teisipäev, 30. mai 2017

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (Salazar's Revenge) / Kariibi mere piraadid: Salazari kättemaks (2017)

Official epic artwork poster 

Hinne: 5/5
Žanr: komöödia, seiklus, action, fantaasia
Tegelased: 
Johnny Depp - Jack Sparrow
Javier Bardem - Armando Salazar
Brenton Thwaites - Henry Turner
Kaya Scodelario - Carina Smyth (Barbossa)
Geoffrey Rush - Hector Barbossa
Kevin McNally - Joshamee Gibbs

Lühikokkuvõte: Henry otsib juba väiksest peale moodust, kuidas isa lendava hollandlase needusest päästa. Ta teab, et selleks on tal vaja Poseidoni kolmharki, ning selle leidmiseks vajab ta kaarti koos laeva ja meeskonnaga. Kaart on olemas Carinal, noorel naisel, kes soovib samuti kolmharki leida, kuid tema eesmärgiks on tundmatu isa jäetud päeviku abil isa nimel midagi korda saata. Jack Sparrow on mitmetes sekeldustes nagu tavaliselt, ning kolmharki on nõus otsima alles siis, kui saab teada et teda ajab taga kapten Salazar, kelle Jack ise noorena needuse rüppe saatis.

teisipäev, 23. mai 2017

Snatched/ Puhkuse pantvangid (2017)

Snatched2017poster.jpg 

Hinne: 4,5/5
Žanr: komöödia, action
Tegelased: 
Amy Schumer - Emily Middleton
Goldie Hawn - Linda Middleton
Ike Barinholtz - Jeffery Middleton
Joan Cusack - Barb
Wanda Sykes - Ruth

Lühikokkuvõte: Emili jaoks läheb lühikese ajaperioodi jooksul kõik nihu: saab töölt kinga, kutt jätab maha ning Ecuadori broneeritud reisi eest raha tagasi ei saa. Ei jää muud üle, kui oma emaga reisile minna, kes on turvalisuse suhtes päris paranoiline ja mitte just ideaalne reisikaaslane. Emal on aga õigus ettevaatlik olla, sest Emily kergusklikkuse tõttu satuvad Emily ja Linda inimröövi ohvriteks. Naistel õnnestub küll põgeneda, kuid tee turvalisusesse on väga keeruline. Eriti kui inimröövlid sul kannul on.




reede, 19. mai 2017

The Circle/ Ring (2017)

The Circle (2017 film).png 

Hinne: 4/5
Žanr: ulme, thriller
Tegelased:
Emma Watson - Mae Holland
Tom Hanks - Eamon Bailey
John Biyega - Ty Lafitte/Kalden
Karen Gillian - Annie Allerton
Ellar Coltrane - Mercer

Lühikokkuvõte: Mis saab siis, kui terve maailm on tehnoloogiast sõltuv veel enam kui ta on seda praegu. Kui üks firma omab võimu inimeste isiklike andmete üle ja suunab neid teatud moodi käituma. Ring on firma, mis pakub tööd Mae Hollandile, kes tahab pääseda kodulinna halvast töökohast ning pääseb sõbranna kaasabil ühte tahetumasse firmasse tööle. Ring on koht, kus lausa peab lisaks töötamisele osalema erinevatel sotsiaalsetel üritustel ning seda kõike sotsiaalmeedias kajastama. Kõikide arvates selline maailm muidugi normaalne pole.

Võrdlus raamatuga: Filmi treileri vaatamise järel olin nii kahevahel, kas minna filmi vaatama kinno, kui see välja tuleb või ei. Otsustasin raamatut lugeda. Muidu kõik normilt kirjutatud, aga nii raske oli sellise maailmaga samastuda, kus peab kõike sotsiaalmeedias kajastama ja sind jälgitakse igal poole. Sellepärast ei hakanud mulle raamat ka päris meeldima. Film meeldis natukene rohkem. Paljud tegelased olid välja jäetud ja stseene kohendatud. Terve suhe Ty'ga oli raamatus nt hoopis teine. Aga lõpp oli filmil igatahes parem ja veidi lõplikum - vähem lahtisi otsi ja meeldivam ka.

 

  

teisipäev, 16. mai 2017

Gifted (2017)

Gifted film poster.jpg 

Hinne: 4/5
Žanr: draama
Tegelased:
Chris Evand - Frank Adler
Mckenna Grace - Mary Adler
Lindsay Duncan - Evelyn Adler
Jenny Slate - Bonnie Stevenson
Octavia Spencer - Roberta Taylor

Lühikokkuvõte: Mary on 7-aastane matageenius, kes peale ema enesetappu jääb onu Frank'i hoole alla. Frank kasvatab tüdrukut võimalikult normaalselt, kuigi too on teistest samavanustest mitmeid kordi targem. Kui tüdruku vanaema saab tema ande suurusest teada algab hooldusõiguse lahing.