kolmapäev, 30. detsember 2020

The Midnight Sky (2020)

 


Hinne: 5/5 - huvitav lugu ja hea teostus
Žanr: fantaasia, põnevus
Tegelased:
George Clooney - Augustine
Felicity Jones - Dr. Iris "Sully" Sullivan
Caoilinn Springall - noor Iris

Lühikokkuvõte: Augustine on teadlane, kellel juba noorest saati on olnud eesmärk leida planeet, mis oleks elamiskõlbulik. Oma sihikindluses jääb unarusse mehe armuelu ning naine jätab ta maha, hiljem saab mees teada, et neil on tütar, kuid otsustab ennast lapsele mitte tutvustada, kuna teab et tal pole aega lapsele pühenduda. Aastaid hiljem on Maad tabanud katastroof, mis põhjustab radiatsiooni ning on maakera populatsiooni suures osas hävitanud. Arktikas on üks baas, mille radiatsiooni tõttu inimesi evakueeritakse, kuid Augustine keeldub lahkumast, sest ta on nagunii haige ja suremas ning tahab kosmoses toimuval silma peal hoida. Mehe uueks eesmärgiks saab Jupiteri kuult naasva missiooniga ühenduse leidmine, et neid Maale tuleku osas hoiatada. 




teisipäev, 29. detsember 2020

The Prom (2020)




 

Hinne: 4,75/5 - huvitav lugu ja head näitlejad

Žanr: muusikal, komöödia

Tegelased:

Meryl Streep - Dee Dee Allen

James Corden - Barry

Nicole Kidman - Angie

Jo Ellen Pellman - Emma


Lühikokkuvõte: Ühes Indiana koolis tahetakse lõpupidu ära jätta, sest üks tüdruk on lesbi ning lapsevanemad ei taha, et ta teise tüdrukuga peole tuleks. Broadway staaride Dee Dee ja Barry viimane etendus ei saanud head vastukaja ning maine päästmiseks tahetakse teha miskit ühiskonnale head. Angie edastab neile uudise Emma olukorrast Indianas ning nii reisivad kuulsused Indianasse et lõpupidu päästa. Staaride roll ei ole lõpupeo taastamisel küll eriti suur, kuid kui Emma piinlikku olukorda jäetakse, aitavad just nemad tüdrukud hädast välja.




pühapäev, 20. detsember 2020

Songbird / Laululind (2020)


Hinne:
5/5 - armas lugu ja paras hirmutav ka seoses covidiga

Žanr: fantaasia, thriller

Tegelased: 

KJ Apa - Nico

Sofia Carson - Sara

Alexandra Daddario - May

Demi Moore - Piper Griffin


Lühikokkuvõte: Covidi pandeemia on jõudnud nii kaugele, et inimesed peavad oma kodudes luku taga istuma ning kui sa nakatuma peaksid, tullakse sulle tervishoiust järele ning viikse tsooni, kust pole keegi tagasi tulnud. Nico on üks vähestest immuunsetest, kes kodus olijatele erinevaid pakke kohale toimetab. Pakke viies armus mees Sarasse, kes oma vanaemaga luku taga istub. Kui aga Sara vanaema haigestub võtab Nico ülesandeks teha mis tema võimuses, et Sara tervishoiu tegelaste käest päästa.




reede, 18. detsember 2020

Magic Camp (2020)

 

Hinne: 5/5 - äge teema ja armas film

Žanr: komöödia, pere

Tegelased:

Adam DeVine - Andy

Jeffrey Tambor - Roy Preston

Gillian Jackobs - Kristina Darkwood

Nathaniel McIntyre - Theo


Lühikokkuvõte: Theo läheb suveks mustkunstilaagrisse, kus ta saab näidata kaardioskusi, mida oma isalt õppis. Andy ja Kristina olid kunagi parterind mustkunstis, kuid nende teed läksid lahku. Laagris kohtuvad nad taas kui laste mentorid ning kuna mentoriks ollakse erinevatele gruppidele, tekib gruppide vahel ka väike rivaalitsemine. Film keskendub Andy grupile, sest nemad on kõik mustkunstis algajad, kuid suve jooksul arenevad päris palju. 






Happiest Season (2020)

 

Hinne: 4,5/5 - täitsa okei film, aga kaasahaaravust oleks võinud rohkem olla. 

Žanr: romantiline, komöödia

Tegelased:

Kristen Stewart - Abby

Mackenzie Davis - Harper


Lühikokkuvõte: Harper ja Abby on mitu kuud paar olnud ning saabumas on jõuluaeg. Harper kutsub Abby enda vanematekoju, kuid tuleb välja, et Harper pole omaperekonnale rääkinud, et ta gei on ning palub Abbyl seda variata, sest tema peres on alati teatud moodi käitutud, et vanematele rõõmu valmistada. Arvata on, et selline skeemitamine hästi ei lõppe. 





Rose Island (2020)

 


Hinne: 4,5/5 - täitsa huvitav lugu, aga teostuses jäi veidike nagu puudu.
Žanr: komöödia, draama, tõsieluline
Tegelased:
Elio Germano - Giorgio Rosa
Matilda de Angelis - Gabriella
Leonardo Lidi - Maurizio Orlandini

Lühikokkuvõte: Giorgio on insener, kes unistab suurelt ning kuna talle ei meeldi piiravad reeglid ja seadused, mis Itaalias on, unistab mees oma riigist, kus võib teha mida tahab. Koos oma sõbra Maurizioga hakkab Giorgio unistust täide viima ehitades metallist saare rahvusvahelistesse vetesse. Saar pakub palju huvi itaallastele kui ka teiste riikide elanikele, sest seal ei ole ühtegi piiravat seadust. Rosa saarel on oma valitsus, rahaühik, rahvuskeel ja ka passid. Pisike saareke, kuid oma riik. Itaalia valitsusele ei meeldi mõte üksikust vabast riigist aga kuidagi. 





teisipäev, 15. detsember 2020

A California Christmas (2020)

 


Hinne: 4,5/5 - oli hea lugu ja armas, aga veits liiga etteaimatav.

Žanr: romantiline

Tegelased: 

Lauren Swickard - Callie

Josh Swickard - Joseph


Lühikokkuvõte: Joseph sõidab Callie farmi, et saada allkiri ja naise farm ära osta. Mees aga aetakse segamine abilisega, kes farmi saabuma peaks ning Joseph kasutab olukorda ära teeseldes farmi abilist, et Calliele lähemale saada. Joseph aga ei plaaninud, et naisesse armub. Ütlematagi selge, et tõde toob paksu pahanduse.