reede, 27. jaanuar 2017

Seriaalid

Mõtlesin, et teen ühe postituse seriaalidest, mida ma suure huviga jälgin/ olen jälginud. :)

1. Grey's Anatomy
Ma arvan, et kõik on Grey Anatoomiast vähemalt midagi kuulnud. Igatahes on see humoorikas ja dramaatiline sari, mis keerleb arstide töö ja elu ümber. Praegu jookseb sarjal juba 13. hooaeg ning need kõik on minu arvates väga head olnud. Näitlejad on ka suurepärased. Peaaegu iga episoodi vaadates sa ühel hetkel naerad ja teisel nutad :)


2. Pitch
Huumor ja draama käivad ka selles pesapalli-teemalises sarjas käsikäes. Sari hakkas jooksma alles 2016. aasta sügisel ning esimene hooaeg oli sellel lühike. Mulle aga väga meeldis ja loodan, et sari jätkub.


3. The Vampire Diaries
Fantaasia, huumor, draama. Vampiiri teema ei ole muidugi kõikidele mõeldud, aga ma olen selle sarja fänn küll. Suur osa on muidugi kenadel näitlejatel :D Praegu käib 8. hooaeg ning sellega sari ka lõpeb. Paar hooaega on olnud sellised veidi igavamad, kuid siis on tulnud jälle mõni episood, mis sind endaga tõsiselt kaasa haarab.


4. Suits
Huumor ja draama - ega nendeta ei möödu ükski hea seriaal :D Seekord siis juura/õiguse teemaline seriaal, mille keskmes on advokaat, kes pole tegelikult õigust õppinud. Hakkasin sarja detsembris vaatama ning nüüdseks olen jõudnud käimasoleva 6. hooajaga järje peale. Kolmas hooaeg oli vahepeal selline, mis venis, aga ülejäänud on väga põnevad olnud.


5. The 100
Fantaasia, düstoopia, draama. Sarja tegevus toimub tulevikus peale mingit katastroofi Maal, mis selle elamiskõlbmatuks muutus. Inimesed tahavad aga oma planeeti tagasi ning toimub palju actionit ja ohverdusi, et seda saavutada. Näitlejad on taas väga head. Veebruaris hakkab 4. hooaeg jooksma. Viimased hooajad on järjest ulmelisemaks läinud, aga on minu jaoks veel vaadatavad.



6. The Bachelor / The Bachelorette / Bachelor in Paradise
Poissmehe- teemalised sarjad on kõik tõsielulised, kuid sisaldavad ikkagi piisavalt huumorit, draamat ja ka fantaasiat. Ma olen viimastel aastatel neid kõiki jälgima hakanud (Ameerika omasid ainult). Esimesed hooajad on nähtud ainult nii palju kui ma neid kanal11 vaadanud olen. Bachelori olen vaadanud iga episoodi 19. hooajast, praegu käin 21. hooaeg. Bachelorette'i olen vaadanud tervenisti kaks viimast hooaega. Bachelor in Paradise on kõik hooajad vaadatud (palju draamat) ning vahepeal oli paar hooaega Pachelor Pad'i ka, mida vaatasin (veel rohkem draamat).


7. Younger
Huumor, draama. Tegevustik toimub ühes kirjastusfirmas, kus peategelane valetab oma vanuse kohta, et tööd saada ning sellega kaasneb igast seikluseid. Detsembris lõppes 3. hooaeg, kuid on teada, et 4. hooaeg on ka tulemas - jei!


8. The Shannara Chronicles
Fantaasia, draama. Taas müütiliste olenditega sari. Praegu on sellel ainult üks hooaeg, mis esilinastus eelmise aasta alguses. Wikipedia kirjutab, et teine hooaeg on ka tellitud. Loodame, et see tuleb varsti. :)



9. Awkward
Komöödia. Räägib ühe teismelise keskkooli elust, mis ei lähe just kõige edukamalt. Sarjal on 5 hooaega olemas, kuid pole täpselt teada, kas kuues ka tuleb.


10. The Originals
Fantaasia, draama. Spin-off Vampiiripäevikutest nii et sisaldab vampiire :D Kolm hooaega olemas, neljas hakkab märtsis jooksma.


11. Once Upon a Time
Fantaasia, draama. Huvitava lahendusega sari, mis põhineb erinevatel muinasjuttudel. Praegu jookseb 6. hooaeg. Mina olen ära vaadanud viis hooaega ning kuna viienda lõpp läks juba liiga ulmeliseks, siis jätsin sarja pooleli. Aga esimesed hooajad olid väga lahedad :)


12. Faking It
Komöödia, draama, romantiline. Põhimõttelt natukene sarnane Awkward'ile, sest leiab aset keskkoolis. Kuid seekord teesklevad kaks sõbrannat, et nad on lesbid, et koolis populaarsust saada.
Sari lõppes kolme hooajaga.

pühapäev, 22. jaanuar 2017

Arrival/ Saabumine (2016)

Arrival, Movie Poster.jpg 

Hinne: 5/5
Žanr: ulme, draama
Tegelased:
Amy Adams - Louise Banks
Jeremy Renner - Ian Donnelly
Forest Whitaker - kindral GT Weber

Lühikokkuvõte: Maale saabuvad tulnukad, 12 erineva laevaga 12 eri planeedi piirkonda. Igas riigis üritatakse võõramaalastes aru saada ning USA tulnukalaevale astuvad keelespetsialist Louise ja teadlane Ian. Tänu Louise oskustele luuakse tulnukatega peagi kontakt ning naine õpib nii mõndagi enda ja tuleviku kohta.


esmaspäev, 16. jaanuar 2017

A Royal Winter (2017)

A Royal Winter Poster 

Hinne: 5/5
Žanr: romantiline
Tegelased:
Merrit Patterson - Maggie Marks
Jack Donnelly - prints Adrian
Samantha Bond - kuninganna Beatrice

Lühikokkuvõte: Maggie on oma elus jõudnud hetkeni, mil ta peab valima oma tahtmise ja vanemate seatud plaanide vahel. Oodates vastust ühelt juurafirmalt tööpakkumise suhtes, läheb Maggie oma sõbrannaga euroopasse puhkama. Väikeriigis kohtab naine aga kohalikku printsi, kellega tekib üllatavalt hea läbisaamine. Takistuseks saavad ainult erinevad maailmad milles nad elavad.














 


laupäev, 7. jaanuar 2017

Passengers/ Reisijad (2016)

Passengers 2016 film poster.jpg 

Hinne: 5/5 - filmi alguse tegevustik venis veits, aga pluss punktid originaalsuse eest ja et nii vähe tegelasi läks vaja filmi loomiseks. :)
Žanr: ulme, romantiline
Tegelased:
Chris Pratt - Jim Preston
Jennifer Lawrence - Aurora Lane
Michael Sheen - Arthur

Lühikokkuvõte: Jim on üks 5000st reisijast teel Maalt kolooniaplaneedile HomesteadII. Reis peaks aega võtma 120 aastat, kuid tehnilisteviperuste tõttu ärkab Jim üles 90 aastat enne reisi lõpemist. Aasta aega inimtühjal kosmoselaeval seltsiks ainult robotid, ajab Jimi peast sassi ning mees otsustab peale pikka kaalumist ühe kaasreisijatest üles äratada. Kui Aurora Jimi teost teada saab pole ta sellega sugugi rahul, kuid nad peavad koostööd tegema, et kõigi pardalolijate elud päästa.