kolmapäev, 30. detsember 2020

The Midnight Sky (2020)

 


Hinne: 5/5 - huvitav lugu ja hea teostus
Žanr: fantaasia, põnevus
Tegelased:
George Clooney - Augustine
Felicity Jones - Dr. Iris "Sully" Sullivan
Caoilinn Springall - noor Iris

Lühikokkuvõte: Augustine on teadlane, kellel juba noorest saati on olnud eesmärk leida planeet, mis oleks elamiskõlbulik. Oma sihikindluses jääb unarusse mehe armuelu ning naine jätab ta maha, hiljem saab mees teada, et neil on tütar, kuid otsustab ennast lapsele mitte tutvustada, kuna teab et tal pole aega lapsele pühenduda. Aastaid hiljem on Maad tabanud katastroof, mis põhjustab radiatsiooni ning on maakera populatsiooni suures osas hävitanud. Arktikas on üks baas, mille radiatsiooni tõttu inimesi evakueeritakse, kuid Augustine keeldub lahkumast, sest ta on nagunii haige ja suremas ning tahab kosmoses toimuval silma peal hoida. Mehe uueks eesmärgiks saab Jupiteri kuult naasva missiooniga ühenduse leidmine, et neid Maale tuleku osas hoiatada. 




teisipäev, 29. detsember 2020

The Prom (2020)




 

Hinne: 4,75/5 - huvitav lugu ja head näitlejad

Žanr: muusikal, komöödia

Tegelased:

Meryl Streep - Dee Dee Allen

James Corden - Barry

Nicole Kidman - Angie

Jo Ellen Pellman - Emma


Lühikokkuvõte: Ühes Indiana koolis tahetakse lõpupidu ära jätta, sest üks tüdruk on lesbi ning lapsevanemad ei taha, et ta teise tüdrukuga peole tuleks. Broadway staaride Dee Dee ja Barry viimane etendus ei saanud head vastukaja ning maine päästmiseks tahetakse teha miskit ühiskonnale head. Angie edastab neile uudise Emma olukorrast Indianas ning nii reisivad kuulsused Indianasse et lõpupidu päästa. Staaride roll ei ole lõpupeo taastamisel küll eriti suur, kuid kui Emma piinlikku olukorda jäetakse, aitavad just nemad tüdrukud hädast välja.




pühapäev, 20. detsember 2020

Songbird / Laululind (2020)


Hinne:
5/5 - armas lugu ja paras hirmutav ka seoses covidiga

Žanr: fantaasia, thriller

Tegelased: 

KJ Apa - Nico

Sofia Carson - Sara

Alexandra Daddario - May

Demi Moore - Piper Griffin


Lühikokkuvõte: Covidi pandeemia on jõudnud nii kaugele, et inimesed peavad oma kodudes luku taga istuma ning kui sa nakatuma peaksid, tullakse sulle tervishoiust järele ning viikse tsooni, kust pole keegi tagasi tulnud. Nico on üks vähestest immuunsetest, kes kodus olijatele erinevaid pakke kohale toimetab. Pakke viies armus mees Sarasse, kes oma vanaemaga luku taga istub. Kui aga Sara vanaema haigestub võtab Nico ülesandeks teha mis tema võimuses, et Sara tervishoiu tegelaste käest päästa.




reede, 18. detsember 2020

Magic Camp (2020)

 

Hinne: 5/5 - äge teema ja armas film

Žanr: komöödia, pere

Tegelased:

Adam DeVine - Andy

Jeffrey Tambor - Roy Preston

Gillian Jackobs - Kristina Darkwood

Nathaniel McIntyre - Theo


Lühikokkuvõte: Theo läheb suveks mustkunstilaagrisse, kus ta saab näidata kaardioskusi, mida oma isalt õppis. Andy ja Kristina olid kunagi parterind mustkunstis, kuid nende teed läksid lahku. Laagris kohtuvad nad taas kui laste mentorid ning kuna mentoriks ollakse erinevatele gruppidele, tekib gruppide vahel ka väike rivaalitsemine. Film keskendub Andy grupile, sest nemad on kõik mustkunstis algajad, kuid suve jooksul arenevad päris palju. 






Happiest Season (2020)

 

Hinne: 4,5/5 - täitsa okei film, aga kaasahaaravust oleks võinud rohkem olla. 

Žanr: romantiline, komöödia

Tegelased:

Kristen Stewart - Abby

Mackenzie Davis - Harper


Lühikokkuvõte: Harper ja Abby on mitu kuud paar olnud ning saabumas on jõuluaeg. Harper kutsub Abby enda vanematekoju, kuid tuleb välja, et Harper pole omaperekonnale rääkinud, et ta gei on ning palub Abbyl seda variata, sest tema peres on alati teatud moodi käitutud, et vanematele rõõmu valmistada. Arvata on, et selline skeemitamine hästi ei lõppe. 





Rose Island (2020)

 


Hinne: 4,5/5 - täitsa huvitav lugu, aga teostuses jäi veidike nagu puudu.
Žanr: komöödia, draama, tõsieluline
Tegelased:
Elio Germano - Giorgio Rosa
Matilda de Angelis - Gabriella
Leonardo Lidi - Maurizio Orlandini

Lühikokkuvõte: Giorgio on insener, kes unistab suurelt ning kuna talle ei meeldi piiravad reeglid ja seadused, mis Itaalias on, unistab mees oma riigist, kus võib teha mida tahab. Koos oma sõbra Maurizioga hakkab Giorgio unistust täide viima ehitades metallist saare rahvusvahelistesse vetesse. Saar pakub palju huvi itaallastele kui ka teiste riikide elanikele, sest seal ei ole ühtegi piiravat seadust. Rosa saarel on oma valitsus, rahaühik, rahvuskeel ja ka passid. Pisike saareke, kuid oma riik. Itaalia valitsusele ei meeldi mõte üksikust vabast riigist aga kuidagi. 





teisipäev, 15. detsember 2020

A California Christmas (2020)

 


Hinne: 4,5/5 - oli hea lugu ja armas, aga veits liiga etteaimatav.

Žanr: romantiline

Tegelased: 

Lauren Swickard - Callie

Josh Swickard - Joseph


Lühikokkuvõte: Joseph sõidab Callie farmi, et saada allkiri ja naise farm ära osta. Mees aga aetakse segamine abilisega, kes farmi saabuma peaks ning Joseph kasutab olukorda ära teeseldes farmi abilist, et Calliele lähemale saada. Joseph aga ei plaaninud, et naisesse armub. Ütlematagi selge, et tõde toob paksu pahanduse.




neljapäev, 26. november 2020

The Pincess Switch: Switched Again (2020)

 


Hinne: 3,75/5 - ei olnud nii huvitav jälgida kui esimest osa
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased: 
Vanessa Hudgens - Stacy, Margaret ja Fiona
Sam Palladio - Edward
Nick Sagar - Kevin

Lühikokkuvõte: Kokk Stacy abiellus prints Edwardiga ning võttis enda kanda printsessi tiitli. Printsess Margaret ja Kevin olid pikalt suhtes kuni Margareti isa suri ning tema nõbu troonist loobus nii et tema trooni enda kanda sai. Sellega läksid Kevini ja Margareti plaanid sassi ning teed lahku. Filmi järjes ongi saabumas Margareti kroonimine ning Stacyl õnnestub veenda ka Kevinit üritusele tulema. Kohal on ka Margareti sugulane Fiona, kes näeb Margareti moodi välja. Printsessid teevad jälle vahetuse, kuid Fiona lööb selle plaani oma sepitsemisega sassi. 





reede, 20. november 2020

Freaky (2020) / Räige reede

 


Hinne: 4/5 - õudukate fänn ma pole, kuid õnneks oli piisavalt komöödiat ka, et film vaadatav oleks. Omamoodi, natukene jaburalt üle pingutatud, kuid väga hull polnud.
Žanr: õudus, komöödia
Tegelased: 
Vince Vaughn - Blissfield'i lihunik
Kathryn Newton - Millie Kessler

Lühikokkuvõte: Blissfieldi lihunik on sarimõrvar, kelle maiuspalaks on ulakust tegevad noored. Lihunik on pikalt eemal olnud ning teda peetakse müüdiks, kuid kui mees 4 keskkooli õpilast julmalt mõrvab hakatakse taas teda kartma. Millie on tagasihoidlik tüdruk ning kuna talle unustatakse peale jalgpallimängu järele tulla satub tüdruk silmitsi lihunikuga. Lihuniku jaoks ei lähe asjad nii nagu peaksid ning järgmisel hommikul ärkab ta Millie kehas, samas on see tema jaoks tõeline paradiis. Millie teeb kõik selleks, et lihuniku kehast välja saada ning enda oma tagasi võtta.




reede, 6. november 2020

Operation Christmas Drop (2020)

 



Hinne: 4,75/5 - omamoodi lugu ja hea teostus, aga miskit natukene jäi nagu puudu

Žanr: romantiline, komöödia

Tegelased:

Kat Graham - Erica Miller

Alexander Ludwig - kapten Andrew Jantz


Lühikokkuvõte: Erica saadetakse ühte sõjaväebaasi, sest kärpeid on vaja teha ning vaadata kas baasi olemasolek on üldse vajalik. Kuid sellest baasist on aastakümneid organiseeritud projekti, mis toimetab jõulude paiku eluks vajalikke tarbeid ja vahendeid ümbruses olevatele väiksematele saarekestele. Seetõttu ei taha kohalikud baasi sulgemisest miskit kuulda ning kapten Andrew ülesanne on Ericat selles veenda. 




neljapäev, 5. november 2020

Holidate (2020)

 


Hinne: 5/5 - head näitlejad, hea lugu, kaasahaarav
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Emma Roberts - Sloane
Luke Bracey - Jackson
Jessica Capshaw - Abby
Kristin Chenoweth - tädi Susan

Lühikokkuvõte: Sloane'i viimane kutt jättis ta maha teise naise pärast ning nüüd on naise perekond tal taaskord kuklasse hingamas, millal ta uue mehe koju toob. Sloane ei ole uueks suhteks valmis ning kui ta kuuleb mõtet, et kaaslane leitakse ainult pühade ajaks et ei peaks üksinda olema, on ta sellest mõttest vägagi huvitatud. Huvitatud on ka Jackson, kelle viimane pühadekohting ebaõnnestus ning nii tehakse kokkulepe üksteisele pühade ajal seltsi pakkuda. 




kolmapäev, 4. november 2020

The Broken Hearts Gallery (2020)

 


Hinne: 4,75/5 - huvitav lugu ja üliselt meeldis, aga natukene jäi miskit puudu nagu.
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Geraldine Viswanathan - Lucy Gulliver
Dacre Montgomery- Nick

Lühikokkuvõte: Lucy kipub kiirelt kiinduma, kuid tema armuelu ei ole väga edukas olnud. Naisel on oma purunenud suhetest järel erinevaid suveniirikesi, mis tema sõbrannade arvates üldsegi tervislik pole. Taas ühe lahkumineku ning sellele lisaks ka töö kaotamise järel juhtub naine kokku Nick'iga. Nick on ehitamas hotelli ning seal ringi liikudes tekib Lucyle mõte oma suveniiridest loobuda ja kutsuma üles ka teisi katkisi südameid oma suveniire hotelli tooma. Nii saab alguse murtud südamete galerii. 




Mulan (2020)

 


Hinne: 4,75/5 - täitsa huvitav oli jälgida, kuid mõndades kohtades oli liiga palju aru saada, et graafikaga tehtud ja fake.
Žanr: action, draama
Tegelased:
Yifei Liu - Mulan
Donnie Yen - komandör Tung
Jason Scott Lee - Böri Khan

Lühikokkuvõte: Mulan on juba väiksest peale oma külakeses silma paistnud veidrate oskuste poolest ning nende tõttu oma perekonnale rohkem häbi kui au toonud. Kuna peres puudub poeglaps, võtab Mulani isa vastu otsuse ise minna valitsejat Böri Khani vastu kaitsema. Mulani isa füüsiline tervis ei ole kiita ning Mulan otsustab öö pimeduses ise minna pere esindama. Naine armees on muidugi ennekuulmatu ning seetõttu varjab Mulan oma sugu, kuid mitte oma oskusi. 




neljapäev, 22. oktoober 2020

Made in Italy (2020) / Armastusega Itaaliast

 


Hinne: 5/5 - armas lugu ja ilusad vaated Itaaliast.
Žanr: komöödia, draama
Tegelased: 
Liam Neeson - Robert
Micheal Richardson - Jack
Valeria Bilello - Natalia

Lühikokkuvõte: Jack on oma naisest lahutamas ning ilma jäämas ka kunstigaleriist, kus ta pikalt töötanud on, sest tema naise vanemad tahavad selle ära müüa. Jack loodab galerii ära osta, kuid selleks on vaja maha müüa Itaalias olev maja, mis on mehel isaga kahepeale ning kus nad kumbki ammu käinud pole. Tosacana majake on kohutavas seisus ning nõuab palju vaeva, et korda saada. Maja üles vuntsitamise käigus paranevad Jacki ja Roberti suhted ning Jack tutvub ka Nataliaga. 




reede, 16. oktoober 2020

O2 (2020)

 


Hinne: 5/5 - huvitav lugu ja hästi teostatud, põnev jälgida
Žanr: action, ajalooline
Tegelased:
Priit Võigemast - Feliks Kangur
Elmo Nüganen - major Kurg
Indrek Ojari - Andres Piirisild
Kaspars Znotins - Ivan Kostrov

Lühikokkuvõte: Feliks kutsutakse Helsingist tagasi Eestisse kui tema tuttav Paul Parik surnult leitakse ning selle tagamaad on väga kahtlased. Paulil oli tähtis roll oma meeskonnaga siseinfo saamisel. Venemaalt. Kuna Eesti on küllaltki hiljuti iseseisvunud on oluline teada, mida piiri taga korraldatakse. Feliks saab teada, et Paulil oli käeulatuses vene punane raamat, kus on kirjas nende koodid raadioteel rääkimiseks. Kuigi Eestil selle raamatu kättesaamise operatsioonist suurt kasu enam pole, tuleks info kasuks Soomele, kes Venemaaga sõtta astumas. 






kolmapäev, 14. oktoober 2020

Endless (2020) / Igavik meie vahel

 


Hinne: 5/5 - teistsugune lugu natukene, omamoodi huumorit sisse põimitud. Armas.

Žanr: draama, romantiline, fantaasia

Tegelased:

Alexandra Shipp - Riley

Nicholas Hamilton - Chris

DeRon Horton - Jordan


Lühikokkuvõte: Riley ja Chris on keskkooli kallimad, kes lähevad Riley ülikoolivaliku tõttu tülli ning tülitsemise käigus satuvad autoavariisse. Chris ei ela õnnetust üle ning kohtab tesipoolsuses Jordanit, kes suri juba 30 aastat tagasi, kuid pole endiselt edasi liikunud. Jordan aitab Chrisil uue reaalsusega kohaneda. Riley aga ei ole valmis Chrisist loobuma ning kui ta leiab viisi, kuidas oma surnud poiss-sõbraga ühendust pidada, kasutab ta seda ka siis kui see tema enda tervisele hea ei ole. 




esmaspäev, 5. oktoober 2020

The Secret: Dare To Dream (2020) / Saladus: Julge unistada

 


Hinne: 4/5 - lugu nagu oli armas, aga miskit jäi puudu ja film polnud nii kaasahaarav

Žanr: romantiline, draama

Tegelased:

Katie Holmes - Miranda Wells

Jsoh Lucas - Bray Johnson

Jerry O'Connel - Tucker


Lühikokkuvõte: Miranda on kolme lapse ema, kelle abikaasa suri lennuõnnetuses. Miranda majanduslik seisukord ei ole sugugi kiita, maja laguneb ning lastele ei saa pakkuda seda, mida nad soovivad. Torm toob naise õuele Bray, kes on kui päästeingel ning aitab naisel nii autot kui ka maja parandada. Bray süstib kõikidesse positiivsust, kuid ta pole olnud päris aus, miks ta Miranda hoovi sattus. 





kolmapäev, 16. september 2020

After We Collided (2020) / Pärast. Kui sädemeid lendas


Hinne: 5/5 - põnev oli jälgida, häid näitlejaid oli
Žanr: romantiline, draama
Tegelased:
Josephine Langford - Tessa
Hero Fiennes Tiffin - Hardin 
Dylan Sprouse - Trevor
Candice King - Kimberly

Lühikokkuvõte: Eelmises filmis läksid Tessa ja Hardin filmi lõpus tülli. Selle filmi alguses on nad endiselt tülis. Tessa alustab praktikakohaga Vance kirjastuses, Hardin üritab Tessaga ühendust saada, et ära leppida. Kuidagi need kaks ikka tõmbuvad üksteise poole ega suuda käsi üksteisest eemale hoida. Hardini ema tuleb Ameerikasse ning tema heaks Tessa teeskleb, et on Hardiniga ikka koos, aga pärast see ei ole enam teesklemine. Ja muidugi jõuavad nad uuesti tülli minna. 





kolmapäev, 9. september 2020

Love, Guaranteed (2020)

 Love, Guaranteed film poster.png


Hinne: 4,75/5 - omamoodi lugu ja täitsa armas

Žanr: romantiline, komöödia

Tegelased:

Rachel Leigh Cook - Susan

Damon Wayans Jr - Nick


Lühikokkuvõte: Susan on advokaat, kelle enamik juhtumeid on tehtud tasuta. Nick pöördub Susani firma poole lootuses leida õiglust. Kohtingusaidi lubadus, et leiad 1000 kohtingu järel oma elu armastuse, ei pea Nick'i puhul paika ning mees tahab nad kohtusse kaevata. Tegemist on täiesti reaalse võiduvõimalusega, kuid lõpuks Nick siiski loobub süüdistustest.




teisipäev, 8. september 2020

All Together Now (2020)

 All Together Now poster.jpg


Hinne: 5/5 - hea lugu ja teostus, südamlik

Žanr: draama

Tegelased: 

Auli'i Cravalho - Amber Appleton

Rhenzy Feliz - Ty

Justina Machado - Becky


Lühikokkuvõte: Amber on oma emaga kahekesi ning kuna Becky on alkoholilembeline, kaotasid nad oma kodu ning ööbivad koolibussis, mille juhiks Becky on. Kui aga Becky tahab Amberiga tagasi oma endise kuti juurde kolida, kes naist lõi, saab Amberil kõrini ning ta ei hoia oma mure enam enda teada. Autoõnnetus jätab Amberi ka emast ilma ning alles jääb tüdrukule ainult tema koer Bobby ja kena lauluhääl.




neljapäev, 3. september 2020

Tenet (2020)

 Tenet movie poster.jpg


Hinne: 4,75/5 - filmitöö ja näitlejad kõik väga hea, aga natukene palju mindfucki. Tallinna stseene oli lahe näha seal filmis. 

Žanr: action

Tegelased:

John David Washington - peategelane

Robert Pattinson - Neil

Elizabeth Debicki - Kat

Kenneth Branagh - Andrei Sator


Lühikokkuvõte: Filmi peategelane peab uurima, kuidas on võimalik, et osa esemeid on pandud aja mõistes pöördesse ning ka inimesed saavad liikuda ajas tagasi. Neil on mees, kes peategelasele appi tuleb. Peagi saadakse teada, et venelane Andrei Sator on mees, kes tulevikuga kõige agaramalt suhtleb ning tal on maailma osas halvad kavatsused.




esmaspäev, 24. august 2020

A Nice Girl Like You (2020)

 A Nice Girl Like You poster.jpg


Hinne: 4/5- huvitav teema, aga ei olnud eriti kaasahaarav

Žanr: romantiline, komöödia

Tegelased:

Lucy Hale - Lucy

Leonidas Gulaptis - Grant


Lühikokkuvõte: Lucyl on raskusi vahekorra ajal keskendumisega ning tihti kipuvad tal mõtted nt ostunimekirjale uitama. Kui kutt ta maha jätab, eelistades porno vaatamist Lucyle, otsustab naine midagi ette võtta ning koostab omale seksi listi. Selle ajendil teeb naine asju, mida pole kunagi varem teinud ning kohtab inimesi, keda poleks ealeski arvanud et kohtab. 



neljapäev, 13. august 2020

Work It (2020)

 Work It film poster.png


Hinne: 5/5 - tantsufilmid alati meeldinud, see oli ka lõbus ja hea storyga

Žanr: komöödia, tants

Tegelased:

Sabrina Carpenter - Quinn

Liza Koshy - Jasmin

Keiynan Lonsdale - Isaiah "Julliard"

Jordan Fisher - Jake Taylor


Lühikokkuvõte: Quinn on tubli õpilane, kelle keskmine hinne ja koolivälised tegevused teeks mõnelegi silmad ette. Tüdruku kauaaegne soon on olnud Duke ülikooli sisse saada, kuid sisseastumisvestlusel selgub, et Quinnist tahetakse midagi enamat kui head õppurit. Tüdruk valetab, et kuulub oma kooli tantsugruppi, mis mainekal "Work It" võistlus mitu korda järjest võitnud on. Peale seda vale muud üle ei jäägi kui tantsima õppida, et tantsuvõistlusele pääseda ja seega ka Duke ülikooli.



teisipäev, 4. august 2020

The Kissing Booth 2 (2020)

The Kissing Booth 2 poster.jpg

Hinne: 3,5/5 - ei olnud nagu eriti huvitav, aga samas vaadatav
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased: 
Joey King - Elle Evans
Joel Courtney - Lee Flynn
Jacob Elordi - Noah Flynn
Taylor Zakhar Perez- Marco Pena

Lühikokkuvõte: Noah läks ära ülikooli, kuid Elle peab veel keskkooli viimase aasta üle elama. Parim sõber Lee on küll seltsi pakkumas, kuid ka temal on tüdruksõber, kes tähelepanu tahab. Pikk vahemaa Elle ja Noah vahel ning ebakindlused ei mõju nende suhtele väga hästi, kuid Elle on valmis oma elus muutusi tegema, et Noah'ga olla. Muutuste tegemisel on oma roll ka Marcol - uuel poisil koolis.



esmaspäev, 20. juuli 2020

The Lovebirds (2020)

The Lovebirds poster.jpeg

Hinne: 4,5/5 - päris vaimustuses ehk pole, aga piisavalt naljakas ja omamoodi film
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased: 
Kumail Nanjiani  - Jibran
Issa Rae - Leilani Brooks
Anna Camp - Edie

Lühikokuvõte: Jibran ja Leilani on paarike, kelle suhe on omadega lõppu jõudmas, kuid saatusel on neile varuks üks paras väljakutse. Kogemata satub paarike mõrva pealtägema ja mõnesmõttes ka selles osalema. Paanikas põgenevad Jibran ja Leilani sündmuskohalt ning politsei kartuses üritavad ise selgusele jõuda, mis mõrvani viis ja kes selle taga tegelikult on. 


laupäev, 11. juuli 2020

Desperados (2020)

Desperados (film) poster.jpg

Hinne: 4,5/5 - oli nalja ja draamat, aga miskit veidi jäi nagu puudu
Žanr: komöödia
Tegelased:
Nasim Pedrad - Wesley
Anna Camp - Brooke
Sarah Burns - Kaylie
Lamorne Morris - Sean
Robbie Amell - Jared

Lühikokkuvõte: Wesley'l pole viimasel ajal hästi läinud: tulutud tööintervjuud ja särtsuta kohtingud... Ühelt pimekohtingult lahkudes on naine taaskord endast väljas ning kukub. Kukkumise järel kohtab ta aga Jaredit, kes on lootustandev poiss-sõbra kandidaat. Peale toredat õhtut ei kuule naine mehest aga miskit ning saadab oma sõbrannade toel mehele kurja e-maili. Kui selgub, et Jared oli olnud autoõnnetuses ning viibib Mehhiko haiglas võtab Wesley oma kaks parimat sõbrannat kaasa ning sõidab Mehhikosse, et saadetud e-mail ära kustutada enne kui mees seda loeb.


reede, 10. juuli 2020

The F**k-It List (2020)

The F**k-It List Poster

Hinne: 4,5/5 - miskit jäi natuke puudu
Žanr: komöödia
Tegelased:
Eli Brown -Brett Blackmore
Madison Iseman - Kayla
Jerry O'Connell - Jeffrey
Natalie Zea - Kristen

Lühikokkuvõte:  Brett on olnud terve elu tubli õpilane, õppinud headele hinnetele ja ka õpitu meelde jätnud. Poiss saab sisseastumiskutse 7 tipp-ülikooli 8st kuhu ta kandideeris, mis poisi vanemad üliõnnelikuks teeb, sest selleks on vanemad poega ette valmistanud. Lõpuaasta nali, mida lõpetav klass koolile teha tahab läheb aga natukene nihu ning Bretti hiilgav tulevik saab hoopis teise suuna.



neljapäev, 2. juuli 2020

Eurovision Song Contest - The Fire Saga (2020)

Eurovision Song Contest- The Story of Fire Saga poster.jpg

Hinne: 4,5/5 - head näitlejad ja naerda sai ka, aga mitte nii palju kui lootsin
Žanr: komöödia, muusikal
Tegelased:
Will Ferrell - Lars Erickssong
Rachel McAdams - Sigrit Ericksdottir 
Pierce Brosnan - Erick Erickssong
Demi Lovato - Katiana Lindsdottir

Lühikokkuvõte: Lars on unistanud Eurovisioonil osalemisest juba ammu ning Sigriti ka oma unistusse kaasanud. Koos laulavad ja esinevad nad kohalikel üritustel ning töötavad samal ajal loo kallal, mida Eurovisioonile esitada. Juhuse tahtel pääsevad Lars ja Sigrit Islandi laulule, kuid sealne esinemine on katastroof ning lootus edasi oma riiki esindama on null. Paadiõnnetus teiste esinejatega viib aga selleni, et Lars ja Sigrit pääsevad Eurovisioonile.


teisipäev, 30. juuni 2020

Athlete A (2020)

Athlete A poster.jpg

Hinne: 5/5 - mäletan kui see teema paar aastat tagasi läbi käis sotsiaalmeediast ja uudistest. Huvitav oli sellest täpsemalt teada saada. 
Žanr: dokumentaal, sport

Lühikokkuvõte: The Indianapolis Star kirjanikud avavad telgitaguseid skandaalile USA sportvõimlemises. Räägitakse kuidas Larry Nassar noori tüdrukuid seksuaalselt väärkohtles ja kuidas USA sportvõimlemise organisatsioon midagi ette ei võtnud. 



esmaspäev, 29. juuni 2020

Feel the Beat (2020)

Feel the Beat (film) poster.jpg

Hinne: 4,5/5 - täitsa hea lugu
Žanr: draama, komöödia, tants
Tegelased:
Sofia Carson - April Dibrina
Wolfgang Novogratz - Nick
Donna Lynne Champlin - Barb

Lühikokkuvõte: April on pärit väikelinnast, kuid on jõudnud oma tantsimisega New Yorki ja esinenud ka Broadwayl. Kahjuks ei lähe tal prooviesinemised nii hästi kui naine loodab ning olude sunnil peab ta kodulinna tagasi minema. Sealne Barbi juhitud tantsustuudio toimib aga endiselt ning April nõustub noori tüdrukuid tantsimisega aitama, et pääseda võistlustele, mille žüriis on ka tuntud Broadway tegelane. April loodan läbi selle taas suurele lavale pääseda.


365 Days (2020)

365 Dni film poster.png

Hinne: 4/5 - oli nagu huvitav jälgida küll, aga vahepeal oleks tegevustik paremini areneda võinud
Žanr: draama, erootika
Tegelased:
Michele Morrone - Don Massimo Torricelli
Anna-Maria Sieklucka - Laura Biel

Lühikokkuvõte: Massiomo võtab isa surma järel üle ameti itaalia mafiaga seoses. Ühel päeval näeb ta lennujaamas naist, keda silmas ta rannas ka oma isa mõrvamise päeval ning keda ta oma peast välja pole saanud. Mees röövib Laura ära ning lubab naise vabastada kui too pole 365 päeva jooksul temasse armunud.


neljapäev, 25. juuni 2020

Extraction (2020)

Extraction (2020 film).png

Hinne: 4,5/5 - täitsa norm lugu ja hea näitleja
Žanr: action, põnevus, thirller
Tegelased: 
Chris Hemsworth - Tyler Rake
Rudhraksh Jaiswal - Ovi Mahajan

Lühikokkuvõte: Ovi isa on India narkoäri üks juhte ning poiss röövitakse rivaalgängi poolt. Ovi isa pole nõus maksma raha, mida poisi eest nõutakse, vaid saadab ühe oma alluvatest poissi ära tooma. Tööd palgatakse tegema ka Tyler, kelle ülesanne on koos tiimiga poiss kätte saada. Poisi ta kätte ka saab, kuid üleandmisel tekib sekeldus rahaga ning Tyler ei saa Ovit veel niipea turvalisse kohta.



kolmapäev, 17. juuni 2020

The High Note (2020)

The High Note poster.jpeg

Hinne: 5/5 - hea story, head näitlejad, hea muusika
Žanr: komöödia, draama
Tegelased:
Dakota Johnson - Maggie Sherwoode
Tracee Ellis Ross - Grace Davies
Kelvin Harrison Jr - David Cliff
Ice Cube - Jack

Lühikokuvõte: Maggie asus peale ülikooliõpinguid tööle kuulsa lauljanna Gace Davies'e personaalse assistendina. Kolm aastat hiljem naudib naine endiselt oma tööd, kuid on jõudnud selgusele, et tahaks produtseerimisega tegeleda. Maggie kohtab David'id, kellel on samuti laulmise peale annet ning kelle lugusid naine produtseerima hakkab. Kui päevavalgele tuleb aga asjaolu, et Maggie ei ole tegelikult produtsent nagu ta David'ile ennast reklaamis, on ka selle koostööga jama majas.


reede, 5. juuni 2020

Dangerous Lies (2020)

Dangerous Lies poster.jpg

Hinne: 5/5 - head näitlejad, huvitav tegevustik, põnevˇ
Žanr: thriller, põnevus
Tegelased: 
Camila Mendes - Katie Franklin
Jessie T. Usher - Adam Kettner
Jamie Chung - Julia Byron-Kim
Cam Gigandet - Mickey Hayden
Sasha Alexander - uurija Chesler
Elliott Gould - Leonard Wellesley

Lühikokkuvõte: Katie ja Adam on abielupaar, kes vaevleb rahaprobleemide käes. Katie saab ühe tööna hooldajaks Leonardile - 88-aastasele mehele, kes elab üksi suures uhkes majas. Ka Adam tuleb sinna majja tööle - aednikuks, sest Leonard on lahke mees ning tahab Katie elu lihtsamaks muuta. Kui Leonard sureb leiavad Katie ja Adam mehe pööningult suure summa raha ning otsustavad selle endale jätta. Raha pole aga ainus asi, mida maja endas peidab. 


esmaspäev, 13. aprill 2020

Love Wedding Repeat (2020)

Love Wedding Repeat.jpg

Hinne: 3,5/5 - head näitlejad ja sp ootasin midagi enamat; ei olnud kaasahaarav film
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Sam Claflin - Jack
Olivia Munn - Dina
Eleanor Tomilson - Hayley
Joel Fry - Bryan

Lühikokkuvõte: Kolm aastat tagasi tutvus Jack oma õe toakaaslase Dinaga ning mõlemad tundsid omavahelist keemiat. Kahjuks sekkus nende oleks-olnud-suudlus hetke Jacki üks tuttav ning nii jäi armuleek lahvatamata. Sellest hetkest kolm aastat hiljem on Jacki õde Hayley abiellumas ning pulma on kohale tulnud ka Dina. Päev ei lähe aga üldsegi plaanipäraselt ning võimalusi, kuidas õhtu lõppeda võib on mitmeid.


teisipäev, 7. aprill 2020

Reality High (2017)

Reality High.jpg

Hinne: 4/5 - Mean Girls leebem ja kaasaegsem variant; teostus oleks võinud parem olla.
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Nesta Cooper - Dani
Keith Powers - Cameron
Alicia Sanz - Alexa Medina
Jake Borelli - Freddie
Anne Winters - Holly

Lühikokkuvõte: Dani ja Alexa olid kunagi head sõbrannad, aga olukord muutus ning Alexa algatas  kunagi laagris Dani kiusamise. Keskkooli jõudes hoiab Dani tahaplaanile samal ajal kui Alexa on tuntud Youtuber ja influencer. Alexa oma uhkuses ja ahnuses jätab maha oma poiss-sõbra Cameroni ning nii avaneb Danil võimalus oma pikaajalise crushi süda võita. 



Dude (2018)

Dude.png

Hinne: 4,75/5 - Näitlejad ok ja story ka täitsa ok, aga oleks võinud nagu sisukam olla.
Žanr: komöödia
Tegelased:
Lucy Hale - Lily
Kathryn Prescott - Chloe
Alexandra Shipp - Amelia
Awkwafina - Rebecca
Alex Wolff - Noah

Lühikokkuvõte: Film räägib neljast sõbrannast, kes on väga lähedased ning lõpetamas oma viimast aastat keskkoolis. Tüdrukute meelistegevuseks on erinevate narkootikumide tarvitamine, kuid selle kõrvalt suudavad nad oma elud siiski enam-vähem stabiilised ja korras hoida. Pere ja poiste draamad ning koolilõpu suurüritus - lõpuball - on tüdrukute fookuses.


neljapäev, 12. märts 2020

Asjad, millest me ei räägi (2020)

Asjad, millest me ei räägi

Hinne: 4,75/5 - huvitav teema ja naerda sai, aga oli tunne et miskit veits puudu
Žanr: komöödia
Osatäitjad: Kait Kall, Liis Karpov, Sten Karpov, Liina Tennosaar, Jekaterina Novosjolova, Egon Nuter, Ragne Pekarev, Klaudia Tiitsma, Rain Tolk, Jan Uuspõld

Lõhikokkuvõte: Film räägib erinevast vanusest paaride suhetest, seksuaalelust ja fetišitest. Üks paar üritab rasestuda, teine paar tahab seksuaalelu vürtsitada, kolmas tahaks lihtsalt rahu ja vaikust ning muidugi on ka huvitav olukord kõnekeskuse vahendajal. Esineb piinlike olukordi, ebatavalisi fantaasiaid ja palju muud. 


teisipäev, 3. märts 2020

All the Bright Places (2020)

All the Bright Places.jpeg

Hinne: 5/5 - head osatäitjad, huvitav lugu.
Žanr: romantiline, draama
Tegelased: 
Elle Fanning - Violet
Justin Smith - Theodore Finch

Lühikokkuvõte: Oma õe surma järel on Violet raskustes ega oska oma emotsioonide ja leinaga toime tulla. Õe sünnipäeval leiab tüdruk end sillal, kus saatuslik autoavarii aset leidis ning seisab silla äärele teadmata täpselt, mida teha tahab. Samma kanti satub oma tavapärasel jooksul olev Finch, kes tüdruku silla pealt alla toob. Koos hakkavad Violet ja Finch ka ühte kooliprojekti tegema ning tänu sellele hakkab Violet enda asjades selgust saama. Kuid ka Finch'il on oma elus tumedaid aegu, millest Violet teadlik pole. 

Võrdlus raamatuga - Raamat, millel film põhineb tuli välja 2015 aastal, arvan, et siis sai seda raamatut ka loetud. Pealkirja järgi tuli kohe meelde, et olen sellenimelist raamatut lugenud, aga raamatu sisu koheselt ei meenunud. Filmi vaadates sai pilt selgemaks ja raamatu sisu tuli ka meelde. Erinevusi raamatu ja filmi vahel ikka oli. Raamat ja ka film olid huvitavad, aga mitte midagi väääga erilist.


pühapäev, 1. märts 2020

Lady and the Tramp (2019)

LadyandtheTramp2019OfficialPoster.jpg

Hinne: 5/5 - väga armas lugu ja tuletas kohe animatsiooni versiooni meelde, mis kunagi lemmik oli.
Žanr: muusikal, romantiline
Tegelased: 
Tessa Thompson - Lady
Justin Theroux -Tramp
Thomas Mann - Jim Dear
Kiersey Clemons - Darling

Lühikokkuvõte: Lady on jõulukingitus Darlingule Jim Deari poolt ning koer leiab endale kiirelt toreda kodu oma peremeeste juures. Hoolitsuses, preemiad, tore ümbruskond - Lady on oma eluga väga rahul. Kui Darling ja Jim Dear lapse saavad ei ole Lady enam oma peremeeste tähelepanu keskpunktis ning tunneb ennast natukene ebakindlalt. Kui Darlingu tädi koera valvama tuleb ja oma kassid kaasa võtab käivitub tegevustik, mida Lady ealeski oodata ei osanud.



laupäev, 29. veebruar 2020

Frozen II / Lumekuninganna 2: Elsa ja Anna uued seiklused (2019)

Frozen 2 poster.jpg

Hinne: 5/5 - armas ja põnev, huvitava tegevustikuga
Žanr: fantaasia, seiklus, muusikal, animatsioon
Tegelased:
Kristen Bell- Anna
Idina Menzel- Elsa
Josh Gad - Olaf
Jonathan Groff - Kristoff

Lühikokkuvõte: Selleks et oma kuningriik päästa, peavad Elsa ja Anna välja selgitama tõe. Tõe oma vanemate surma ning võlutud metsa mineviku kohta. Võlutud metsas kohtavad õed nelja elementi: maa, vesi, õhk ja tuli ning elementide vahel tasakaalu leidmiseks on vaja leida viies element, mis neid kõiki ühendaks. Uus seiklus, uued väljakutsed, uued avastused.


laupäev, 15. veebruar 2020

Ükssarvik / Chasing Unicorns (2019)

Ükssarvik

Hinne: 5/5 - huvitav tegevustik ja hästi lahendatud 
Žanr: komöödia, draama
Tegelased:
Liisa Pulk - Õie
Henrik Kalmet - Tõnu
Johann Urb - Tom Marcusson

Lühikokkuvõte: Tõnul on head oskused programmeerimises ning ta on oma oskusi rakendanud erinevate start-up'ide tegemisel. Kahjuks pole ükski tema idufirma tugevaid juuri alla saanud. Mees aga pole sellest kunagi meelt heitnud ning proovib muudkui uuesti. Asjad muutuvad kui pildile astub Õie. Koos asutavad nad start-up'i, millega loodavad ükssarviku kätte saada.


reede, 14. veebruar 2020

Talve / Winter (2020)

Talve

Hinne: 5/5 - armas film, huvitav tegevustik, nalja sai ka
Žanr: draama, romantiline, komöödia
Tegelased:
Riina Hein - Teele
Margus Lepa - Kiir
Franz Malmsten - Arnold Tali
Karl Robert Saaremäe - Oskar Toots
Henessi Schmidt - Maie
Märt Koik - Fritz Kiir

Lühikokkuvõte: Arnold Tali saabub Paunverre oma isa talusse sooviga näha paika kus isa üles oli kasvanud ning koolis käinud. Talu on aga antud teiste hoolitseda ning peres kasvab Maie, kes Arnoldile silma jääb. Ka Teele ja Joosepi poeg Oskar soovib Maiet kosida mis siis et tal juba teisega ka pulmaplaane peetud. Tutvustatakse ka Kiire poega Fritzi, kes on sama kohmakas kui ta isa nooruspõlves. 


neljapäev, 13. veebruar 2020

To All the Boys: P.S. I Still Love You (2020)

To All the Boys - P.S. I Still Love You official release poster.jpg

Hinne: 4,75/5 - lugu oli hea ja romantikat oli, aga miskit jäi puudu 
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Lana Condor - Lara Jean Song Covey
Noah Centineo - Peter Kavinsky
Jordan Fisher - John Ambrose McClaren

Lühikokkuvõte: Eelmises filmis sai Lara omale kauaihaldatud poiss-sõbra, kellega koos kohtingutele minna. Armastuskirju, mida Lara kirjutas ning tema õde välja saatis oli aga veel ning üks kirja saajatest, John Ambrose, vastas Lara kirjale oma kirjaga. Taaskord saab kõik alguse kirja kirjutamisest. 


kolmapäev, 12. veebruar 2020

Ride Like a Girl (2019)

Ridelikeagirlposter.jpg

Hinne: 5+/5 - väga armas ja hea lugu
Žanr: biograafiline, draama, sport
Tegelased:
Teresa Palmer - Michelle Payne
Sam Neill - Paddy Payne
Stevie Payne - tema ise

Lühikokkuvõte: Michelle kaotas oma ema kui ta oli 6-kuune. Kümnest lapsest kõige noorem, jäi ta kõige rohkem ema hoolitsusest ilma. Michelle isa tegeles oma farmis hobuste treenimisega ning enamik tema lapsi liikusid sama teed - hobuste treenimise ja nendega sõitmise poole. Ka Michelle tahtis ratsanikuks saada ning pingutas kangekaelselt selle nimel.


teisipäev, 11. veebruar 2020

Always be my Maybe (2019)

Always Be My Maybe poster.png

Hinne: 4/5 - mõte oli nagu hea ja teostus ka enam-vähem, aga ei olnud nii kaasahaarav kui võiks
Žanr: romantiline, komöödia
Tegelased:
Randall Park - Marcus Kim
Ali Wong -Sasha Tran
Michelle Buteau - Veronica

Lühikokkuvõte: Sasha lapsepõlv oli väga üksildane, sest tema vanemad olid pidevalt tööl ning jätsid tüdruku üksinda koju. Õnneks elas naabermajas tore perekond ning nende poja Marcusega sai Sasha väga headeks sõpradeks. Sõprade vahel läksid asjad imelikuks kui nad üksteisega magasid ning peale seda tülli läksid. 16 aastat hiljem on Sasha kuulus kokk ning satub uue restorani avamise tõttu oma kodulinna tagasi. Taaskohtumist Marcusega naine aga oodata ei osanud.


neljapäev, 6. veebruar 2020

Taylor Swift: Miss Americana (2020)

Taylor Swift - Miss Americana.jpg


Hinne: 5/5 - väga huvitav näha laulude taustalugusid ja lavatagust elu
Žanr: dokumentaal

Lühikokkuvõte: Dokumentaalfilm sellest kuidas väikesest laululembelisest tüdrukust sai ülemaailmne superstaar. Milline mõju on olnud kuulsusel Taylor Swiftile, kuidas on mõjutanud maailm lauljanna laulukirjutamisi ning kuidas on TS mõjutanud maailma. 


teisipäev, 4. veebruar 2020

Little Woman / Väikesed naised (2019)

Little Women (2019 film).jpeg

Hinne: 5/5 - head näitlejad ja hea lugu
Žanr: ajalooline, draama
Tegelased:
Saoirse Ronan - Josephine "Jo" March
Emma Watson - Margaret "Meg" March
Florence Pugh - Amy March
Eliza Scanlen - Elizabeth "Beth" March
Laura Dern - Marmee March
Timothee Chalamet - Theodore "Laurie" Laurence

Lühikokkuvõte: Neli õde peavad koos oma emaga hakkama saama kuniks nende isa lahinguväljal viibib. Kõik õed on andekad ning iseseisvad ja hoolitsevad teineteise eest. Nende hakkama saamises ei ole mingit küsimust. Ka siis kui elu muutub keerulisemaks ning on vaja täiskasvanuks saada püüdleb Jo oma unistuse poole kirjanikuks saada. Hea kirjateema peale on aga raske tulla kuniks Jo otsustab enda ja oma õdede elu ja läbielamised raamatukaante vahele saada ning rääkida loo neljast väikesest naisest. 



kolmapäev, 15. jaanuar 2020

Like a boss / Nagu boss (2020)

LikeaBossPoster.jpg

Hinne: 4/5 - head näitlejad ja naerda sai ka, aga vahepeal tegevustik oleks võinud kiiremini areneda
Žanr: komöödia
Tegelased:
Tiffany Haddish - Mia
Rose Byrne - Mel
Salma Hayek - Clara Luna

Lühikokkuvõte: Mia ja Mel on olnud sõbrannad põhikoolist saati ning viinud koos täide oma unistuse meigiäri avada. Äril aga ei lähe nii hästi kui võiks minna ning Mel veenab Miat vastu võtma ühe rikka ja tuntud meigifirma pakkumise. Uue bossi käe all ei lähe asjad aga väga sujuvalt ning naiste sõprus pannakse proovile.