neljapäev, 27. märts 2014

Divergent (2014)

Lead characters Tris and Four stand above a futuristic Chicago. 

Pealkiri: Lahkulööja
Hinne: 5/5+
Žanr: Fantaasia, action, düstoopia

Tegelased: 
Shailene Woodly - Beatrice "Tris" Prior
Theo James - Tobias "Four" Eaton
Ansel Elgort - Caleb Prior
Kate Winslet - Jeanine Matthew
Zoe Kravitz - Christina
Miles Teller - Peter

Shai sobis Tris'i mängima ideaalselt no ja Theo kenadus.... lihtsalt ilus vaadata :D See, et Kate Winslet nö "paha" mängis oli ka minu arvates väga lahe. Fun fact: Elleni ühes episoodis rääkis Kate, et pidi raseduse varjamiseks koguaeg midagi kõhu ees hoidma. :)

Lühikokkuvõte: Tegelased tunnevad oma linna kui tervet maailma, sest nad ei tea, kas ja mis neid linna ümbritseva tara taga ootaks. Rahvas on linnas kildadeks jagatud: targad, isetud, ausad, julged, sõbralikud. 16-aastaselt läbitakse test, mis peaks ütlema, kuhu kilda sa kuulud. Enamasti see toimib, aga siis tulevad mängu lahkulööjad, kuhu punti kuulub ka Beatrice.
Suur segadus testi tõttu, kuid valik vaja teha ning Beatrice vahetas kilda istetute juurest julgete juurde. Killa vahetamine polnud aga lõbuasi, sest uued värvatud pandi kohe võitlema ja oma hirmudega silmitsi seisma. Kerge romantika grupi koolitaja/treeneriga muidugi lõbustas asja.
Jamaks läks siis, kui saadi teada, et lahkulööjaid tahetakse ära tappa, et süsteemi säilitada. Tapatalgud isetute linnaosas, vanemate surm ja palju võitlemist ning filmi lõpus rongiga teadmatusse sõitmine...

Võrdlus raamatuga: Põhistory jäeti filmis ikka samaks, kuid mitmed tegelased jäeti filmist välja. Nende nimed käisid küll vahepeal läbi (Ed), kuid nendega seotud tegevus oli läinud. Üldiselt oli film selline nagu raamatut lugedes ette kujutasin. Vastas igati ootustele. :)