esmaspäev, 30. märts 2015

Barefoot (2014)

Barefoot Poster.jpg 

Hinne: 5/5
Žanr: romantiline, draama, komöödia

Tegelased: 
Evan Rachel Wood - Daisy Kensington
Scott Speedman - Jay Wheeler

Lühikokkuvõte: Jay on oma eluga natukene metsas ning selleks, et veenda oma perekonda, et ta on eluga järjepeale saanud, viib ta psühhiaatrihaiglast ühe patsiendi Daisy oma venna pulma. Daisy on aga terve oma elu kinnises majas viibinud nii et tema jaoks on väljas olemine ja pidudel käimine suur seiklus.
Jay saab teada, et Daisy ei ole tegelikult "hull" ega kulle hääli, vaid et tüdruku ema oli see kes hääli kuulis ja haige oli ning seepärast ka Daisyt majast välja ei lubanud. Kuna Jay oli Daisy haiglast pm röövinud, siis tuli politsei ja viis mehe ära ning Daisy tagasi haiglasse.
Vabaks saanud Jay tahtis Daisyt vaatama minna, aga teda ei lubatud nind mehel ei jäänud muud üle kui raudteele pikali visata, et teda ka hulluks peetaks. Arstid teadsid, et Jay tegi nii meelega, et Daisy lähedale saada, kuid lubasid tal siiski patsient olla. 
Lõpuks selgub ikka, et Daisy pole hull ning Jay vabastatakse samuti ning paarike saab lõbusalt karuselliga sõitma minna.



teisipäev, 24. märts 2015

The Divergent Series: Insurgent (2015)

Insurgent poster.jpg 

Pealkiri: Lahkulööja sari: Mässaja
Hinne: 5/5
Žanr: düstoopia, fantaasia, action

Tegelased:
Shailene Woodly - Beatrice "Tris" Prior
Theo James - Tobias "Four" Eaton
Ansel Elgort - Caleb Prior
Kate Winslet - Jeanine Matthew
Zoe Kravitz - Christina
Miles Teller - Peter
Naomi Watts - Evelyn Johnson-Eaton

Lühikokkuvõte: Jeanine saab enda kätte karbi, mis peaks sisaldama teadet linna asutajatelt ning Jeanine usub, et seal on infot selle kohta kuidas Lahkulööjatega tegeleda. Karbi avamiseks on vaja aga lahkulööjat, kes kõik karbi antud ülesanded lahendaks. Nii hakkab naine Lahkulööjaid taga otsima ning kui esimesed katsed ebaõnnestuvad taibatakse, et karbi saab avada ainult Lahkulööja, kelles on palju Lahkulööja verd.
Tris, Four, Peter ja Caleb varjavad end aga Sõbralike juured, kuid põgenevad kui Jeanine'iga mestis olevad Kartmatud sinna Lahkulööjaid otsima tulevad. Jõutakse otsapidi Killatute juurde ja tuleb välja, et Four on Killatute juhi Evelyni poeg.
Four ja Tris lähevad Ausate juurde, kuhu seerumi alt vabanenud ja Jeanine'i vastased kartmatud varju läksid otsima. Paarike peab läbima Ausate kohtuistungi, kus neile manustatakse tõeseerumit. Kartmatud ründavad Ausate elupaika ja saavad peaaegu Trisi kätte, aga Four päästab päeva. Info selle kohta, et Tris on ideaalne karbi avamiseks jõuab aga Jeanine'ile ning õigeid "trikke" kasutades läheb Tris ise Jeanine'i juurde. Tris suudabki karbi avada ja tõde Lahkulööjate kohta selgub.

Võrdlus raamatuga: Seda filmi vaadates oli juba mitmel korral hetki: "Raamatus küll nii ei olnud". Näiteks see karbi avamise asi... + filmi jaoks leiutati see seade, mis ütleb mitu % keegi Lahkulööja on - raamtus seda polnud. Mitmete tegelaste roll on filmis palju väiksemaks tehtud kui raamatus. No ja filmis see müüri poole tormamine veidi lamp. :)