. Lisaks on segavaks faktoriks zombid, kes seifile ligipääsu ja ellu jäämist raskendavad.



 

pühapäev, 7. november 2021

Army of Thieves (2021)

 


Hinne: 4/5 - lugu oli nagu huvitav, aga miskit jäi puudu
Žanr: komöödia, action
Tegelased:
Matthias Schweighöfer - Sebastian Schlencht-Wöhnert
Natalie Emmanuel - Gwendoline
Ruby O. Fee - Korina
Stuart Martin - Brad Cage/Alexis Brochini
Guz Khan - Rolph
Jonathan Cohen - Delacroix

Lühikokkuvõte: Sebastian on juba väiksest saati tundnud huvi Wagneri loodud seifi süsteemide vastu ning õppinud lukke ja seife lahti muukima. See on tema hobi ning kui avaneb võimalus ennast sel alal tõeliselt proovile panna, võtab ta pakkumise vastu. Seega saab Sebastian osaks tiimist, mis asub kolme erinevat tüüpi seife lahti muukima ja möödaminnes ka nendest raha varastama. 




Love Hard (2021)

 


Hinne: 5/5
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Nina Dobrev - Natalie
Jimmy O. Yang - Josh Lin
Darren Barnet - Tag

Lühikokkuvõte: Natalie on ajakirjanik, kes kirjutab oma lood enda kohutavatest kohtingukogemustest. Naine on aga väsinud lõpututest õudusunenägude kohtingutest ning loodab leida tõelist armastust. Kohtingurakenduse kaudu tutvub ta mehega, kes tundub ideaalne ning ka pilditest peab paika. Mehe vihjena tehtud kommentaarist ajendatuna sõidab naine Joshile külla ning on väga üllatunud kui live versioon ja rakenduses olevad pildid omavahel ei klapi. 




pühapäev, 31. oktoober 2021

Love Song (2020)

 


Hinne: 4,5/5 - hea teema ja ülesehitus

Žanr: romantiline

Tegelased:

Jessy Schram - Shayna Judson

Niall Matter - Grady Connor

Lucas Bryant - Duke Sterling


Lühikokkuvõte: Shayna unistus on olnud lapsest saati muusikuks saada, kirjutada ja esitada oma laule tervele maailmale. Naise karjäär ei ole läinud ootsupäraselt ning ta leiab ennast tagasi kodulinnas abistamas kohaliku muusikafestivali korraldamisega. Asjad hakkavad aga lõpuks sobvas suunas kokku langema ning Shayna saab võimaluse koos Gradyga kirjutada lugu tuntud kantristaarile Duke Sterlingule. 




pühapäev, 3. oktoober 2021

Britney vs Spears (2021)

 


Hinne: 5/5 - kergesti jälgitav ja arusaadav
Žanr: dokumentaal, draama

Lühikokkuvõte: Ajakirjanik Jenny Eliscu ja dokumentaalide tegija Erin Lee Carr otsustasid teha dokumentaali Britney Spearsi käekäigu ja temalt õiguste ära võtmise kohta. Film näitab, kuidas ja miks sai Britney isast naise ja tema varade eestkostja ning mida on Britney teinud selleks, et vabaks saada.




teisipäev, 28. september 2021

The Starling (2021)



Hinne: 5/5 - armas ja südamlik
Žanr: draama, komöödia
Tegelased: 
Melissa McCarthy - Lilly Maynard
Chris O'Dowd - Jack Maynard
Kevin Kline - Dr. Larry Fine

Lühikokkuvõte: Lilly ja Jack kaotasid oma tütre ega tule selle kaotusega eriti hästi toime. Jack viibib raviasutuses kuna proovis enda elu võtta, Lilly püüab toime tulla enda leinaga ja peaaegu mehe kaotamisega. Naise kuulajaks saab endine psühhiaater, kuid praegune loomaarst, mis on omamoodi veider juhtum. Veel veidram on kui maja ümber toimetama hakates ründab Lillyt üks linnuke, kellega naine väikest sõda hakkab pidama. 




reede, 17. september 2021

After We Fell / Pärast langemist (2021)

 


Hinne: 4/5 - kirge oli palju ja näitlemine hea, aga sellist sisukat tegevustikku nagu ei olnud
Žanr: romantiline, draama
Tegelased:
Josephine Langford - Tessa 
Hero Fiennes Tiffin - Hardin

Lühikokkuvõte: Tessa ja Hardini lugu läheb edasi ning paarike seisab silmitsi kaugsuhte väljakutsega. Lahusolek ja tähtsatest teemadest mitte rääkimine on viinud sinnani, kus nad tahavad ja kujutavad kumbki elu ja edasisi käike teistmoodi ette. Tessa ei loobu oma unistuste töökohast Seattle'is ning nii annab Hardin järele et suhe toimimas hoida.





neljapäev, 9. september 2021

Cinderella (2021)

 


Hinne: 5/5 - tore lugu, mõnusad laulud
Žanr: muusikal, romantiline
Tegelased:
Camila Cabello - Tuhkatriinu
Indina Menzel - Vivian
Nicholas Galitzine - prints Robert

Lühikokkuvõte: Tavaline Tuhkatriinu lugu võõrasema ja kahe kasuõega, kuid selles loos meeldib Tuhkatriinule kleite valmistada ning ta on selles osav. Ühiskonnas aga ei vaadata hästi naisele, kes soovib oma äri ajada. Ühiskonna ja traditsioonide vastu võitlevad ka prints ning tema õde, kes soovivad kuningakojas asju teisit teha. Tuhkatriinu ja prints kohtuvad ja armuvad ning proovivad leida mooduse, kuidas õnnelikud olla nii iseendana kui ka koos. 





pühapäev, 5. september 2021

Afterlife of the Party (2021)

 


Hinne: 5/5 - omamoodi väga armas
Žanr: komöödia, draama
Tegelased:
Victoria Justice - Cassie
Midori Francis - Lisa
Robyn Scott - Val

Lühikokkuvõte: Cassie ja Lisa on lapsepõlvest saati sõbrad olnud ning üksteist toetanud. Cassie sünnipäevapeol lähevad sõbrannad riidu oma erinevate elustiilide tõttu. Cassie sünnipäeva tähistamine lõpeb tüdruku jaoks õnnetu kukkumise ja surmaga. Tüdruk ärkab vahepealsuse tsoonis ja kohtab Val'i, kes tüdruku juhtingel on edasisel teekonnal. Cassie saab 5 päeva, et oma maapealse elu otsad kokku tõmmata ning tegeleda inimestega, kes tema nimekirjas on ja kellega on asjad lõpetamata. Lisa on väga üllatunud, kui oma surnud sõbrannat taas näeb, kuid aitab teda kuidas saab. 




Jungle Cruise /Džungliseiklus (2021)

 


Hinne: 5/5 - head näitlejad, seikluslik
Žanr: seiklus, fantaasia
Tegelased:
Emily Blunt - Dr. Lily Houghton
Dwayne Johnson - Frank Wolff
Jack Whitehall - MacGregor Houghton

Lühikokkuvõte: Lily läheb oma vennaga otsima puud, mille õied ravivad kõiksugu haiguseid. Frank oma laevakesega sõidutab seiklejaid mööda jõge selle arvatava müüdi jahtimisel. Lily otsinguid püüavad takistada sakslased ja ka 400-aasta vanused hispaanlased, kes kunagi ära neeti. 




reede, 27. august 2021

He's All That (2021)

 


Hinne: 5/5
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Addison Rae - Padgett Sawyer
Tanner Buchanan - Cameron Kweller
Madison Pettis -Alden
Peyton Meyer - Jordan Van Draanen

Lühikokkuvõte: Padgetti jaoks on sotsiaalmeedia väga tähtis, sest teenib sellega endale raha. Tüdruk jäädvustab kõike, kuid kui plaan poiss-sõpra Jordanit üllatada halvasti lõppeb, kaovad ka mitmed Padgetti jälgijad ning tüdruku maine ja ülikoolifond. Olukorra päästmiseks tekib plaan uus poiss ette võta, keda populaarseks vormida ning selle abil ise sotsiaalmeedia silmis taas positiivses valguses paista. 




neljapäev, 12. august 2021

The Kissing Booth 3

 


Hinne: 4,5/5 - täitsa ok, aga polnud ka nii kaasahaarav
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased: 
Joey King - Elle
Joel Courtney - Lee
Jacob Elordi - Noah

Lühikokkuvõte: Suvi enne ülikooli minekut ning Elle peab tegema otsuse, kas läheb Harvardisse kuhu suundub õppima ka tema poiss-sõber Noah või läheb Berkley'sse, kuhu läheb ka tema parim sõber Lee. Elle otsustab Harvardi kasuks, kuid olukorra pehmendamiseks hakkab tüdruk koos Lee'ga to-do-listi täitma. Tegevuste käigus kaugeneb tüdruk aga Noah'st ning lõpuks on kõik üksteise peale pahased ja tunded sassis. 




reede, 30. juuli 2021

Resort to Love (2021)

 


Hinne: 5/5 - hea film, mõnusa vibe'iga
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Christina Milian - Erica
Jay Pharoah - Jason
Sinqua Walls - Caleb

Lühikokkuvõte: Erica ja Jasoni kihlus purunes, kui mees võttis vastu töö teises linnas ning jättis Erica maha. Naine lootis oma tärkavale muusikakarjäärile, kuid kui ka see luhta läheb, asub Erica tööle paradiisisaarel lauljannana. Üllatus on suur kui Erica seal Jasonit kohtab, kes on uue naisega abiellumas.


 

This Little Love of Mine (2021)

 


Hinne: 3,75/5 - ei olnud otseselt midagi väga erilist, aga vaadatav
Žanr: romantiline
Tegelased:
Saskia Hampele - Laura 
Liam McIntyre . Chip
Lynn Gilmartin - Gem

Lühikokkuvõte: Laura on palju vaeva näinud, et advokaadibüroos kõrgemale ametipositsioonile tõusta ning partneriks saada. Soovi on kindlustamas tehing, mis hõlmab tagasi kodukanti minemist ning lapsepõlve parima sõbra allkirja saamist. Vajalikele paberitele allkirja saamine pole aga nii lihtne ning selle käigus leiab Laura enda tõelised soovid. 





kolmapäev, 28. juuli 2021

Finding You (2021)

 


Hinne: 4/5 - armas lugu, aga miskit jäi nagu puudu veits.... polnud nii kaasahaarav
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Rose Reid - Finley Sinclair
Jedidiah Goodacre - Beckett Rush

Lühikokkuvõte: Finley üritab viiulit mängides saada sisse New Yorgi ühte muusikakooli, kuid ebaõnnestub. Tüdruk plaanib teisel katsel uuesti osaleda, kuid otsustab vahepeal semestriks Iirimaale õppima minna nii nagu tegi kunagi ka tema vend. Lennukis kohtub Finley Beckettiga, kes on tuntuks saanud lohefilmides näitlemisega. Noorte teekonnad ristuvad ka hiljem ning nad on üksteisele suureks abiks. 






teisipäev, 27. juuli 2021

The Last Letter from Your Lover (2021)

 


Hinne: 4/5 - huvitav ja armas lugu ja head näitlejad, aga natukene raske oli hinnata kuna lugesin enne filmi vaatamist raamatu ka läbi...
Žanr: romantiline, draama
Tegelased:
Shailene Woodley - Jennifer Stirling
Joe Alwyn - Lawrence Stirling
Callum Turner - Anthony O'Hare
Felicity Jones - Elle Haworth
Nabhaan Rizwan - Rory

Lühikokkuvõte: 1960ndad... Jennifer on abikaasa jõukale mehele, kes naisele suurt tähelepanu ei pööra. Naise ellu satub Anthony, kellega koos aja veetmine Jenniferile palju rohkem rõõmu pakub kui oma mehe seltsis olemine ning sünnib afäär, milles on oluline roll teineteisele saadetavatel kirjadel. Autoõnnetus ja mälukaotus rikub armatsejate plaanid. Filmi tänapäev... Elle töötab ajakirjanikuna ning leiab töö juurest armastuskirja, mille tausta otsustab uurima hakata ning mille tulemustest soovib teada saada.

Võrdlus raamatuga: Raamatut oli minu jaoks natukene raske lugeda ja alguses oleksin ehk pooleligi jätnud, aga kuna teadsin, et film kohe välja tulemas, siis sundisin end lõpuni lugema. Raamatu alguses lihtsalt tegevustik venis või ei olnud ajas liikumine nii sujuv või ma ei tea, miskit ei meeldinud. Nagu ikka oli filmis stseene, mida raamatus ei olnud ja muudatusi samuti ehk siis filmi vaadates toimus peas ikka võrdlus, et mis raamatus teisiti oli. Raamatus olev tegevustik tänapäeva Jenny ja Anthony ümber meeldis mulle rohkem kui filmi versioon :) 




neljapäev, 15. juuli 2021

Öölapsed (2021)

 


Hinne: 4,5/5 - palju häid näitlejaid ja naerda sai ka, aga algus venis veits
Žanr: komöödia
Tegelased:
Grete Konksi - Liis
Piret Krumm - Karin
Alice Siil - Jane

Lühikokkuvõte: Kolme õe seiklused ühe öö jooksul. Vanim õde, Karin, üritab bossile silma jääda töömaastikul nii oma töö kui ka välimusega. Noorim õde, Jane, kompab piire oma vanematega ning üritab leida iseennast ja mitte alluda sõbranna mõjutustele. Keskmine õde, Liis, on äsja gümnaasiumi lõpetanud ning oma vanemate au ja uhkus. Tüdruk arvab, et on oma poiss-sõbraga tulevikuplaanid paika pannud, kuid selgub, et palju on veel ebakindel.




kolmapäev, 30. juuni 2021

Awake (2021)

 


Hinne: 4/5 - selline huvitav... omapärane lugu, aga miskit jäi nagu puudu
Žanr: action, fantaasia
Tegelased: 
Gina Rodriguez - Jill
Ariana Greenblatt - Matilda
Lucius Hoyos - Noah

Lühikokkuvõte: Maailmas juhtub miskit veidrat... Elektroonika lakkab töötamast ning inimesed ei suuda enam magada. Kiirelt hakkab valitsema magamatusest tulenev kaos. Matilda on ainuke, kes selles kaoses magada suudab ning ülekõrs probleemile lahenduse leidmiseks. 




teisipäev, 29. juuni 2021

Fatherhood (2021)

 


Hinne: 5/5 - armas film
Žanr: komöödia, draama

Tegelased: 
Kevin Hart - Matt
Melody Hurd - Maddy

Lühikokkuvõte: Matt sai oma elu armastusega esimese lapse, kuid sünnituse järgselt läheb miskit valesti ning Matt jääb vastsündinuga kahekesi. Üksikisa elu ei ole kerge, kuid Matt tuleb toime ning õpib hakkama saama.



esmaspäev, 14. juuni 2021

Long Story Short (2021)

 


Hinne: 4,75/5 - teema oli hea, teostus ise nagu venis vahepeal minu jaoks
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased: 
Rafe Spall - Teddy
Zahra Newman - Leanne

Lühikokkuvõte: Teddy on abiellumas oma elu armastusega, kuid töö hõivab suure osa mehe ajast ning Leanne'i jaoks ei jagu tal piisavalt aega. Teddy kipub asju muudkui edasi lükkama. Kohtumine surnuaial ühe veidra naisega muudab Teddy elu ning paneb selle kiiremini käima. Iga natukse aja tagant möödub mehe elus üks aasta, millest tal mälestused puuduvad, kuid tema ümber olevate inimeste jaoks on see aasta tegevusi ja mälestusi täis olnud.




Cruella (2021)

 


Hinne: 5/5 - head näitlejad, hea teostus
Žanr: krimi, komöödia
Tegelased:
Emma Stone - Estella/Cruella
Emma Thompson - Paruness
Joel Fry - Jasper
Paul Walter Hauser - Horace

Lühikokkuvõte: Lugu sellest, kuidas väikesest Estellast sai Cruella deVil. Estella nägi pealt oma ema surma ning koos oma koerakesega jäid nad kahekesi kuniks leidsid perekonna Jasperi ja Horace'i seltsis. Pisisulide ja varastena teenisid nad elatist kuni Estella sai tööotsa moetööstuses - ametis, mis teda tõsiselt huvitas. Saanud jala uksevahele, hakkas naine enda disaini esitlema Cruella nime alt ning sattus sellega Parunessi "ära tappa" listi.




reede, 11. juuni 2021

Eesti matus (2021)

 


Hinne: 4/5 - väga eestlaslik film, aga ei olnud nüüd niiii naljakas kui ootasin

Žanr: komöödia

Tegelased:

Markus Habakukk - Andres

Sandra Ashilevi - Lee

Hilje Murel - Maret

Jan Uuspõld - Sass

Ago Anderson - Karla

Merle Palmiste - Iida

Lühikokkuvõte: Andres kohtab töö ajal Lee'd, kelle tagant utsitamisel mees oma tööst loobub ning teeb plaane naisega koos suveks välismaale tööle minna. Enne minekut tehakse aga kõrvalpõige Andrese vanaisa matustele. Noored teevad seal nalja ja ütlevad, et abiellusid salaja. Peiedest saab omamoodi pulmade tähistamine ning terve üritus on eestlastele üsna tavapärane ja iseloomulik. Kes ei suuda tööst loobuda, kes ei suuda viinast loobuda ning kes teeb jutuga suure linna. 




teisipäev, 1. juuni 2021

Blue Mircle (2021)

 


Hinne: 5/5 - huvitav lugu, armas
Žanr: draama
Tegelased: 
Dennis Quaid - Wade
Jimmy Gonzales - Omar

Lühikokkuvõte: Omar on koos naisega enda hoole alla võtnud palju poisse tänavalt. Nad peavad omamoodi orbudekodu, mis püsib pinnal tänu annetustele. Rahaline seis on mehel aga kitsam kui varem ning kui avaneb võimalus osaleda kalastusvõistlusel koos vana staari Wade'iga, kasutab Omar juhust. Võistusesse kaasatakse ka poisse orbudekodust.