teisipäev, 22. märts 2016

Get a Job (2016)

 Get a Job Poster.jpg

Hinne: 5/4 - Head näitlejad igatahes, aga sisu muutus igavaks vahepeal...
Žanr: komöödia

Tegelased:  
Miles Teller -Will Davis
Anna Kendrick - Jillian Stewart


Lühikokkuvõte: Will ja Jillian on paarike, kes ei osanud oodata, et elu peale ülikooli nii raske on. Töö leidmine peale kooli lõpetamist pole kerge ning rahapuudus on karm asi.

reede, 18. märts 2016

The Divergent series: Allegiant (2016)

Allegiantfilmposter.jpg

Pealkiri: Lahkulööja sari: Murdumatu
Hinne: 5/4
Žanr: fantaasia, düstoopia, action

Tegelased:
Shailene Woodly - Beatrice "Tris" Prior
Theo James - Tobias "Four" Eaton
Ansel Elgort - Caleb Prior

Zoe Kravitz - Christina
Miles Teller - Peter
Jeff Daniels - David

Lühikokkuvõte: Linna asutajate poolt saadud sõnumi järel tahavad inimesed teisele poole müüri saada, kuid Evelyn ei lase sel juhtuda ning paneb müürile tugeva valve peale. Tris seltskonnaga üritab müürist üle ronida ja see neil ka õnnestub, kuid kaotatakse Tori.
Teisel pool müüri ootab seltskonda paras tühermaa ning peale tungib lootusetus. Põgenemine linnast polnud aga asjata, sest jõutakse inimesteni, kes nad Geneetilise Heaolu büroosse viivad. Seal saavad nad teada, et Tris on ainuke, kelle geneetika on puhas ning kõik teised on "kahjustatud".
Büroo juht David pöörab Trisile erilist tähelepanu ning avaldab tüdrukule ka tema ema mineviku. Tris usub, et büroo võitleb headuse nimel, kuid Tobiase ja teiste abiga mõistab tüdruk, et büroo vastu tuleb võidelda. 

Võrdlus raamatuga: Filmi vaadates oli ikka vääääga suur pettumus. Sellest ka hinne. Algus oli raamatule sarnane ja enam-vähem nagu lugedes ette kujutasin, aga ülejäänud oli küll täiesti teine...
Büroo ei näinud kohe kindlasti selline välja.... neil ei olnud kohe kindlasti sellist tehnikat... ja mis asja see Tris tagasi Chicagosse ronis.... seerumi levikut küll nii ei peatatud.... Ühesõnaga - wtf? Aga viimast osa peab ka ikka vaatama, et näha mis üllatused seal varuks on.




 

neljapäev, 3. märts 2016

The Giver (2014)

-

Pealkiri: Andja
Hinne: 5/5
Žanr: fantaasia, düstoopia

Tegelased: 
Jeff Bridges - Andja
Brenton Thwaites - Jonas
Odeya Rush - Fiona
Meryl Streep - Vanemkogu esinaine

Lühikokkuvõte: Ühiskond on organiseeritud elama kindlate reeglite järgi kindlates piirides. Kõik on võrdsed ja kõigil on kohustused ühiskonna hüvanguks panustada. 16-aastane Jonas ootab pikisilmi, milline ühiskonna roll talle määratakse. Karjääri määramise päeval saavad kõik peale poisi oma karjääri teada, Jonasele öeldakse, et temast saab järgmine mälestuste hoidja. Selleks peab ta praeguse mälestuste hoidja käe all töötama.
Andja jagab vähehaaval oma mälestusi Jonasega ning poiss on nendest nii vaimustuses, et jagab infot keelust hoolimata Fionaga. Peale mälestuste nägemist, mis on üpriski negatiivsed, otsustab Jonas, et kõik inimesed peaksid mineviku sündmusi teadma olgu need halvad või head. Selleks peab ta aga ületama territooriumi piiri, kuhu linna juhid teda kuidagi lasta ei taha.